Yeterki  titre ve kendine dön ey Türk milleti!

Yeterki titre ve kendine dön ey Türk milleti!

Köşe yazarımız Ali Yazır; Türkiye’de ki yabancı güçleri yazısına taşıdı. Yazır; “Son NATO gündemi üzerine Türkiye’de kaç tane Amerikan üssü var diye düşündüm ve araştırdım. 7 si ana üs olmak üzere bilinen 40 tane ABD üssü olduğunu öğrenince nerdeyse şoka girecektim. Üssü olmayan ilimiz neredeyse yok gibi. Üslerin yönetim ve kontrollerinin Türkiye’de olması tek tesellim oldu.
ABD’nin sadece ülkemizde değil dünya genelinde de 800 tane üssü bulunuyor. ABD üslerinin 2018 mali yılındaki değeri, ABD Savunma Bakanlığı verilerine göre 749 milyar dolar. ABD’nin Almanya’da 87 üssü var. Bunu 86 üs ile Japonya, 64 üs ile Güney Kore, 29 üs ile İtalya ve 16 üs ile İngiltere takip ediyor. Kısaca dünyanın her yerine parmağı var. Türkiye ise en çok ABD üssü olan ülkeler arasında 9’uncu sırada yer alıyor. 1950’lerde Türkiye’nin NATO üyeliğinden sonra kurulan üslerinde ABD Hava Kuvvetlerinin 2 bin 500 personeli görev yapıyormuş.
Bunları okuyunca NATO masasında bizim sözümüz ne kadar geçer? Bilemedim. Finlandiya eski Cumhurbaşkanı rahmetli Bülent Ecevit’e Helsinki’de Avrupa birliğine almayacağız diye söz verdiği halde Kıbrıs’ı Avrupa birliğine almışlardı. Bunlara güvenilmez. Dediklerimizi yapmazsalar NATO’ya almayacağız diyen Cumhurbaşkanımızın ve ekibinin işi çok zor. Görevliler İsveç ve Finlandiyadaki NATO toplantısında herhalde ne kadar koparırsak kardır demişlerdir. Ülkemizde Bu kadar üsse sahip sözünde durmayan ABD’ye karşı gelebilmek mümkün mü? Adamlar içimize girmişler. Tek çaremiz yabancı üsleri kapatabilecek Atatürk gibi bir devlet adamını, siyasetçiyi bu topraklardan çıkarmak olmalı diye düşünüyorum. ABD şimdiye kadar girdiği hangi ülkeden üslerini alıp gitmiş? Kuyruğumuzu kaptırmışız bir kere. İşimiz hiç de kolay değil. 1950 iktidarının aldığı bu karar hala bozulmuyor.! Ben yine de İnadına Tam bağımsız Türkiye diyorum. Ammaaaa. Çok çalışmalıyız çoook. Biz başaramadık, Z kuşağı umarım başaracaktır. Bu gücün Türk milletinin kanında var olduğunu tarihe bakınca kolayca görebilmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?