55 Milyondan Fazla Kişinin Katıldığı World Marketing Summit Sona Erdi

55 Milyondan Fazla Kişinin Katıldığı World Marketing Summit Sona Erdi

Dünyanın En Büyük Pazarlama Etkinliği olarak bilinen World Marketing Summit – 2022 sona erdi. 55 milyondan fazla kişinin katıldığı etkinlikte dünya genelinden alanında öncü 200’e yakın konuşmacı sahne aldı.

Koronavirüs ile birlikte ‘yeni normal’ halini alan çevrimiçi etkinlikler arasında belki de en büyüğü 6 – 7 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleşti. ‘Dünyanın En Büyük Pazarlama Etkinliği’ olarak bilinen ve normal şartlarda her yıl farklı ülkelerde fiziksel ortamda sınırlı bir katılımcıyla gerçekleşen World Marketing Summit, 2022’de çevrimiçi ortamda düzenlendi. Prof. Dr. Philip Kotler’in buluşu olan ve bu yıl alanında öncü 200’e yakın ismin konuşmacı olduğu e-WMS 2022’ye toplamda 55 milyondan fazla kişi katıldı.

55 Milyondan Fazla Kişinin Katıldığı World Marketing Summit

Günümüzün kritik zamanlarında işletmelerin geleceğe ilerlemek için ilhama, rehberliğe ve liderliğe ihtiyacı var. Pazarlamanın babası Prof. Dr. Philip Kotler’in buluşu olan World Marketing Summit (WMS), pazarlama çözümlerini sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için kullanmanın yollarını keşfetmek amacıyla; kurumsal şirketleri, kamu kurumlarını, kar amacı gütmeyen kuruluşları ve akademik alanlardan yenilikçi beyinleri bir araya getirdi. En son 6 – 7 Kasım 2022 tarihlerinde çevrimiçi ortamda gerçekleştirilen World Marketing Summit – 2022’de dünya genelinde alanında öncü 200’e yakın isim konuşma yaptı.

Türkiye’de Kişisel Marka Akademisi’nin himayesinde Branding Türkiye ve Hani Kurumsaldık’ın partnerliğinde düzenlenen e-WMS 2022, toplamda 48 saat sürdü.

Günümüz Dünyasında Pazarlama Araçları Sadece Büyümek İçin Kullanılmamalı  

Rekor düzeyde katılımcıyla gerçekleşen e-WMS 2022’nin Türkiye organizasyonunu üstlenen Kişisel Marka Akademisi Kurucusu İrem Sefa Yayımlar, zirve sonrası yaptığı açıklamada günümüz dünyasında pazarlama araçlarının sadece büyümek için kullanılmaması gerektiğini belirterek şu değerlendirmede bulundu; “Kişisel Marka Akademisi olarak partneri olduğumuz ve Türkiye organizasyonuna ev sahipliği yaptığımız, Dünyanın En Büyük Pazarlama Etkinliği olan ve Philip Kotler’in liderliğinde 100’den fazla ülkede eş zamanlı olarak 48 saat boyunca devam eden World Marketing Summit, 55 milyon kişinin katılımıyla gerçekleşti. Dünya çapında kendi alanında öncü 176 isim, sürdürülebilirlik hedeflerine pazarlama araçları ile nasıl hizmet edilebileceği ve dünyanın devamlılığına katkı sağlamak için nasıl pozitif etki yaratabileceği konusunda kendi uzmanlık alanlarına göre farklı açılardan yepyeni stratejiler ve öneriler geliştirdi. Günümüz dünyasında pazarlama araçları, sadece büyümek, genişlemek ve kârı arttırmak için değil; dünyada pozitif ve anlamlı katkı yaratmak, yaşadığımız topluma fayda sağlamak için kullanılmalı.”

Yayımlar, ayrıca yaptığı açıklamada “fayda yaratma”yı sadece sosyal sorumluluk projesi olarak görmemek gerektiğini de belirterek “fayda yaratmak varoluş amacı olarak benimsenmeli” ifadelerini kullandı. 55 milyondan fazla kişinin katıldığı zirveye dair ‘dijital sürdürülebilirlik’ vurgusu yapan Branding Türkiye Kurucusu Mürsel Ferhat Sağlam, e-WMS 2022’ye dair şu değerlendirmede bulundu; “Markalar pandemiyle birlikte dijital dönüşümün farkına varmakla kalmayıp bunun sürdürülebilir olması gerektiğini de anladılar. Bakın artık kapalı salonlarda birkaç yüz kişinin katıldığı etkinlikler yerine 55 milyondan fazla insana erişen zirveleri konuşuyoruz. İşte dijital böyle fırsatlara gebe. Dolayısıyla günümüzde markalaşmadan bahsediyorsak hele hele ki dijital markalaşmadan bahsediyorsak öncelikle dijital sürdürülebilirlik kavramını içselleştirmemiz gerekiyor.”

Vision 2031: Hedef 1 Milyar Öğrenci!

Kotler Impact & World Marketing Summit Group; pazarlama ve eğitim yoluyla daha iyi bir dünya yaratmak için küresel ortaklarıyla birlikte dünya çapında 1 milyar öğrenci ve profesyonele eğitim ve öğretim sağlayacak olan “VISION 2031”i başlattı. Modern Pazarlamanın Babası Profesör Philip Kotler’in vizyonu altında, gelecek nesiller için daha iyi ve sürdürülebilir bir dünya yaratmak için World Marketing Summit Group & Kotler Impact CEO’su Sadia Kibria tarafından hazırlanan VISION 2031 yol haritası lanse edildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?