Dolar 47,3580
Euro 53,9756
Altın 6.237,66
BİST 13.905,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 27 °C
Parçalı Bulutlu

Batman’da Meningomyelosel Ameliyatında Bir İlk

27.01.2026
A+
A-

Batman’da doğuştan bel bölgesinde kese (meningomyelosel) hastalığı bulunan ve felç riski taşıyan 11 yaşındaki Bünyamin Çiçek, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu.

HABER SEVGİ YILDIZ

Yapılan tetkiklerde, omurilik sinirlerine baskı yapan bir kitle tespit edilen Bünyamin, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Ömer Semiz ve ekibi tarafından yaklaşık 5 saat süren bir operasyonla tedavi edildi. Ameliyatta Batman’da ilk kez laminoplasti tekniği uygulandı. Bu yöntem sayesinde omurgaya vida ya da platin yerleştirilmeden sinirler üzerindeki baskı tamamen ortadan kaldırıldı.

Operasyon sonrası açıklama yapan doktorlar, Bünyamin’de herhangi bir yürüme sorunu ya da kuvvet kaybı bulunmadığını belirtti. Baba Ferhat Çiçek ise sağlık ekibine teşekkür ederek, oğlunun yeniden sağlığına kavuşmasının kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu ifade etti.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Yeni Slow Radyo