Sosyal Medya Kirliliği, Corona’dan Beter! Korku Terörünü Tetikliyor!

Sosyal Medya Kirliliği, Corona’dan Beter! Korku Terörünü Tetikliyor!

Alpagut Yaşatır! Evde Kal; Sporsuz Kalma! Türkiye Alpagut Federasyon Başkanı Cemal Ersoy ile dünyayı etkisi altına alan corona virüsü sürecine dair bir gazetemiz için söyleşi gerçekleştirdik. Cemal Ersoy Çin’de ortaya çıkan ve Türkiye de dahil olmak üzere tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgını süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Corona virüsünün dünyaya etkisi hakkında konuşan Cemal Ersoy ‘’Tüm dünyanın gündemini bir anda kora çeviren ve cezalandırırcasına herkesi hapseden gizemli hastalık covid-19 Türk toplumunun özünde var olan hijyene çok da karşı duramayacağını düşünüyorum. Öncelikle devletimizin aldığı vakitli ve samimi önlemlerin çok daha arttırılması, sosyal medyanın sağlık bakanlığından aldığı verilerle hareket etmesinin korku terörünün önüne geçebileceğinin kanısındayım. Maalesef her alanda olduğu gibi covid-19’da da çok derin bir bilgi kirliliği ile tüm dünya karşı karşıya. Şöyle bir örneklendirmeye gidecek olursak; İnsan fizyolojik olduğu kadar psikolojikte bir canlıdır. Psikolojik harp fizyolojik harpten çok daha etkindir. Terörden beslenenler ve terör örgütleri de ilk saldırılarını psikolojik algı üzerine yaparlar. Toplumlarda korku ve panik yaratarak gerek devlet düzenini gerekse ekonomileri çökertmeyi amaçlarlar. Belki sert bir örnek oldu ancak şu anda moral ve birlikten başka hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Bu bağlamda sosyal medyada korku ve panik yaymaya çalışan kişilerin oyununa gelmemeliyiz.  Tüm sosyal medya kullanıcılarının özellikle bu konuda çok hassas davranmaları doğru olacaktır. Yetkililer dışında yapılacak açıklamalara itibar etmemeleri ve toplum üzerinde oluşacak korku ego manyasına müsaade etmemelerini temenni ediyoruz. Covid-19 Çin de vuku ettiği günden beri 3500 civarında ölüme ve 82 bin civarında vakaya sebebiyet verdi ve 82 bin vakanın 80 i iyileşme gösterdi. Bu hastaların tamamına yakını 60 yaş ve 90 yaş arasında ve de durum iyileşmeye evirildi. Ama özellikle İtalya başta olmak üzere, Avrupa ve Amerika’nın covid-19’la savaşını irdelemek istiyorum. Ne olmakta İtalya da; 10 binlere yaklaşan ölüm ve binlerce vaka. Yaş aralığı 60 ve üstü Doğru soru doğru cevabı getirir.’’ dedi.

