650 Yıllık Tarihi Yerleşim Yerinde Mahkeme Devam Etmesine Rağmen Binaları Yıktılar!

650 Yıllık Tarihi Yerleşim Yerinde Mahkeme Devam Etmesine Rağmen Binaları Yıktılar!

“Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Marmaracık köyünün taşınmasının ardından 2 bin yıllık geçmişi olan eski yerleşim yeri Yukarı-Eski Marmaracık’ın tek su kaynağı olan köy çeşmesinin BUSKİ tarafından kesilmiş sonrasında da yaşanan Adli-Mahkeme süreci sonrasında kazanan taraf Yukarı Marmaracıklılar olmuştu. BUSKİ ile mahkemelik olan köylüler davayı kazanmış 650 yıllık köy çeşmesinin kullanım hakkını Yukarı Marmaracıklılara vermişti. ” bu spotla bursa kamuoyuna duyurduğumuz gelişme ile MHP’li Yenişehir Belediyesi ve siyasi partilerin sahip çıktığı Yolu-Suyu-  Elektriği olmayan Yukarı Marmaracıklılar bu gelişmeden sonra umutlanmış sonrasında da mahkemeyi kaybetmelerine rağmen BUSKİ suyu kesmek için 3 büyük girişimde bulunmuş, suyun kesilmesi yine adaletle önlenebilmişti. 2,5 yıldır Yukarı Marmaracıklıların dertleri bitmedi, sonlanmadı. Yerleşim birimine elektrik bağlanmasını bekleyen Yukarı Marmaracıklılar 1,5 ay önce Yenişehir Belediyesi Encümen Kararı ile şok oldu! Yerleşim birimindeki 64 binanın Yapı Kullanma İzni, İnşaat Ruhsatı ve Yapı Kayıt Belgesi gibi evrakları olmasına karşın ilk yapılan incelemede 13 binanın Yapı Kayıt Evrakları belediye tarafından iptal edilerek kaçak bina zaptı tutuldu. 13 binanın 2017 yılı uydu fotoğraflarında kapladıkları alan belgelenmişken apar topar alınan 16-06-2022 tarihli E-…..25/05 tanzimli yazısı ile 1 Temmuz’da boşaltılmaları istendi. Yürütmeyi durdurmak için Bölge İdare Mahkemesinde adli süreç devam etmesine rağmen 13 binanın mülk sahiplerinden yurt dışında yaşayan 8’inin binası yerle bir edildi. Sürecin bundan sonraki gidişatı tartışmalı hale gelirken Yukarı Marmaracıklılar yaşanan  gelişmeye isyan ediyor! 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

5 yorum

  1. İlçe yerel yönetiminin ve muhtarın bu köyle alıp veremediği ne anlamış değilim kimse kimsenin yerini zorla almış değil hatta ve hatta yeri satıp parayı aldıklarında ellerini ovuşturup nasil kekledik enaileri der gibi ifadeleri yüzlerinden okunuyordu. Fakat gel görki alan insanlar azim edip virane köyü güzelleştirip düzenli hale getirince haç Safa’da kıskanç lık ve çekememezlik anlayışı hüküm sürmeye başladı elbetteki insanlar para yatırdıkları yerde yaşam sürdürmek için birşeyler yapacak ama bu değilki asıl yerli olan köylüyü dışlamak yada barbarlık yaparak onları huzursuz etmek gibi bir durum yaşanmamış ve aksine onlarlala birlikte her türlü yaşam olanağını paylaşmak ve kardeşçe yaşamak gayreti gösterilmiştir.
    Çünkü insan insana muhtaçtır anlayışını benimseyerek davranış sergileyip medenice yaşamak tarzımız olmuştur.
    Bu nedenle azda olsa bazılarının para hırsından ötürü bu çile yolunu seçerek ve benim dediğim olur anlayışı ile hüküm sürmektedir. İnsan ların baraka, konteyner gibi gerekli olan yaşam alanlarını yıkmaktan zevk alanlar gün gelecek utanacaklar fakat biz o zamanda onların yine dostu olacağız insanlığın medeni şekli bu dur anlayış tek taraflı değil ortak payda içiresinde anlaşıp yaşam tarzımızı geliştirmek için çabalarsak insan sevgisini inşa etmiş oluruz hepimiz insanız acılarımız acımız, sevinçlerimiz sevincimiz olması gerek, yalan dünya Kimseye kalmıyor. İkibin yıllık tarihinde kimler geldi kimler geçti bu köyden iyi olan anısıyla kötü olanda kötülüğüyle anılır.
    Saygılarımla

  2. Böyle güzelim bir köye devletin destek vermemesi beni üzmüştür yazıklar olsun buranın takiçisi olacağım seçimde gereğini icraatlar göre yapma zamani

  3. Kanuna saygısı olmayanlardan insana hak ve hakliya saygı beklemek saflik olur.yine de vicdan sahibi hakimler olduguna inanmak istiyorum,umarım yanılmam.

  4. Böyle yıkım haberleri gelmeğe başladığında neden ! Neden bu tür haberlerin ülkemde sıkça yaşandığına şahit oluyorum diye hayıflanıyorum.
    Nedenini yamacı bir dostum sizde yerel yönetimler vatandaşın arkasından geliyor demişti. Yani! Dediğimde; belediyeleriniz ön alıp, gerekli hizmeti üretmiyorlar demişti.
    Konuları, ihtiyaçları yasaklayarak, yıkarak çözebileceklerini sanıyorlar. Şehirlerinizin haline bakın, imarı önceden değil, sonradan yapan bir yönetim şehirleri bile köye çevirir eleştirisini yapmıştı.
    Ve ilave etmişti. Sizin yönetimlerde çevrecilik sıfır. Marmaracığı kastederek; arkadaş eski marmaracık da tertemiz hava varken, o köyde yaşamayı bırakıp, günde yüzlerin aracın egsoz gazını teneffüs ederek-zehirli havada-yaşamayı medeniyete yakın olmak sanıyorlar. İnanılır gibi değil diyerek bitirmişti sözlerini. Sonrasında da bak demişti, ben sizin muhtarınız olsam “eski marmaracığı yeniden ihya etmenin gayreti içinde olurum” neden diye sorduğumda: sağlıklı yaşam için gerekli şeylerin başında 1-Temiz hava
    2-temiz gıda…demişti.
    Rastlarsan muhtarına, belediye başkanına bunları anlat ki vebal altında kalmasınlar…

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?