CHP YILDIRIM MECLİS; “İlçemizde uyuşturucu tüketimi arttı, belediye Rehabilitasyon Merkezi kurmalı!”

CHP YILDIRIM MECLİS; “İlçemizde uyuşturucu tüketimi arttı, belediye Rehabilitasyon Merkezi kurmalı!”

Yıldırım Belediye Meclisi’nde sert konuşmalar! CHP Yıldırım Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Servet Çağıl; söz aldığı şubat oturumunda uyuşturucu ve madde bağımlılığına dikkat çekti. Çağıl; “Bu ay içerisinde meydana gelen terör operasyonları neticesinde şehit olan asker ve polislerimize Allah’tan rahmet diliyorum, milletimizin başı sağ olsun. Evet ülke gündemi hızlıca değişiyor, bu da artık seçim sathi  mahalline girdiğimizi gösteriyor. Bu gündemlerden birisi de ,YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle tartışmalı bir Yargı kararı ile İstanbul belediye başkanına verilen hapis ve siyasi yasak kararı idi. İktidar cenahı bunu Yargı kararı olarak değerlendirse de biz bunu tartışmalı bir Yargı kararı olarak değerlendiriyoruz.

Neden tartışmalı bir Yargı kararı ; YSK temsilcisine  ‘’namussuz, be alçak herif, aciz bir insansın, cahil herifler’’ ‘’vizyonsuz diyen adam kendini tımar etsin’’ şeklinde hakaretlerde bulunan MHP’li eski Isparta Belediye başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a alt sınır uygulanmak suretiyle Adli para cezası ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Yine iktidar mensubu bazı siyasilerin söylemiş oldukları ‘’ahlaksızlar, adiler, zürriyetsiz tezek, man kafa alçak şerefsiz sürtük’’  gibi beyanlarla ilgili de herhangi bir soruşturma yapılma ihtiyacı hissedilmemiştir. Dolayısıyla YSK üyelerine söyleyip söylemediği dahi tartışmalı olan ‘’ahmak’’  beyanı üzerinden bu şekilde bir karar çıkması mevzuyu tartışmalı ve siyasi bir  hale getirmiştir. İlkesel olarak halk tarafından seçilmiş insanların yine halk oyuyla görevden alınmasını savunuyoruz. Bunun dışında yapılacak manevralar demokrasiye darbe niteliğindedir ve inanıyoruz ki halkımız bunun cevabını sandıkta güçlü bir şekilde verecektir. 

Ülke gündemine oturan bir diğer konuda bir tarikat yapılanması içerisindeki küçük yaşta çocukla cinsel istismar konusudur. Konu yargıya intikal etmiş,  gecikmiş de olsa toplumsal baskının da etkisiyle soruşturma açılmıştır. Lakin bundan bağımsız olarak ülkemizin kanayan bir yarası olan tarikatler ve çocuk yaşta evlilikler konusunu gündeme getirmiştir. Ülkemizde dini konularda yetkili olan kurum Diyanet kurumudur ve bu kurumun da yeterli personel ve imkanları olup yine  devasa bir bütçesi bulunmaktadır. Hal böyle iken denetimsiz ve kontrolsüz bir şekilde yayılan tarikatlere göz yumulması kabul edilebilir bir durum değildir. Her tarikatın farklı dünya görüşü olmakta ve süreç içerisinde kendi aralarında ihtilafa düşmektedirler. Ayrıca fetö yapılanmasında olduğu gibi devlet kurumlarında örgütlenme yoluna gitmektedirler. Henüz fetö yapılanması deşifre edilmeden önce bizden evvelki öncülerimiz fetö yapılanması konusunda Devleti uyarmış, tedbir alınması gerektiğini beyan etmişlerdir. Bununla ilgili çokça veri ve uyarı arşiv kayıtlarında bulunmaktadır. Mevcut durumda kontrolsüz tarikat yapılanmaları ileride devlet kurumlarına zarar verebilme potansiyeline sahiptir. Diyanet gibi etkili ve yetkili bir kurumumuz varken bunlara ihtiyaç duyulmaz ve bunlara göz yumulması da doğru değildir. Çocuk yaşta evlilikler konusunda da maalesef ki ülkemiz Afganistan Sudan gibi ülkelerin bulunduğu dünyadaki ilk 5 ülke arasında bulunmaktadır. Umuyoruz ki bu konuda da daha etkili önlemler alınsın 

