GÜNLERDİR SÜREN İHANETİ MASAYA YATIRMAK ŞART

GÜNLERDİR SÜREN İHANETİ MASAYA YATIRMAK ŞART

CHP Parti Meclis Üyesi Eren Erdem, tüm tepkilere rağmen ancak depremin üçüncü günü kapanan borsa İstanbul’a sert çıktı. Cumhuriyet savcılarına seslenen Erdem “SPK yöneticilerinin tamamına yurtdışına çıkış yasağı getirilmeli” dedi. Deprem bölgesinde olan Erdem, “Şu enkaz kalktıktan sonra, günlerdir süren ihaneti masaya yatırmamız şart!” ifadelerini kullandı.

6 Şubat günü Türkiye’nin 10 kentinde büyük yıkıma yol açan merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, yaklaşık 13,5 milyon kişinin yaşadığı bölgeyi yıktı. Açıklanan son resmi verilere göre, 6 bin 957 kişi yaşamını yitirdi, 38 bin 224 kişi yaralandı.

Depremin ardından kapanmaması tepki çeken Borsa İstanbul’da bu sabah yüzde 7’lik kayıpla iki kez devre kesici çalıştıktan sonra işlemler durduruldu. Yapılan açıklamada, “Borsamız Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası pay ve pay endeksi türev pazarlarında işlemlerin durdurulmasına karar verilmiştir.”

Deprem sonrasında da işlemlerin devam ettiği ve büyük kayıpların yaşandığı Borsa İstanbul’la ilgili CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan SPK’ya sert tepki göstermişti. SPK’ya gideceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bölgeden dönünce SPK’ya gideceğim. En acı dolu günlerimizde bile, küçük yatırımcıyı soymaya doymadılar. Reziller!” ifadelerini kullanmıştı.

EREN ERDEM: GÜNLERDİR SÜREN İHANETİ MASAYA YATIRMAK ŞART

“GÜNLERDİR SÜREN İHANETİ MASAYA YATIRMAMIZ ŞART”

Deprem bölgesine giderek depremzedelerle görüşüp, arama kurtarma çalışmalarına yardım eden CHP Parti Meclis Üyesi Eren Erdem’den de SPK’ya tepki geldi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Cumhuriyet savcılarına seslenen Erdem SPK yöneticilerinin tamamına yurtdışı çıkış yasağı getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Erdem paylaşımında şu ifadeleri kullandı, “Deprem günleri, herkes can derdindeyken; daha sonra konuşmak üzere Cumhuriyet Savcılarından rica ediyorum; “SPK yöneticilerinin tamamına yurtdışına çıkış yasağı getirin. Şu enkaz kalktıktan sonra, günlerdir süren ihaneti masaya yatırmamız şart!”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?