Himalaya Airlines dijital dönüşümünü Hitit’le tamamlayarak operasyonlarına başladı

Himalaya Airlines dijital dönüşümünü Hitit’le tamamlayarak operasyonlarına başladı

Himalaya Airlines Hitit ile operasyonlarına başladı. Nepal merkezli faaliyet gösteren havayolu şirketi, Hitit’le vardığı anlaşma sonrası dijital dönüşümünü tamamlayarak uçuşlarına sorunsuz bir şekilde başladı. Himalaya Airlines, sadece yolcu hizmetleri alanında değil, muhasebe alanında da kapsamlı bir dijital dönüşüm kararını Hitit ile hayata geçirdi. Nepal Havayolları’ndan sonra Himalaya Airlines ile de çalışan Hitit, ülkede hizmet verdiği havayolu sayısını ikiye çıkartarak, gerek Nepal gerekse Asya Kıtası’ndaki operasyonel ağını genişletmeye devam ediyor.

Kathmandu Nepal’in havayolu şirketlerinden Himalaya Airlines dijital dönüşüm için Hitit’i tercih etti. Teknolojik altyapısını güçlendirmek adına girdiği yenilik sürecinde Hitit’i tercih eden havayolu şirketi, Hitit’in Crane çözümleri ile uçmaya başladı. Himalaya Airlines, Hitit’in ödüllü ve kapsamlı yolcu hizmet sistemlerinin yanısıra muhasebe ve ödüllü iş performans indeksi yazılımlarını da kullanmaya başladı. Kısa ve sorunsuz geçen sistem geçişi sonrası, operasyonlarına başlayan Himalaya Airlines, operasyonlarını eksiksiz ve entegre bir şekilde sürdürüyor.

Bir yıl içinde Nepal’den iki havayolu

Konuyla ilgili açıklama yapan Hitit’in Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç, şunları söyledi: “Nepal’deki operasyon ağımızı gittikçe büyütmeye devam ediyoruz. Nepal Havayolları sonrasında şimdi de Himalaya Airlines ile çalışmaya başladığımız için çok mutluyuz. Teknolojimize güvendiğimiz kadar müşteri hizmetleri alanındaki yaklaşımımızın da takdir topladığını biliyoruz. Partnerlerimizin Hitit’ten duyduğu memnuniyetin, sektörümüzde tercih edilirliğini arttırdığını farkındayız ve bu bilinçle yüksek hizmet ve teknoloji kalitemizden ödün vermeden çalışmaya devam edeceğiz.”

Hitit Hakkında

Hitit, Türk Hava Yolları’nda yönetici olarak çalışan iki kadın tarafından 1994’te kuruldu. Şirketin kuruluş amacı ve havacılığın içinden gelen kurucuların öncelikli hedefi, tamamen yerli sermaye ile çalışıp dışarıya bağımlılıktan kurtulmak ve Türkiye’yi teknoloji ihraç eden bir ülke haline getirmekti. Bu felsefe ile yola çıkan Hitit, başta havayolu şirketleri olmak üzere, havayolu ve seyahat sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlere yeni nesil havayolu ve seyahat yazılım çözümleri üretiyor. Sektördeki şirketlerin rezervasyon, biletleme, check-in, yolcu kalkış kontrolü, ekip planlama, sadakat yönetimi, gelir muhasebesi, gider muhasebesi, tarife planlama, operasyon kontrolü, ekip planlama, tur operatörü/charter yönetimi, geniş kapsamlı performans ölçümü ve kargo ihtiyaçlarına Crane markalı yazılım çözümleri ile tek noktadan hizmet sunan Hitit, aynı zamanda hosting ve danışmanlık hizmeti de veriyor.  %100 Türkiye’de üretilen havacılık çözümleriyle her yıl milyonlarca insanın seyahat etmesini sağlayan Hitit; Doğu Avrupa’nın En İyi Havacılık Yazılım firması, Avrupa’nın Öncü Yolcu Hizmet Sistem Sağlayıcısı, En İyi Havayolu Raporlama Sistemi, Yılın En Niş Teknoloji Firması, turizm alanında “Türkiye’nin En İyi Sektörel Yazılım Firması”, “Yılın Havacılık Yazılım Kuruluşu” ve “Yılın Havacılık Teknoloji Kuruluşu” gibi birçok ödülün de sahibi. Hitit, 3 Mart 2022 itibarıyla HTTBT koduyla Borsa İstanbul’da işlem görmektedir.

www.hitit.com

Tel: +90 212 276 15 00

E-mail: pr@hititcs.com

Adres: Reşitpaşa Mah. Katar Cad. No: 4/1 Arı Teknokent 2 İç Kapı No: 601 34469 Maslak,İstanbul,Türkiye

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?