Seçim sathi mahalline girilirken Ülkü Ocakları önceki dönem başkanı Sinan Ateş suikasti ile sarsıldık. Burada meclis üyemiz Sayın Mustafa Bozkurt’un oğlu da bu saldırıda yaralanmış kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum ; ayrıca kendisine ve tüm ülkücü camiaya da başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Ülkemiz Uğur Mumcu Ahmet Taner Kışlalı gibi faili meçhul cinayetlerden çok çekti , bu cinayetin  de faili meçhul kalmaması ve perde arkasındaki güçlerin deşifre edilmesi gerekmektedir. Şiddet ve terör yoluyla, toplumu dizayn etmeye çalışan bu tarz suikastleri kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz.

Ülkemiz geneli ve özelde Yıldırım bölgemizde uyuşturucu ve madde bağımlılığı had safhaya ulaşmıştır. Uyuşturucu kullanım yaşı düşmüş, madde bağımlılığı ortaokul ve ilkokul çağındaki çocuklara bile sirayet etmiştir .Bu çerçevede aileler çocuklarını bu bataklıktan kurtarmak için mücadele ediyor lakin yeterli destek ve imkan olmadığı için başarılı olamıyorlar. Geçen ay içerisinde Yeşilay Dernek başkanımızı ziyaret ettik ve çalışmaları hakkında bilgi aldık. Onların da imkan ve kapasitelerinin sınırlı olduğunu gözlemledik. Bu nedenle ilçemize ve civar yerleşim birimlerine hizmet sunacak Uyuşturucu ile mücadele Rehabilitasyon merkezinin kurulmasını öneriyoruz.

Geçen ay içerisinde hemşehrilerimizin taziye yeri toplanma yeri düğün nişan merasimi gibi etkinlikler amacıyla kullandığı Muş Yaygın der binası yıkıldı. Yıldırım ilçemizde bir tek bu mu var kaçak yapı, Yıldırım’ın %70’i kaçak yapı olarak kurulmuş, buyrun o zaman hepsini yıkalım ve yeniden yapalım. Hal böyle iken taziye yeri toplanma yeri olarak kullanılan bu binanın yıkılmasının kime ne faydası var. Bu tarz yapılarla ilgili belediyece çifte standart uygulanmaktadır, sözgelimi 2021 yılı içerisinde 496 adet yapı ile ilgili Kaçak yapı zaptı tutulmuş ancak 96 tanesi ile ilgili işlem yapılmıştır, madem öyle buranın ne özelliği var da mahkeme kararları bile beklenmeden apar topar bu yıkım gerçekleştirildi.

Şimdi madem bu yıkım gerçekleştirildi biz buradaki vatandaşlarımızın mağduriyetlerini  de gidermek ve esasında Yıldırım ilçemizdeki tüm hemşehri  derneklerini bir çatı altında toparlayacağımız ,taziye ve  etkinliklerini yapabilecekleri bir dernekler yerleşkesi kurulmasını öneriyoruz.

Geçen ay içerisinde Yıldırım ilçemiz Karapınar Mahallesi’nde 70 yaşındaki bir vatandaşımız onlarca başıboş köpeğin saldırısına uğruyor ve çeşitli ısırıklar neticesinde hastanede tedavi altına alınıyor. Bu konuyla ilgili görüşme yaptığımız Mahalleli şikayet ve rahatsızlıklarını dile  getirmiştir..” dedi. 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?