Tatil planları artık Instagram’da yapılıyor!

Tatil planları artık Instagram’da yapılıyor!

Dünya nüfusunun yarısından fazlasının kullandığı sosyal medya platformları, takipçilerin her alanda hayatını kolaylaştırıyor. Tatil planlamalarında da öne çıkarak adeta seyahat rehberi gibi hizmet veren sosyal medya platformları, hem yurt içi hem de yurt dışı kullanıcılardan yoğun ilgi görüyor.
Yaz sıcaklarının hissedildiği bu dönemde, sosyal medyanın tatil planlamalarında önemli bir ağırlığa sahip olduğunu söyleyen ödüllü sosyal medya hesaplarına sahip Neredekal.com CMO’su Betül Konuralp Ünsal, başta Instagram olmak üzere tüm sosyal medya kanallarında, tatil içeriklerine ilginin çok yoğun olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti: “Türkiye’nin tatil ve konaklama rehberi Neredekal.com’un takipçileri, paylaştığımız keşif önerileri gönderilerinin altına arkadaşlarını etiketleyerek bizim sosyal medya hesaplarımızda anlık tatil planı yapıyor ya da bize mesaj atarak gitmeyi düşündükleri bölgelerde konaklama önerisi sorup hızla kararlarını netleştiriyor. 500 binin üzerinde takipçiye sahip olduğumuz Instagram’da bu samimiyeti ve etkileşimi yakaladığımız için mutluyuz.”

Gençler Egede bungalov, 35 yaş üstü Akdenizde otel tatilini tercih ediyor

Sosyal medya kanallarında yaş gruplarının ilgi alanlarının farklılaştığını ve turizmde başarı anahtarının bu kitlelere uygun özel içerikler hazırlamaktan geçtiğini vurgulayan Betül Konuralp Ünsal, 35 yaş altındakilerin Instagram’ı, 35 yaş üstündekilerin ise Facebook’u daha çok tercih ettiğini söyleyerek, yaptıkları sosyal medya anketinin sonuçlarını açıkladı: “Instagram kullanıcıları, Kurban Bayramı için tatil planı yaparken, Facebook ve Twitter takipçileri ise aile ziyareti düşünüyor. Instagram ve Twitter takipçileri Ege’de bungalov, Facebook’takiler ise Akdeniz’de otel tatilini tercih ediyor. Tüm takipçilerin ortak tercihi ise Fethiye. Konaklamada Haziran ayında öne çıkan ilk 4 turizm destinasyonunda ise Selimiye, Alaçatı, Antalya ve Balıkesir yer alıyor.”

Yabancı turistler İzmir, İstanbul ve Antalyanın yanı sıra Kapadokyaya ilgi gösteriyor

Neredekal.com’un Pinterest’teki içeriklerinin eriştiği 4 kişiden 3’ünün (%76) Türkiye dışından olduğunu söyleyen CMO Betül Konuralp Ünsal, “Rusya, Amerika, Almanya ve İtalya’daki kullanıcıların yoğun ilgisiyle karşılaşıyoruz. Bu takipçilerin %79’unun kadın olduğunu görüyoruz. Pinterest kullanıcılarının odağı da İzmir, İstanbul ve Antalya’nın yanı sıra Kapadokya’da yoğunlaşıyor” dedi. Instagram, Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn, Pinterest gibi kanallarda toplam 700 bin takipçiye sahip olduklarını belirten Betül Konuralp Ünsal, “Brandverse Awards’un ‘SocialBrands Veri Analitiği’ kategorisinde tur şirketi olarak Altın Ödül’e layık görüldük. Neredekal.com CEO’su Gökhan Sivrikaya ile birlikte aldığımız bu ödül, turizm sektöründe sosyal medyayı en etkin kullanan marka olduğumuzun da bir göstergesi” diye ekledi.

Ege ve Akdenizi Safranbolu izliyor

SocialBrands verilerine göre, Türkiye genelinde sosyal medya hesapları incelenen 50 bin marka arasında Haziran ayında 23. sırada yer aldıklarına dikkat çeken Neredekal.com CMO’su Betül Konuralp Ünsal, takipçilerinin tatil tercihleriyle ilgili şu açıklamaları yaptı: “Instagram’daki takipçilerimizin en yoğun ilgi gösterdikleri destinasyonların ilk sırasında Fethiye’deki Kalemya Koyu yer alıyor. Ege’nin incisi İzmir’in Dikili ilçesindeki Bademli Köyü ise bu yıl tatilcilerin radarına takılanların ikinci sırasında. Antalya’daki Mağaralı Koy, Akyaka’daki Kadın Azmağı Akvaryumu’nun yanı sıra Safranbolu’nun Eski Çarşısı da rağbet gören turizm noktaları arasında.”diyerek sözlerini tamamladı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?