Intel ve MediaTek Dökümhane Ortaklığı Kuruyor

Intel ve MediaTek Dökümhane Ortaklığı Kuruyor

MediaTek, çeşitli akıllı uç cihazlar için yeni çipler üretmek amacıyla Intel Foundry Services’ı (Intel Döküm Hizmetleri) kullanacak.

Intel ve MediaTek bugün, Intel Foundry Services’ın (Intel Döküm Hizmetleri/IFS) ileri süreç teknolojilerinden yararlanarak çipler üretmek amacıyla stratejik bir işbirliği kurduklarını açıkladı.  Şirketler arasındaki anlaşma, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’da yüksek bir kapasiteye sahip yeni bir döküm ortağı sayesinde MediaTek’in daha dengeli ve esnek bir tedarik zinciri oluşturmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

MediaTek, çeşitli akıllı uç cihazlar için birçok çip üretmek amacıyla Intel süreç teknolojilerini kullanmayı planlıyor.  IFS; yeni nesil teknolojik gelişmelerden üretimde kanıtlanmış üç boyutlu FinFET transistörlere kadar uzanan bir yol haritası üzerinde geliştirilen, yüksek performans, düşük güç ve her zaman açık bağlantı için optimize edilen teknolojilerle geniş bir üretim platformu sunuyor.

IFS Başkanı Randhir Thakur, “Yılda 2 milyardan fazla cihaza güç sağlayan dünyanın ileri gelen fabrikasız çip tasarımcılarından biri olan MediaTek, bir sonraki büyüme dönemimize adım atarken, IFS için muazzam bir ortaktır.” diye belirtti ve ekledi: “MediaTek’in çeşitli uygulamalar için bir milyar daha bağlantılı cihazı sunmasına yardımcı olabiliriz çünkü gelişmiş süreç teknolojisi ve coğrafi olarak çeşitli kapasitenin ideal birleşimine sahibiz.”

MediaTek’in Platform Teknolojisi ve Üretim Operasyonlarından sorumlu kurumsal kıdemli başkan yardımcısı NS Tsai ise, “MediaTek uzun zamandır çoklu kaynak kullanımı stratejisini benimsiyor. Intel ile 5G veri kartları için halihazırda bir iş anlaşmamız var ve şimdi de ilişkimizi, Intel Döküm Hizmetleri aracılığıyla akıllı uç cihazların üretimini de içerecek şekilde genişletiyoruz.  Biz daha çeşitli bir tedarik zinciri oluşturma yolunda çaba sarf ederken, büyük kapasite artışları taahhüt eden IFS, MediaTek’e değer katıyor. Dünyanın dört bir yanındaki müşterilerimizin ürünlerimize yönelik hızla artan talebini karşılamak için uzun vadeli bir ortaklık geliştirmeyi dört gözle bekliyoruz.”

IFS, dünya çapında hızla artan gelişmiş yarı iletken üretim kapasitesi ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olmak amacıyla 2021 yılında kuruldu. IFS; en son süreç ve paketleme teknolojilerinin benzersiz bir kombinasyonu, dünya standartlarındaki IP portföyü ve Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’da taahhüt ettiği kapasite ile diğer dökümhaneler arasında öne çıkıyor.  IFS müşterileri, Intel tarafından kısa bir süre önce açıklanan fabrikalardaki genişlemelerin yanı sıra Almanya ve Ohio’daki yeşil alanlara yönelik önemli yeni yatırım planlarının avantajlarından yararlanacak.

Intel Hakkında

Intel (Nasdaq: INTC), dünyayı değiştiren teknolojisiyle endüstride bir lider konumundadır ve küresel ilerlemeyi kolaylaştırarak yaşamları zenginleştirir.  Moore Yasası’ndan ilham alarak, müşterilerimizin en büyük zorluklarının üstesinden gelmelerine yardımcı olmak, yarı iletkenlerin tasarımını ve üretimini sürekli olarak geliştirmek için çalışıyoruz.  İşletmeleri ve toplumu iyileştirmek için verilerin potansiyelini, yapay zekayı, bulut, ağ, uç ve her tür bilgi işlem cihazına dahil ederek açığa çıkarıyoruz.  Intel hakkında ayrıntılı bilgiyi şu adreslerde bulabilirsiniz: newsroom.intel.com ve intel.com.

Medya Kontağı:

Jason Gorss, jason.gorss@intel.com, (518) 698-7765

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?