Dolar 48,0996
Euro 56,1164
Altın 7.150,10
BİST 14.495,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 33 °C
Açık

Koop-İş Sendikası Grevde: 81 İlde 1003 SYDV İşyerinde İş Bırakıldı

STK
29.08.2025
A+
A-

10 Bini Aşkın SYDV İşçisi Grevde
Koop-İş Sendikası, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında (SYDV) çalışan yaklaşık 10 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan tıkanmanın ardından 29 Ağustos 2025 Cuma günü ülke genelinde grev kararı aldı. Grev, 81 ilde eş zamanlı olarak 1003 SYDV işyerinde uygulanmaya başlandı.

“Bu Teklif Onur Kırıcı”
Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, yaptığı açıklamada, kamu işçileri için imzalanan Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’nün SYDV çalışanlarına uygulanmamasını sert sözlerle eleştirdi. Alemdar, bu durumun çalışma barışını ciddi biçimde zedelediğini ifade ederek, SYDV işçilerine önerilen %11+7 oranındaki zam teklifinin kabul edilemez olduğunu vurguladı. “Bu rakam ne insan onuruna uygundur ne de hayat koşullarının farkındadır” dedi.

Baskılara Rağmen Grev Kararı Uygulandı
22 Ağustos 2025’te alınan grev kararı sonrası, bazı vali yardımcıları ve kaymakamların işçilere greve katılmamaları yönünde baskı yaptığına dair iddialar kamuoyuna yansıdı. Alemdar, “Grev anayasal bir haktır. Bu hakka yönelen her müdahale, sadece hukuka değil, emeğe de ihanettir” diyerek baskılara karşı net bir duruş sergiledi.

Talepler Net: Adalet, Ücret, Saygı
Koop-İş, SYDV çalışanlarının kamu protokolü kapsamına alınarak eşit ücret ve sosyal haklara kavuşmasını, mesleki itibarlarının korunmasını talep ediyor. Alemdar, “Bu insanlar, afetlerde, krizlerde gece gündüz demeden çalışıyor. Onlara reva görülen sefalet ücreti değil, insanca bir yaşamdır” açıklamasıyla kamu vicdanına seslendi.

Mücadele Sürecek
Sendika, grev kararının sadece ekonomik değil, aynı zamanda onur mücadelesi olduğunu vurgularken, talepler karşılık bulana kadar grevin süreceğini ve gerekirse eylemlerin artacağını belirtti. Koop-İş Sendikası, “Bu mücadele sadece SYDV işçilerinin değil, emeğin geleceği içindir” mesajıyla dayanışma çağrısında bulundu.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Yeni Slow Radyo