Dolar 46,2987
Euro 53,6796
Altın 6.426,01
BİST 14.446,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 30 °C
Açık

GÜRSU BELEDİYESİ’NDE GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT

06.01.2023
A+
A-

Gürsu Belediye personeli, düzenlenen deprem ve yangın tatbikatında olası doğal afetlere hazırlık yaptı.

HABER OSMAN ÇETİN

Gürsu Belediyesi personellerinden ve gönüllülerden oluşan arama kurtarma ekibinin bilgilendirme ve yönlendirmeleriyle, deprem anında yapılması gerekenleri uygulamalı olarak gerçekleştiren Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ve belediye personeli, yangın söndürme konusunda da bilinçlendirildi.

Gürsu Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirilen tatbikatta, personellerin deprem anında, panik yapmadan, sabitlenmemiş dolap, raf, pencere vb. eşyalardan uzak durarak, çök, kapan, tutun hareketlerini yaparak, sarsıntı durana dek oldukları yerde kalmaları konusunda bilgilendirilerek, anlatılanları uygulamaları sağlandı.

“Personelimizin olası deprem ve yangın felaketlerinde bilinçli olmalarını sağlamak amacıyla, arama kurtarma ekibimizin yönlendirmeleriyle gerçekleştirdiğimiz tatbikatla, hepimiz, basit ama hayat kurtaracak bilgiler edindik” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Olası deprem felaketinde bilinçli hareket ederek canlarını koruyabilecekleri bilincini personelimize aşılamak ve bu konuda hassasiyet göstermelerini sağlamak amacıyla tatbikat düzenledik. Belediyemiz Arama Kurtarma Ekibi tarafından gerçekleştirilen tatbikat, hepimiz için, deprem anında soğukkanlılıkla yapmamız gerekenler konusunda bilgi ve bilinç sahibi olarak hareket etmemizde faydalı oldu. Bu tatbikatları hemşehrilerimiz için de dönem dönem gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz. Tabiki temennimiz hiç birimizin bu bilgileri kullanmak zorunda kalmaması. Ama deprem gerçeği de hepimizin kabul edip önlem alması gereken bir gerçek olarak var. Tüm hemşehrilerime afetsiz sağlık dolu ömürler diliyorum” dedi.

Tatbikat kapsamında yönlendirmeleri uygulayarak binadan çıkan Başkan Işık ve personeller, belediye hizmet binası önünde gerçekleştirilen yangın söndürme tatbikatına da uygulamalı olarak katıldı. Tatbikat kapsamında, yaralı bir kişi de sedyeyle binadan çıkarıldı. Arama kurtarma faaliyetleri kapsamında yapılan uygulama örneği olarak, arama kurtarma ekibinden iki kişinin belediye hizmet binasının çatısından iple inerek açtıkları Türk bayrağının önünde çekilen toplu fotoğrafla tatbikat sonlandırıldı.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.