Çuvallayan Bu Ekonomiyle Bursa Nefes Alamaz!

Çuvallayan Bu Ekonomiyle Bursa Nefes Alamaz!

İYİ Parti Gemlik Teşkilatı; “İlçemizi Peşkeş Çektirmeyeceğiz!”

“İYİ’lere Taze Kan!” İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in başlattığı kampanya ile ilçe örgütleri “İYİ’lerin Evine Hoş Geldiniz…” adı ile Bursa sokak ve meydanlarına kurdukları stantlar ile yeni üye kazandırma çalışmalarına devam ediyor. Gemlik İlçe Teşkilatı da son bir hafta içinde yeni yaptığı üyelere Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ve İl başkanı Uz. Dr. Yahya Bahadır’ın da katıldığı “Rozet Takma Töreni” ile Gemlik sorunlarını masaya yatırdı. İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz ve Yönetimi tarafından organize edilen programda “Gemlik Gerçekleri” üzerinde duruldu. Organizasyona Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Oğuz Hançer ile Gemlik Belediye Meclis Üyesi Sedat Akkuş’ta katılarak “Meclis Çalışmaları” hakkında detaylı bilgi verdi.

Gemlik için çarpışıyoruz…

Gemlik için büyük özverilerde bulunduklarını belirten İlçe Başkanı Yavuz; “Millet İttifakı kapsamında üstümüze düşeni yaptık ve Gemlik Belediyesini İttifak ortağımız CHP kazandı. Sorumluluklarımız gereği Gemliklilere hesap vermekle yükümlüyüz. İttifakın bir parçası olarak bu demek değildir ki; CHP tarafından bize gelecek her türlü öneriyi onaylayacağız! Gemlik’in yararına olacak olan her teklife açığız. Burada yaşıyoruz. Gemlik Gerçeklerine bizim kadar vakıf olan bir parti teşkilatı ve meclis üyeleri olmadığını da açıkça altını kırmızı ile çizerek belirtmek isterim. Kalbimiz Gemlik için atarken, Gemlik’in birkaç kişinin kişisel çıkarları için geleceğinin tarumar edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Her eve girerek Gemlikliler ile birlikte gelecek için bir adım atacağız! Siyasetin merkezi İYİ Partidir. Ay-Yıldız’a sevdalıysan senin adresin ancak ve ancak İYİ Partidir.” dedi.

Sorunları Biliyoruz! Ancak Biz Çözeriz!

İl Başkanı Bahadır; “İlçemizin sorunlarına ve partimizin ilçe örgütü tarafından bulduğu çözüm yollarını sonuna kadar her ortamda ve her yerde destekliyoruz. Gemlik, Bursa’nın İstanbul’a açılan ve kara yolu ile yoğun birleşeni açılan Kuzey Yıldızı. İttifak gereği kazandırılan ilçemizin sorunlarına boş gözler ile bakamayız. Her ilçenin kendine özel sorunları var. Önümüzdeki günlerde ilçeler ve sorunları ile ilgili ayrıntılı bir çalıştay yaparak, “Bursa İlçelerinin Sorunları ve İYİ Çözümler” önerilerimizi Genel Merkezimiz, İlgili Bakanlıklar ile Kamu Kurumları, Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri Meclislerinde gündeme getirerek vatandaşlarımızla paylaşacağız. Her ne kadar Bursa’da bir belediyelik kazanamasak da siyasetteki tüm ezberleri bozarak, her ilçemizde uç beyliğimizin temel taşları olan partimizi iktidara taşıyacak olan meclis üyelikleri kazandık. Önümüzde Türkiye’nin gerçekliğinden de hareketle bir erken baskın seçim ihtimali var. Önümüzdeki yıl olacağı sokak muhabbetlerine kadar inmişken, partimiz bin bir özveri ile sokaklara kurduğu stantlarla vatandaşlarımızı hiçbir zaman yalnız bırakmayacağını kanıtlamıştır. Bu Pazar seçim olsa en hazırlıklı parti yine 17 ilçesi ile dimdik olan İYİ Partidir, Bursa Teşkilatlarıdır. Bugün Gemlik’te “150 Cesur Vatandaşımıza” rozet takmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz.” Dedi.

Dünyadaki Ekonomik Daralma Türkiye’ye Nefes Aldırmayacak!

