MHP Bursa’nın Sigortasıdır

MHP Bursa’nın Sigortasıdır

Belediyeleri İcraatlarını Yakından Takip Ediyoruz…

“Çözümsüzlük diye bir şey yok! Büyükşehir’de İlçe Belediyeleri de vatandaşların sorunlarını çözmekle yükümlüdür!” MHP Gurubundan son günlerde belediye hizmetlerinde yaşanan aksamalar üzerine sert açıklama! MHP Yıldırım-Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Sözcüsü Mustafa Kargılı; “Belediyeler hizmet üretmekle yükümlüdür. İl ve ilçe başkanlıklarımıza her gün onlarca şikayet geliyor. Şikayetlerin kaynaklarını yerinde inceliyoruz. Birçoğu asparagas! Neden çünkü ilçe belediyesi ile Büyükşehir çare noktasında o şikayet konusu ile ilgili itilafa düşmüş! En son örneğini Mudanya’da sinek mücadelesinde yaşadık! Farklı partilere mensup belediyeler için bu şikayetlerdeki birbirlerini suçlayıcı tavırları anlayabiliriz de, bazen aynı partinin belediyelerindeki sürtüşmeleri anlayamıyoruz. Büyükşehir Yasasında bazı rötuşların yapılması MHP Gurubunun da beklentileri arasındadır. Çünkü bazı yetkilerin manevi sorumluluğu Büyükşehir için ağır geliyor. Birde belediyelerin toplamda ki borç yükünün 8 milyar liraya ulaştığını da unutmamak lazım. Belediyeden hizmet beklerken bu gerçek de unutulmamalı.” Dedi.

Kentsel Çöplüğe dur denilmelidir

Kargılı; “Vatandaşın beklentisi belediyenin ihtiyacının bir an önce karşılaması. Ancak bazen öyle durumlar oluyor ki; Büyükşehir-İlçe Belediyesi-Kamu Kurumu arasında sıkışıp kalıyorsun! İşte böyle durumlarda vatandaşlarımız çareyi MHP’de arıyor. Cumhur İttifakı olduğumuz için bizi de belediye yönetimlerinde bir fiil görevdeyiz olarak sanıyorlar. Biz fiili görevde değiliz ama 7/24 Vatan Nöbetindeyiz! İçiniz rahat olsun, sorunlarınızı çözmek için her kurumla mücadele ederiz. Bursa kısa bir süre önce Şehircilik Bakanı sayın Murat Kurum’u misafir etti. Bakan birçok beklentinin karşılanacağı müjdesini verdi. YHT başta olmak üzere, il genelinde atıl durumda olan 9 yatırımın bitirileceği ve “Kentsel Dönüşüm” nedeniyle yıkılarak bazı mahkeme kararları ve mevzuatlar nedeniyle bir çivi çakılamayarak “Kentsel Çöplüğe” dönerek 20 bin kişinin mağdur edildiği olaya neşter vurulacağı müjdelerini vererek kesin tarihler verdi. MHP Bursa’nın sigortasıdır. Verilen vaatlerin hepsinin takipçisi olacağız.” Dedi.

Ovalar imara açılmamalı…

Bursa’nın kronik sorunlarını bildiklerini belirten Kargılı; “Dağ yöresindeki ilçelerinde işsizlikten dolayı halen şehir merkezine yoğun bir göç yaşanıyor. Büyükşehir Yasası’yla köylülerin bütün malını, mülkünü, taşınmazları Büyükşehir ve ilçe belediyelerine geçti ve bunlar büyük kısmı borç batağını hafifletmek için satıldı. Kentsel Dönüşümün ayakları herkesi kucaklayamadı, özellikle de kiracı esnaf hala zorluklar yaşıyor. Gemlik ve Trilye tipi zeytin gereken desteği görmediği için Mudanya-Gemlik- Orhangazi-İznik ve Karacabey sahil bandındaki zeytincilik bitiyor ve buralar imara açılıyor. İnegöl’deki yoğun hava kirliliği bir türlü çözülemedi. İznik’in dünyaca ünlü surları kimliğine kavuşturulamadı ve turizm merkezi olabilecekken sıradanlığa terk edildi. Bursa her yıl yaklaşık 80 bin civarında göç alıyor ve bu göçe uygun altyapı, sağlık, eğitim hizmetleri sunulamıyor. Bursa’nın verimli ovaları, özellikle Karacabey, yanlış projelerle sanayi bölgelerine ve otobanlara maalesef kurban ediliyor. Kontrolsüz bir şekilde sanayinin isteğiyle Bursa santraller şehrine dönüştü ve irili ufaklı 6 santrali var, hâlâ açılmak istenenler var, bu gidişle Uludağ’a kar yağmayacak.”

Çevre için adım atacağız…

Kargılı; “Bursa’nın en önemli içme suyu barajı olan Doğancı Barajı’na mermer ve taş ocaklarının arıtmaları sağlıklı değil, bölgedeki köylerin fosseptiği de hala bu baraja akıyor. İlçelerde yeni yeni maden sahaları açılmaya çalışılıyor. Bunların çevreye vereceğiz zararları önleme noktasında söz sahibi olması gereken belediye meclisleridir. Ama son zamanlarda belediyelerin yetkileri Bakanlıklara geçiriliyor. Bursa kaplıca şehri fakat termal yatakları değerlendirilmiyor. Bursa’nın meselelerini ancak hep birlikte çözebiliriz. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?