BAKAN FARUK ÇELİK, TORUNTEX’İ ZİYARET ETTİ

BAKAN FARUK ÇELİK, TORUNTEX’İ ZİYARET ETTİ

Almanya’da 10 bin kişinin istihdam edildiği ve yaklaşık 2 milyar Euro katma değer sağlayan ikinci el giysi sektörünün öncüsü Toruntex fiması, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin davetiyle Bursa Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet göstermeye başladı. Şenol, Serdal ve Sinan Torun kardeşler tarafından Almanya’da kurulan Toruntex, dünyanın dört bir yanından temin edilen kullanılabilir haldeki ikinci el giysileri çeşitli ülkelere ihraç ediyor.

HABER OSMAN ÇETİN


Şenol, Serdal ve Sinan Torun kardeşler tarafında Almanya’da kurulan daha sonra ise ikinci el giysi sektöründeki 50 yıllık tecrübesini Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi programı kapsamında Bursa Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesisine taşıyan Toruntex, daha fazla ihracat hedefiyle yoluna emin adımlarla devam ediyor.
Türkiye’de sektörün gelişmesi ve tanınması için kapılarını ziyaretçilere açan Toruntex’in Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Torun ve yönetim kurulu üyeleri geçmiş dönem bakanlarından Faruk Çelik’in ziyaretine ev sahipliği yaptı. Ziyarette, Türkiye’nin ikinci el giysi ve tekstil atıkları potansiyeli, Bursa ekonomisi, yenilenebilirliğin önemi, sürdürülebilir üretim ve geri dönüşüm konuları masaya yatırıldı.


Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Torun’un eşliğinde tesisi gezen ve incelemelerde bulunan Faruk Çelik, Toruntex’in Türkiye’de örneği bulunmayan bir işletme olduğunu belirterek, “Her sektörde geri dönüşüm artık çok önemli hale geldi. Dünyadaki enerji maliyetleri herkesin ortak derdi. İkinci el giysi ayrıştırma tesisi Toruntex’e başarılar dilerim. Serdal Torun’dan istihdama dayalı projeleri hakkında bilgi aldım” dedi.
Tesis ve ikinci el ürünleri pazarı hakkında Faruk Çelik’e bilgi veren Toruntex’in Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Torun ise, Türkiye’de ikinci el tekstil ürünleri ve geri dönüşüm sektörünün daha fazla gelişmesinin gerekliliğine vurgu yaptı. Almanya’nın ikinci el giysi sektöründe 10 bin kişiyi istihdam ettiğini ve 2 milyar Euro gelir sağladığını belirten Serdal Torun, Türkiye’nin ikinci el giysi sektöründen daha fazla yararlanmasının önemine işaret etti.
Torun sözlerinin devamında, “Almanya’da 50 yıldır, ikinci el giysi ürünlerinin ayrıştırılması sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Uzun yıllar yurt dışında sürdürdüğümüz faaliyetlerimizi vatanımızda da hayata geçirme arayışı içindeydik. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi programı kapsamında Türkiye’de sektöründe bir ilk olan bu tesisi hayata geçirdik. Türkiye’de ikinci el giysi sektörün gelişmesi için insanların kullanmadığı giysilerini atabileceği 300 bin adet kumbaraya ihtiyaç duyulduğu öngörülüyor. Bursa organize sanayi bölgesi ve diğer avantajları ile bu yatırım için uygun bir şehir. Bu sektörün gelişmesi ve Bursa ile ülkemizin daha fazla fayda sağlaması için çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?