Dolar 48,0997
Euro 56,1291
Altın 7.171,10
BİST 14.356,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 32 °C
Parçalı Bulutlu

Dünya Kadınlar Birliği Kurucu Genel Başkanı Hacer Öykü Demirtaş’tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

STK
08.03.2025
A+
A-

Hacer Öykü Demirtaş, 8 Mart’ta kadınların eşit haklar için mücadelesinin önemini vurguladı ve toplumun her alanında kadınların güçlü ve eşit bireyler olması gerektiğini belirtti.

Dünya Kadınlar Birliği Kurucu Genel Başkanı Hacer Öykü Demirtaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, kadınların toplumdaki rolünün ve değerinin her geçen gün daha fazla görünür olması gerektiğini vurguladı. Demirtaş, kadınların eşit haklara sahip olması için mücadelenin sürdürülmesinin önemine dikkat çekti.

Kadınların, sadece ailede değil, iş dünyasında, siyasette ve tüm toplumsal alanlarda güçlü ve eşit bireyler olarak var olmaları gerektiğini belirten Demirtaş, “Kadınların mücadelesi, yalnızca kadınları değil, tüm insanlık için adaletin ve eşitliğin sağlanmasına hizmet eder. Her alanda eşit fırsatlar ve saygı, sadece kadınların değil, toplumun her bireyinin hakkıdır” dedi.

Kadın hakları alanında yapılan çalışmaların önemli olduğuna değinen Demirtaş, “Kadınların sesini duyurabildiği, özgürce kararlar alabildiği ve hak ettiği değeri gördüğü bir dünya için hep birlikte mücadele etmeliyiz. 8 Mart, yalnızca bir kutlama değil, hak ve özgürlükler için verilen mücadelenin hatırlatılmasıdır” ifadelerini kullandı.

Dünya Kadınlar Birliği olarak, kadınların güçlendirilmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için çalışmalarına devam edeceklerini belirten Hacer Öykü Demirtaş, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Yeni Slow Radyo