Dolar 46,9929
Euro 53,6680
Altın 6.225,55
BİST 14.321,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 31 °C
Açık

Türkiye Bir Hukuk Devletidir

27.02.2026
A+
A-

Terörle Arasına Mesafe Koymayanlara Asla Meşruiyet Yoktur

İYİ Parti Gemlik İlçe Başkanı Orhan Karaduman bir dizi açıklamada bulundu. Karaduman; “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Bu gerçek tartışmaya kapalıdır. Hukukun üstünlüğü; devletimizin temeli, milletimizin ortak iradesinin güvencesi ve toplumsal düzenimizin sarsılmaz dayanağıdır. Bu ilkeyi zedelemeye dönük her girişim, doğrudan doğruya devletin varlığına ve milletimizin birliğine yönelmiş bir tehdittir.

Türk yargısı tarafından terör suçlarından hüküm giymiş, ağırlaştırılmış müebbet cezası alan bir mahkûmun açıklamalarının kamuoyuna olağan bir siyasi aktör gibi servis edilmesi asla kabul edilemez. İmralı bir ceza infaz kurumudur. Orada bulunan kişi ise terör eylemlerinin sorumlusu olarak mahkûm edilmiş bir hükümlüdür. Nokta.

Binlerce vatandaşımızın hayatına mal olmuş kanlı bir terör sürecinin baş aktörlerinden birinin sözlerini siyasi gündemin merkezine taşımak; şehitlerimizin aziz hatırasına açık bir saygısızlık, gazilerimizin fedakârlığına ağır bir hakarettir. Bu milletin evlatlarının canı üzerinden inşa edilmiş bir terör geçmişini görmezden gelerek, hükümlü bir ismi meşru bir siyasi özne gibi sunmaya çalışan her yaklaşım milletimizin vicdanında mahkûm olmaya mahkûmdur.

Devlet ile millet arasındaki bağ, teröre karşı netlik ve kararlılıkla güçlenir. Terörle arasına açık, kesin ve tartışmasız bir mesafe koymayan hiçbir kişi, hiçbir yapı ve hiçbir siyasi oluşum bu millet adına söz söyleme hakkına sahip değildir. Meşruiyetin tek kaynağı sandıkta tecelli eden milli iradedir. Bunun dışında hiçbir odağa, hiçbir vesayet arayışına, hiçbir dolaylı meşrulaştırma çabasına geçit yoktur.

Ağırlaştırılmış müebbet hükümlüsü bir şahsın serbest bırakılmasına yönelik girişimlerde bulunan, bu yönde komisyonlarda yer alıp imza atan, siyasi zemin oluşturmaya çalışan her parti ve her temsilci tarihi bir sorumluluk altındadır. Bu tutumun ne hukuki ne ahlaki ne de vicdani bir izahı vardır. Bu tavrı en güçlü şekilde reddediyor ve şiddetle kınıyoruz.

Gemlikli aziz hemşehrilerimiz şunu bilmelidir:
Bizim durduğumuz yer dün neredeyse bugün de orasıdır.

İYİ Parti Gemlik İlçe Başkanlığı olarak tavrımız nettir, açıktır ve değişmeyecektir:

Şehitlerimizin aziz hatırasının yanındayız.
Gazilerimizin onurunun yanındayız.
Devletimizin birliğinin, milletimizin huzurunun ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasının yanındayız.

Terörle arasına mesafe koymayan hiçbir anlayışa meşruiyet tanımıyoruz.” ifadelerini kullandı.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.