KARACABEY HÜRRİYET; Bursa Tarım Arazilerini Kimler Hangi Talimatla Neden Satıyor!

KARACABEY HÜRRİYET; Bursa Tarım Arazilerini Kimler Hangi Talimatla Neden Satıyor!

Hürriyet Köylüleri yaşadıkları hak gaspına isyan etti. Hürriyet Köyü Gençlik ve Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Bayram Efe ve köylülerin siyasi partilerde çalmadığı kapı kalmadı. Başkan Bayram Efe’nin çağrısı ile köylüler meydanda toplanarak yeni yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Başkan Bayram Efe; “Belediye Koridorlarının işadamlarına emlakçı gibi çalıştığını duyuyoruz, her esnafın ve OSB cinin göz diktiği tarım arazilerini 1 e alıp 100 satma heyecanı!
Badırga sanayi hala bomboş hasan ağa dolmadı TEKNOSAB ise tekstil merkezi gibi planlandı ama olmadı sonra adı TEKNOLOJİ sanayi olarak değişti BAKANLIKÇA izin koparıldı peki nedir bu teknoloji merkezi kimse araştırmıyor NE ÜRETECEKLER?

BÜYÜK arazi peşinde koşan iş adamlarını kimse uyarmayacak mı? Bu bozulan araziler betonlaşınca tekrar geri gelecek mi? GÜZEL BURSAMIZ yağmalanmak mı isteniyor, tek hedef köyün mallarını satıp kazanç sağlamak mı? BURSAYI İHYA ETMEKMİ ?SUYUMUZ MUTSUZ HAVAMIZ KİRLİ ORMANLARIMIZ BİTTİ TARIM her gün can çekişiyor hayvancılık nerdeyse bitti!
PEKİ HÜRRİYET KÖYÜ nasıl bir öykü duyanın şaşırdığı olmaz böyle şey dediği KÖYÜMÜZ, belediye gibi imar ettiğimiz ızgara misali bir Avrupa köyü bu köy şahıs malıyken köy ilan edildi DEDELERİMİZ HAYDAR AĞA ÇİFTLİĞİ ADLI BU ARAZİYİ ALDIĞINDA 201 haneye ait evlerimiz yoktu karda kışta derme çatma yerlerde

YAŞADIK AÇ KALDIK HASTALANDIK ÖDEDİK. ZİRAAT BANKASINA ÖDEDİĞİMİZ SATIN ALDIĞIMIZ BU ARAZİLERİ YAŞAMAK İÇİN köy ilan ettik MERASIZ, OTLAKSIZ, ORMANSIZ, CAMİSİZ, MEZARLIKSIZ, OKULSUZ, KÖYMÜ OLUR, YAN KÖYLERDEN MERA HAKKI ALAMADIK HAKİR GÖRÜLDÜK MECBUR KALDIK ve 12000 dönüm yerimizin 6000 dönümünü şahsi mülkümüz ken odun kesmek, kavak ekmek, hayvanımız otlasın DİYE BU KULANIM ALANLARINA ayırdık.

ŞİMDİ 3 BEŞ İDARECİ DEDELERİNİZ YANLIŞ YAPMIŞ DİYORLAR KİM KİME YANLIŞ YAPMIŞ ORTADA DEĞİLMİ?

AĞLAYANIN MALI GÜLENE HAYIR GETİRMEZ BUNU DAMI BİLMİYORLAR?

En son açtığımız davada VALİLİK BİZİ HAKLI BULDU TARIM MÜDÜRLÜĞÜMÜZ KARACABEY BELDİYE DEN MUVAFAKAT VERMESİNİ İSTEDİ BURASI HÜRRİYET KÖYÜN MERA OLSUN DİYOR!

PEKİ KARACABEY BELEDİYESİ BİZE AİT OLDUĞUNU BİLDİĞİ BU ARAZİLERİ satmaya devam edecek mi?

Valilik raporuna göre 201 haneye ait bu arazilerin Köyümüze MERA tahsisine BELEDİYE KARŞI ÇIKIP VALİLİĞE İTİRAZ MI EDECEK ?

MEZARLAR nice AĞA nice sultanlarla dolu, KUL HAKKINA GİRMEK TEN KORKMASI GEREKMEZMİ?

KARACABEY BELEDİYESİ savunmasında MUHTAR VE AZALARIMIZ sorumlu tutar şekilde buraları satarken itiraz olmadı diyor, Köylü de itiraz etmedi diyor pes diyoruz bu kadarda pes ,Yarın VALİLKTEN çıkan karar için ne diyecek merakla bekliyoruz, KARARA uyacak mı yoksa yine ALİCENGİZ OYUNU mu olacak göreceğiz.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

3 yorum

  1. Ülkemizde tarım ve hayvancılık özendilerilirken Karacabey belediyesinin Hürriyet köyü mera ve otlakiyelerini satması çok zıt bir durum.Hürriyet köylüler olarak herzaman söylüyoruz.Köyümüz meraları bizimdir.Atalarimiz son kuruşuna kadar bu yerleri Ödemiştir.Biz bu yerde tarım yapacaz , hayvancılık yapacaz Biz köylüyüz.

  2. Mücadelemize devam edeceğiz. Dedelerimizin mirasına sahip çıkacağız.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?