Genel Başkan Yardımcısı, Kalkınma Politikaları Başkanı ve Bursa Milletvekili Tatlıoğlu ekonomi konusunda önemli açıklamalara değinerek; “Ülkemizin geldiği dış politika ve ekonomik yapısını basından takip ediyorsunuz. Suriye konusunda gazeteciler ne düşündüğümü soruyorlar. Ne diyeyim? Ülkenin Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan İstanbul’da ABD ile anlaşma yapıyor 120 saat, Rusya ile anlaşma yapıyor 150 saat ateşkes veriyor. TSK Operasyonlarını bile Milletvekili olarak televizyondan izleyip öğreniyorsak, Bursalı vatandaşlarımız bile Suriye Politikaları konusunda bizden daha fazla bilgiye sahip ise, Dış İşleri ve Savunma Bakanlıklarımız TBMM’ye bilgi vermekten imtina ederek bizden uzaklaşıyorsa canlı yayında şahsım ve partim adına nasıl görüş belirtebilirim ki! İktidar partisinin vekilleri olmalarına rağmen onlarda ne yazık ki; bizden farksız değil! Ekonomi çuvallamış her an her olabilir! Batı ve Ortadoğu’da onlarında kendi piyasalarında daralmalar var.  Rusya ve Çin Ekseninde ise nakit akışı eskisi gibi değil. Türkiye’yi bu ekonomik dar boğazdan ancak İYİ’ler tarafından hazırlanan, 2018 seçim programında da yer verdiğimiz öneriler kurtarır.” Dedi.

Toprak öldü! Çöpümüz Bile İthal!

Tatlıoğlu; “Toprağı öldürüp samanı ithal edecek hale getirirsen, bırak samanı Avrupa’nın çöpünü bile ithal ediyoruz! Yanlış duymadınız arkadaşlar. Bursa Büyükşehir Belediyesinin acil ihtiyaçlarını karşılamak için 30 milyon lira talebi için ödenek yok diyen Hükümetimiz yaklaşık 2 milyar dolar 3 yıl içinde ödeyerek “İthal Ekonomik Değeri Olmayan Katı Atık” ithal etmiş! Suriyeliler için 40 milyar harcadığı ile övünen Hükümetimiz maalesef Türkiye’nin sadece toprağını kısırlaştırmadı, üstüne çöp ithal ederek başka bir skandala da imza attı. Asgari ücret, açlık sınırının altında. Üniversite mezunları genç işsiz sayısı 5 milyonu geçti. Gençlere sadece diploma veriyoruz, meslek sahibi yapamıyoruz. Kaybeden Türkiye’dir. Karanlığa gömülen ise gençlik ve onunla birlikte gelecektir. Aile birlikteliklerini koruyamıyoruz. Gençler arasındaki boşanma olayı yüzde 18! Oranında arttı. Boşanan kadın yada erkek fark etmiyor. Tık baba evinde! Emekli olan amcam ve teyzem ne yapsın emekli kartlarını evlatlarına teslim ediyor! Eskide bir odada 3 aile büyürdük. O zamanlar teknik imkansızlıklar ve eğitim seviyesinin düşüklüğü buna neden oluyordu. Şimdi Türk Aile ve Ahlak Yapısı sistematik şekilde erezyona uğradı!” dedi.

Üvey Evlatmıyız ki her talebimiz yarım yamalak!

Tatlıoğlu Bursa özelinde de; “Bursa her yönüyle hizmeti hak ederken 17 yıllık iktidar da olan parti, Bursa’nın Ankara’ya verdiğinin ancak 9’da 1’ni veriyor, onu da ayak sürüyerek! Bakın iktidar ne yaptı. Şehir Hastanesi. Etrafında şehrin olmadığı, ulaşım için yeterli aracın olmadığı hastaneye gitmek için sadece 100 lira taksi ücreti vermen, tedavi olmak içinde en az 38 lira ödemen gerekiyor. Diyelim ki; gitmedin. Git yada gitme her ay senden 11 lira kesilip bu hastane için ödeniyor. Bursa’da yaşamak bir farkındalık olması gerekirken adeta işkenceye dönmüş! Büyükşehir ve iktidar belediyeleri yönetim anlayışları, çöpe atılan yatırımları, şişkin ve ehil olmayan kadrolar nedeniyle 10 milyar borçlanılmış! 2032 yılına kadar Bursalılar bu borcu ödemekle yükümlü! Osmanlı’nın ilk Başkentinin düşürüldüğü duruma bakın. Hava Alanı yapıyorsun, uçmak için şehirlerarası tur operatörü gibi Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Havaalanına turistlik gezi düzenliyor. Hadi diyorsun demiryolu gelsin diye iktidara destek veriyorsun! Pazaryeri’nden Yenişehir’e getiremiyorsun! Emsallerini göre 5 kat pahalı stat yapıyorsun. Stada yürümek 15 dakika, kafasının ne zaman biteceği meçhul! Şehir içinde kalan hastanelerin ne olacağı hala muamma! Velhasıl Türkiye gibi Bursa’da ehil ellerde değil, yönetilemiyor. İYİ Parti iktidarında Bursa’yı üvey evlat muamelesi yapılmaktan çıkartacağız.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?