Dolar 48,0996
Euro 56,1164
Altın 7.150,10
BİST 14.495,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 33 °C
Açık

“Müzik Yapan Gençleri Horlamayın!”

12.11.2025
A+
A-

Trenlerdeki “Dilencilik Anonsu” Tepki Çekti: “Müzik Yapan Gençleri Horlamayın!”

BURSA – BURULAŞ’ın tren seferlerinde yıllardır süregelen ve kamuoyunda sıkça eleştirilen “Trenlerde dilencilik yapmak yasaktır” anonsu, yeniden tartışma konusu oldu. Uzun süredir toplu taşıma kullanmadığını belirten bir vatandaş, Kestel’e gitmek üzere bindiği tren yolculuğunda bu anonsu yeniden duyduğunu ve rahatsızlık duyduğunu ifade etti.

Vatandaş, “Müzik yaparak harçlık kazanmaya çalışan gençlere ‘dilenci’ demek terbiyesizliktir. Bu uygulama AK Parti döneminde başladı, şimdi CHP döneminde de devam ediyor. Değişen bir şey yok” diyerek tepkisini dile getirdi.

Müzik yapan gençlerin dilenci gibi gösterilmesinin hem etik olmadığını hem de genç yeteneklerin toplumdan dışlanmasına sebep olduğunu belirten vatandaş, “Tepeden inme vasıfsızlar bu uygulamayı gözden geçirsin. Gençleri horlamayın, destekleyin” çağrısında bulundu.

Söz konusu uygulamanın yeniden gündeme gelmesiyle birlikte, sosyal medyada da çok sayıda kullanıcı benzer rahatsızlıklarını dile getirerek BURULAŞ’tan anons metinlerinde düzenleme yapılmasını talep etti.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Yeni Slow Radyo