Milli Şairimizin ismi kaldırılamaz!

Milli Şairimizin ismi kaldırılamaz!

Yıldırım’da inşaatı tamamlanmayan okulun bir hayırsever tarafından yaptırılması, sonrasında da o okul ismine hayırsever vatandaşın anne ve babasının isminin verilmesine İYİ Parti Yıldırım İlçe Teşkilatından da sert tepki geldi. İlçe Başkanı Kemal Ataç ile Yıldırım Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Muhammet Budaklı ortak basın açıklaması yaptı. Ataç; “Mehmet Âkif Ersoy, (doğum adı: Mehmet Ragif, 20 Aralık 1873 – 27 Aralık 1936), baba tarafından Arnavut, anne tarafından Özbek asıllı Türk olan Cumhuriyet Dönemi şairi, veteriner hekim, öğretmen, vaiz, hafız, Kur’an mütercimi, yüzücü, milletvekili. Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal marşı olan İstiklâl Marşı’nın yazarıdır. “Vatan Şairi” ve “Milli Şair” Bu değerli bilgiyi paylaşma amacım Ortabağlarda Osmanbey Caddesi’nde bu güne kadar Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu olarak adlandırılan bir okulun yenilenmesi ihtiyacı doğmuştur.” Dedi.

O sildiğin bir çiçek ismi değil!

Ataç; “Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Valiliğimiz bu yenilemeyi yapacak kudrette değildir.(!) Yıldırım ve Büyükşehir Belediyelerimiz de bu kudrette değildir.(!) Hayırsever bir aile çıkıyor, (Allah razı olsun kendilerinden) diyorlar ki biz bu okulu yenileyelim, belki de ilgili kurumlarımız teklif ediyorlar “Gelin bu okulu yenileyin masrafını karşılayın biz bu okulun mevcut ismini kaldıralım sizin isminizi verelim”

İyi de bu alelade bir çiçek böcek ismi değil ki Koskoca Mehmet Akif Ersoy Vatan şairi, İstiklal Marşı’mızın yazarı bu isim bu kadar ucuz mu? Hadi hayırsever nefsine yenildi dedi ki “Benim param var bu paramla ben ismimi ölümsüzleştireceğim” bu da çok masum ve iyi niyetli bir durum değil de Peki ya bunu yaptıran, izin veren Devlet yetkilileri ve idareciler bu kadar masum mu?” dedi.

Çok zalimce!

Ataç; “Hayırsever insanların isimlerini okulun kocaman bir cephesi var oraya, Mehmet Akif isminden daha büyük puntolarla ve daha parlak bir tabela ile yazabilirler, bu hayırsever vatandaşımızı da onore edebilirler ama o ismi indirip para karşılığında kendi ismini asmak da astırmak da çok zalimce bir şey değil mi? Bu hayırsever ve değerli ailemizi aklıselime davet ediyorum ve kamu vicdanını rahatlatmak adına bu kararlardan vazgeçmeye çağırıyorum. Bu hadiseye izin verip bu sözleşmeyi imzalayan sayın yetkilileri de kamu vicdanına ve Allah’a havale ediyorum.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?