CHP Milletvekili Özkan Yüksel; Hekimler Çalışırken de Mağdur, Emekli Olunca da Mağdur.

CHP Milletvekili Özkan Yüksel; Hekimler Çalışırken de Mağdur, Emekli Olunca da Mağdur.

CHP Bursa Milletvekili Prof.Dr.Yüksel Özkan, emekli hekimlerin maaşları arasında yaşanan eşitsizliğin ortadan kaldırılması amacıyla, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Emekli Sandığı Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ilişkin Kanun Teklifi sundu.

Yüksel Özkan, sunmuş olduğu Kanun Teklifi ile ilgili olarak şunları söyledi;

03.08.2018 tarihli, 7146 sayılı torba kanunla 5434 sayılı emekli sandığı kanununa eklenen ek 84. madde ile emekli hekimlerin maaşlarına ek ödeme şeklinde bir iyileştirme yapılmıştı.

Ancak 84. maddenin 5. fıkrası ile, özel sağlık kuruluşlarında, sosyal güvenlik kurumuna tabi olarak çalışanların ilave ödemeleri, çalışmaya başladıkları tarihi takip eden ay başından itibaren kesilmektedir.

Emekli Hekimler Arasında Eşitsizlik Var.

Bu madde ile emekli hekimlere yapılan ek ödemenin şarta bağlandığına dikkat çeken Özkan, kamudan emekli hekimlerin arasında büyük bir eşitsizlik, adaletsizlik ve mağduriyetin yaşandığını belirtti.

Kamuda eşit hizmeti olan ve aynı emekli sandığı kesintisi yapılmış emekli iki hekimden, özel sağlık kuruluşunda küçük de olsa hisse sahibi olan (patron)hekimin ek ödemesinde herhangi bir kesinti yaşanmadığını belirten Özkan, aynı özel sağlık kuruluşunda bordrolu çalışan (işçi)hekimin ise ek ödeme alamadığını söyledi.

Hekimler Çalışırken de Mağdur, Emekli Olunca da Mağdur.

23.06.2022 tarihli, 7411 sayılı kanun ile katsayıların artırıldığı ve bu durumun kamudan emekli olan hekimler arasındaki adaletsizliği perçinlediğini belirten Özkan, emekli uzman hekimlerden bu kesinti yaklaşık 9 bin TL, pratisyen hekimlerden ise yaklaşık 8 bin TL olmuştur,dedi.

Ak Parti iktidarının, emekli hekimlerin maaşlarında iyileştirme yaptık, yapıyoruz açıklamalarının, hekimlerin adını para ile anmakla kalmayıp, onları fazlasıyla rencide ettiğini dile getiren Yüksel Özkan,  Kanun Teklifi ile emekli olup kamu dışında çalışmaya devam eden hekimlerin maaşlarından yapılan kesintilerin kaldırılması ve bu adaletsizliğin düzeltilmesi için gerekli düzenlemenin yapılmasını amaçladıklarını belirtti.

Özelikle COVİD-19 döneminde milletimizin sağlığı için canla başla emek veren sağlık çalışanlarının mücadelesini güçlendirecek adımlar atarak, adaletin sağlanmasını da hedeflediklerini söyleyen Özkan, binlerce emekli hekimin hak ettiği değerin kendilerine verilmesi için konunun takipçisi olacağını ifade etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?