Şimdi Dayanışma Zamanı!

Şimdi Dayanışma Zamanı!

Yeşil Sol Parti Bursa il örgütü yaşanan deprem felaketine ilişkin bir basın açıklaması yayınladı. İl Eş Sözcüleri Azra M. Güllüpınar ve Yüksel Akgün tarafından yapılan açıklamada iktidara çağrıda bulunularak “sivil toplum örgütlerinin ve demokratik sivil inisiyatiflerin meşru olan dayanışma ve yardımlaşma hakkı önündeki engeller acilen askıya alınmalıdır” denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle;
 Dün sabaha karşı saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 ve saat saat 13.24’te Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremin hasar tespitleri henüz yapılamadı. Bilinen gerçek şu ki çok geniş bir bölgeyi kapsayan yıkımın bugüne kadar olan depremlerden çok daha fazla can kaybına ve yıkıma neden olacağıdır. Binlerce yurttaşımızın hala enkaz altında olduğu şu saatlerde, kurtarma ekiplerinin yetersizliği biliniyor.6000 binden fazla binanın yıkıldığı bilgisi düşünüldüğünde, ağır kış koşullarında acil olarak müdahale bekleyen insanlarımıza ivedilikle ulaşmanın yollarını bulmak zorundayız.

Çok taze yaşadığımız bu deprem le birlikte uluslararası yardımı da içeren dördüncü seviye alarm verildiği açıklandığına göre durumun çok kritik.

AFAD’ın bu büyüklükte bir depreme yeterince hazırlıklı olmadığı henüz hiç ulaşılamayan en kazların varlığından anlaşılmaktadır. Bu nedenle siyasi iktidar  sivil inisiyatiflerin dayanışmasını engelleyen bir yapıya dönüşmeden dayanışma ve iş birliğinin önünü açmak zorunda aksi takdirde  felaketin açılarını sarmak zorlaşacaktır.

Siyasi iktidara çağrımız sivil toplum örgütlerinin ve demokratik sivil inisiyatiflerin meşru olan dayanışma ve yardımlaşma hakkı önündeki engeller acilen askıya alınmalıdır.

Yeşil Sol Parti, Demokratik sivil platformlar ve STK’ların sürdürdüğü nakdi ve ayni yardımların doğrudan depremzedelere ulaştırılması için bileşenlerimizle birlikte gerekli çalışmaları sürdürecektir.

Kamusal niteliği yok edilen devletin bu büyük felakete gerçekçi önlem alması beklenemez. Kentlerin rant-talan merkezine dönüşmesinin sonuçlarını bu deprem nedeni ile yurttaşlarımız yine ağır bedellerle ödüyor.

Yeşil Sol Parti Olarak siyasi iktidara çağrımız.

Deprem bölgesinde afetten hemen sonra zamanında alınacak tedbirler can kayıplarının artmasını engelleyecektir.

Şu ana kadar yeterince etkili olamayan kamu erkinin buradaki sorumluluğunu yeniden hatırlatıyoruz. Afetteki yıkım ve kaybın azalması ancak hemen her afetin ortak noktası olan gecikme, kaynak israfı, kargaşa ve paniğin önlenmesi ile olasıdır.

Bu ise gerçekçi ve düzenli bir planlamanın yapılması ile sağlanır. Risk altındaki bölgelerde yerleşme yoğunluğu ve düzeni, altyapı tesisleri acil aydınlatma sistemleri, itfaiye ve hastane gibi önemli yapıların yedek su ve enerji kaynaklan afete hazır şekilde planlanıp yapılmalıdır.

Yaşamını kaybeden yurttaşlarımıza ve yakınlarına baş sağlığı diler. Tüm halkımızın açılarını paylaşıyoruz.

Azra M. Güllüpınar – Yüksel Akgün

Yeşil Sol Parti Bursa İl Eş Sözcüleri

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?