Dolar 48,0996
Euro 56,1164
Altın 7.150,10
BİST 14.495,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 33 °C
Açık

GMC Gazeteciler ve Medyacılar Cemiyeti’nden Türkiye Genelinde Güçlü Teşkilatlanma Hamlesi

STK
21.07.2025
A+
A-

GMC Gazeteciler ve Medyacılar Cemiyeti Genel Başkanı Köksal Selçuk, yaptığı açıklamada Türkiye genelinde yürütülen teşkilatlanma çalışmalarının büyük bir kararlılıkla sürdüğünü belirtti. Basın mensuplarının mesleki haklarını korumak, medyanın gücünü birleştirmek ve kamuoyuna daha etkili şekilde hizmet edebilmek amacıyla kurulan GMC Cemiyeti, kısa sürede ülke genelinde dikkat çeken bir yapıya kavuştu.

“81 İlde Yapılanmamızı Tamamlıyoruz”

Genel Başkan Köksal Selçuk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“GMC Gazeteciler ve Medyacılar Cemiyeti olarak çok kısa sürede büyük mesafe katettik. Hedefimiz; 81 il ve tüm ilçelerde teşkilatlanmamızı tamamlayarak, gazetecilik mesleğine gönül vermiş yüzlerce basın mensubunu tek çatı altında birleştirmektir. İl ve ilçe başkanlarımızı büyük bir titizlikle seçiyor, gazetecilik mesleğinin onurunu taşıyan isimlerle ilerliyoruz.”

“500 Gazeteci Üye Hedefimize Adım Adım Yaklaşıyoruz”

Cemiyetin büyüme stratejisinde nitelikli ve aktif gazetecilere öncelik verildiğini vurgulayan Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kısa vadeli hedefimiz, 500 gazeteci üyeye ulaşmaktır. Bu sayıyı yalnızca bir rakam olarak değil, medya dünyasının sesi olacak güçlü bir birlikteliğin simgesi olarak görüyoruz. Bu yapı; meslektaşlarımızın haklarını savunacak, sahadaki sorunlara çözüm üretecek ve mesleğin itibarı için mücadele edecek bir güç olacaktır.”

“GMC Türkiye’ye Değer Katacak”

Genel Başkan Köksal Selçuk, GMC’nin sadece bir gazeteci derneği olmanın ötesinde, Türkiye’deki medya dünyasına yön verecek bir vizyonla hareket ettiğini belirtti. Tüm gazeteci ve medya mensuplarını GMC çatısı altında bir araya gelmeye davet ederek şu çağrıyı yaptı:

“Birlikte daha güçlü, daha etkili ve daha itibarlı bir medya düzeni kurabiliriz. GMC bu yolun adıdır. Bize inanan, bizimle yol yürümek isteyen tüm meslektaşlarımıza kapımız da gönlümüz de sonuna kadar açıktır.”

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Yeni Slow Radyo