Spor sağlık açısından önemli

Cemal Ersoy corona virüs sürecinde Avrupa’nın güçsüz ve savunmasız kalma durumu hakkında ‘’İkinci terörümüz de yeme-içme terörü. Çin hayatının her evresinde spor ve anti kilo felsefesi ile yaşıyor. Avrupa ve Amerika kıtası ise spor fakiri ve de tüketim rekoru kıran bir yaşama sahip. Bakın istatistiklere ve girin Avrupa’da ki marketlere alabildiğine uçsuz bucaksız tüketilecek yiyecek ve içecek! Sigara nedense tek aktör ölümcüllük konusunda! Oysa onca abur cuburun da üzerine yazılmalı hasta eder, öldürür diye! Ve en anlamsız olanı ise şu; Sürekli sağlık programları, yayınlar, seminerler,uyarılar. Ancak! tüketim sınırsız ve serbest… Evet konumuz spor ve biz bir spor federasyonuyuz İşte tam burada aktarmak istediğim sporu hayatımızdan uzaklaştırdığımızda aileden, ahlaktan, etikten, planlı yaşamaktan, doğadan ve yaşamdan uzaklaşmış oluyoruz. Vücudumuz ve bilim dünyamız çok basit bir virüs olan covid-19 dan korunamıyor Pandemi ilan ettiriyor tüm dünyaya. Peki hayatta kalmak neye yarar psikolojiler bozulduktan sonra Kendi anksiyete bozukluğu ile yaşayan toplumlarımızı oluşturmuş olmuyor muyuz o zaman? Türk toplumu olarak dünya bize diyor ki temiz olun!ironik; Galiba ezberler bozuluyor ve Türk toplumunun atalarının ne denli analitik düşündüğünü ve bizleri geri kalmış barbar diye nitelendiren toplumların, bol kayan yıldızlı bir topluluk olduğunu anlıyor tüm dünya. Lakin bizler 5 vakit ellerini yıkayan, evlerine ayakkabı ile girmeyen, kolonya ile misafir karşılayan, taharet musluğu kullanan ve hamamları sabunları ile olmazsa olmazları olan bir medeniyete sahibiz. Dünya tarihinde çağ kapatıp çağ açan ceddin torunları olarak, bir çağın daha kapandığına ve adını ileri çağ diye adlandırmak istediğim yeni bir çağa adım attığımız kanısındayım. Covid-19 ile birlikte tüm dünya temizliği ve hijyeni baş sıraya almış durumda. O kadar ki taharet musluğunu bile kullanmaya başladılar. Ve tabi en başta söylediğimiz gibi Asya’da sporla iç içe yaşayan toplumlar hayatın her safhasında başarılı olduğu gibi iyileşmekte de sporun faydasını had safhada görmekteler. İnsanlar spor yapmayı spor salonlarında veya takım sporları olarak algılıyor. Fakat bu yanlış bir düşünce. Her yerde bireysel sporlar yapılabilir. Bunu hatırlatmakta fayda var.’’ İfadelerini kullandı.

Evde kalın, spor yapın!

Cemal Ersoy: Bu virüsün tüm dünyayı değiştireceği kanısındayım Belki de Suriye’de ölümlere sebebiyet veren toplumlar, vicdanlarını bir nebze de olsa devreye sokacaklardır ve tabi tüm Ortadoğu, Kudüs ve Libya, Irak, Afganistan, Afrika, yalnızlaştırılmış, nefessiz bırakılmış tüm toplumlar bu sayede rahat bırakılacaklardır. Hep birlikte gördük. Dünyanın 100 üründen 18 inin tamamını üreten ve 100 ürüne de katkı sağlayan Çin, üşüttüğünde tüm dünya nezle oluyor. Peki ne yapmak lazım? Türkiye ve dünya da merkez olabilecek belirli ülkelerde de sanayi ve ekonomi üstleri oluşturulması sağlanmalı. Üretimlerin yedekleneceği ve alternatiflerin sağlanacağı oluşumlar bu merkezlerde güçlü kılınmalıdır ki bu sayede bu tarz sorunlarla karşılaşıldığında, sorunları çözebilecek zaman ve gücü sağlayacak yapılarının sayısı parmaklarımızdan daha da fazla olacaktır. Şöyle ki küresel değil kolektif bir sanayi ve ekonominin oluşması elzemdir. Tüm dünyanın beklentisi teknolojiyle her şeye çözüm bulacağımız kanısıydı. Ancak bunun böyle olmadığını hep birlikte görüyoruz. Tek olmanın ve çok büyük olmanın hiçbir şeyi çözemediğini süper güçlerde görüyoruz. Birinci sanayi devriminde üretenler ve ürettirilenler olarak bir yaşam tarzı belirlenmişti. Artık öyle olmayacağını düşünüyorum. Hep birlikte üretenler olmak durumundayız. Yapılan tüm çağrılar virüsün yayılmasını durdurmak adına oluyor. Evde kalın, hijyene önem verin, sağlıklı beslenin. Tüm bu çağrılara katılarak bir de şunu eklemek istiyorum.  Spor yapın. Evde kalarak yapılacak o kadar çok spor hareketi varken sabit durmak, sürekli yemek ve endişeyle beslenmek bizleri covid-19’dan daha çok etkiler. Burası çok önemli ‘’ Spor yaşatır, Alpagut hayattır! ‘’ şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?