20 YILDA DEĞİŞEN BİRŞEY YOK!

20 YILDA DEĞİŞEN BİRŞEY YOK!

İznikli gazeteci Süleyman Bilir;

“Bu gün git yarın gel vatandaşları çileden çıkartan bu cümleden bıktık usandık

Resmi dairelerdeki verilen talimatlalar ile kendileri için çıkartılmış yasalar ile bazı kurum ve kuruluşlarının keyfi uygulamaları ile bilgisayarlarda masaüstünde verilen program ile uygulama yapan görevliler vatandaşa bir sürü engel çıkartılmaktadır.

Bir örnek vermek gerekirse (Tapu dairesinde ev almak için) işi olan bir kişi evrak teslim ediyor

Sonra bilgi için mesaj gönderiliyor buraya kadar iyi ya bundan sonraki aşamalar ise

Sigortası İçin sigortaya gidersiniz bilgi eksik, belediyeye, gidersiniz bilgi eksik daha sonra belediyenin yeni adres ve numara değişimi ile Karşılaşılıyor tabii orası’ da eksik. Vatandaşların hiçbir bilgisi yok bu gün git yarın gel vatandaşlara gel git İlçemiz iznikte bazı  resmi dairelerimizin uzaklıkları bir uçtan bir uca olmaları ayrı bir sorun.

Nufüs dairesi Tapu dairesi,Belediye,Vergi dairesi,Adliye ,Noter,Hastane,İlçe Tarım,Ziraat adası gibi yakın olmadıklaı gibi   yapılması gereken  bir günlük işler uzayıp gidiyor, yıllardır  süre gelen bir sorun.bürokrasiler koltuk peşinde siyasiler ise seçim peşindeler vatandaşlara gelince bu gün yetişmez yarın gel denilmektedir. Vatandaşların adeta işleri geciksin diye yapılmış hazırlanıp memurların önlerine bırakılmış kanun ve yasalar ile her yerde karışıklık almış başını gidiyor.

Denetim yok kimseye bir açıklama yapan yok resmi dairelerden telefon ile bilgi almak istediğinizde devletin telefonu vatandaşlara açılmıyor. Bir hafta önceden verilen evraklarda yapılması gerekli olan bilgiler yer alıyor kurumlar birbirlerine masa başında bilgi verebilir tapu ve belediye nüfus sigorta hepsi farklı adreslerde vatandaşlara bugün git yarın gel deniliyor, bir günde olacak işler bir haftada ancak yapılıyor kime anlatacağız derdimizi

Bu kurumlarda neden hizmetler geç oluyor denildiğinde yeterli çalışanımız yok kurum konuşmasında haklı sabah öğle akşam çalışma saatleri belirlenmiş yapacakları işler belli mesaj ile de bilgileniyor fakat verilen ve atılan mesajlar, bilgiler eksik

Açıklama yapılmıyor nasıl açılacak bu engeller sivil toplum örgütleri ve bazı sivil toplum örgütleri ve derneklerden bilgi alınmadığı gibi biz gerek görmüyoruz gerek gördüğümüzde biz de bilgi veririz denilmektedir.

Biz vatandaş olarak 20 yıl önce olan bu olan bu Engeli ne zaman aşacağız bu gün git yarın gelin 20 yıl önce de vardı şimdi de var bu ve bunun gibi işlere ne zaman çözüm bulacak siyasiler ve bürokrasinin  derhal çözüm bulmalarını bekliyoruz.

Engel çıkartıp işleri uzatan kişiler unutmasın var olan işleri, oturdukları koltuklar gittiğinde engel çıkaranların karşısına da çıkacak unutulmasın.Olaylar tamamıyla gerçektir yaşanılan bir sorun.  Şikayetimiz asla çalışan Memurlara değildirdir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?