Dolar 48,0806
Euro 56,1339
Altın 7.198,00
BİST 14.501,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 32 °C
Açık

Bursa ERA Koleji eTwinning Kulübü: ”Okumanın Yeri Zamanı Yoktur.’

18.06.2023
A+
A-

Bursa ERA lise eTwinning kulübünün liderliğinde yürütülen “No Time or Place to Read” Avrupa projesi; okumanın yeri zamanı olmadığını göstermek, kitap okumayı yaygınlaştırmak, sosyal farkındalık yaratıp öğrenciler arasında dil paylaşımını geliştirmek ve Web 2.0 araçlarının da kullanımını yaygınlaştırmak için 4 Türk 1 Yunan okulunun ortaklığıyla İngilizce olarak yürütülmekte.

eTwinning Bursa Nilüfer ilçe koordinatorlerinin de ERA Koleji eTwinning kulübünü hem bizzat ziyaret ederek hem de kulübün düzenlediği webinarlarda verdikleri eğitimlerle destek oluyorlar.
Proje kapsaminda öğrenciler; kütüphanede, metroda, otobüste, durakta, alışverişte, yürürken vb yer zaman gözetmeksizin okuma etkinlikleri yaparak sosyal farkındalık yaratıyorlar. Ayrıca diğer ortak okullarla birlikte eğitimde yenilikçi yaklaşımların ve teknolojinin önemine de vurgu yaparak okunan kitaplarla ilgili Web 2.0 araçlarıyla çeşitli ortak ürünler hazırlıyorlar. Final ürünü olarak bir metaverse uygulaması olan Spatial’de hazırlanmakta olan sanal sergi ile projenin bitirilmesi planlanıyor. eTwining ile farklı ülkelerdeki okullar çalışmalarını etkin bir şekilde bir arada gerçekleştirebiliyor. Böylece kültürel kaynaşma ortamı içinde kültürel gelişime zemin hazırlanıyor.

ERA Lise eTwinning proje sorumlusu edebiyat öğretmeni Ayşe Sever; “eTwining paylaşmaktır, eTwining öğrenmektir, öğrendiklerini öğretmektir. eTwining iletişim demektir. eTwinning teknoloji demektir. eTwining iş birliği demektir. En güzel yanı dünyada ve Türkiye’de hiç karşılaşmayacağın insanlarla bir araya gelebiliyorsun bu proje sayesinde. Bu sayede onların bilgi ve tecrübesinden faydalanabiliyorsun. Öğrencilerin yaratıcılıkları artıyor, eleştirel düşünmeye başlıyor, kendi fikirlerini ortaya koyabiliyorlar ve yeni bir şeyler tasarlayıp üretebiliyorlar. Aynı zamanda derslere entegre ettiğimiz için bu projeyi, derslerinde de olumlu gelişmeler sağlıyor. Dersleri daha keyifli, olumlu, mutluluk içerisinde öğrenebiliyorlar.” dedi.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Yeni Slow Radyo