Dünya Hun-Türk Kurultayı toplanıyor Türkiye’den ilk davetli Mehmet Ali Karamemiş

Dünya Hun-Türk Kurultayı toplanıyor Türkiye’den ilk davetli Mehmet Ali Karamemiş

Bu yıl Ağustos ayında Macaristan’ın Bacs-Kiskun bölgesindeki Bugac kasabasında yapılacak olan geleneksel Dünya Hun- Türk Kurultayının detayları belli oldu. Türkiye’den yaklaşık 20 kişinin katılım sağlayacağı beklenirken ilk davetli isim Mehmet Ali Karamemiş oldu.

Avrasya Turan Kültür Ekonomi Enstitüsü Başkanı ve Macar Türk Kurultayı , Kore delegesi Mr.CHO SUNG HEE ve Genel Sekreteri Hande Kavarnalı, Türkiye‘de bu hafta yaptığı toplantıyla kurultayın detaylarını belirlemeye devam etti.

Yaklaşık kırk yıldır Dünya‘nın tamamındaki Türklere dokunmaya çalışan ve onlar adına projeler üreten İYİ Parti Uluslararası Politikalar Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Karamemiş, büyük kurultayın Türkiye’den ilk davetlisi oldu.

Davet sonrası kurultaya katılım sağlayacağını belirten bir açıklama yayınlayan Karamemiş şu ifadeleri kullandı;

Avrasya Turan Kültür Ekonomi Enstitüsü Başkanı ve Macar Türk Kurultayı , Kore delegesi Mr.CHO SUNG HEE ve Genel Sekreteri Hande Kavarnalı hanım ile nazik davetleri üzerine bir araya geldik, bizlere eşlik eden, Yörük Beyi Kamil Ay, İsmail kahraman ve ev sahipliği yapan İbrahim Kazal beyefendilere
Teşekkür ediyorum.

Değerli Türk sevdalılarıyla bu yıl Macaristan’da yapılacak olan Dünya Hun- Türk Kurultayına, değerli Başkanın daveti üzerine katılmak İçin kavilleştik. MR. CHO SUNG HEE’a ilgi ve alakası İçin ayrıca teşekkür ederim.”

BÜYÜK KURULTAY NEDİR?

Büyük Kurultay veya kısaca Kurultay, Orta Asya Türk kökenli halklarının geleneksel etkinliğidir ve Ağustos ayının ilk haftasında Macaristan’ın Bugac kentinde gerçekleşir. Bu etkinliğin amacı, Macarlar ile kültürel akrabaları, doğu Türk halkları ve Altay halkları arasındaki Avrasya bozkırının ortak göçebe at kültürü ve geleneklerinin birliğini güçlendirmektir. İlk Kurultay, 2007 yılında Kazakistan’ın Torgai bölgesinde gerçekleştirildi. Macaristan’daki ilk Kurultay 2008’de yapıldı. Bu etkinlikler Altay öz farkındalığının yeniden canlanmasına çok katkıda bulundu.

Kurultaya Katılan Devletler

 Adige Cumhuriyeti
Azerbaycan
Arnavutluk
Avar
Başkurdistan
Bosna Hersek
Bulgaristan
Kabardino-Balkarya
Buryatya
Çeçenistan
Çuvaşistan
Kırım
KKTC
Çango
Dağıstan
Estonya
Evenki
Finlandiya
Gagavuzya
Hazaralar
Macaristan (Ev sahibi)
Japonya
Kabardey
Kalmukya
Karaçay-Çerkesya
Karakalpakistan
Karelya
Kazakistan
Hantı Mansi
Kore Cumhuriyeti
Kırgızistan
Kumuklar
Komi Cumhuriyeti
Macarlar (Asya halkı)
Mançular
Moğolistan
Mari El
Nenets
Nogay
Yakutistan
Samiler
Sekeller
Özbekistan
Tataristan
Türkiye
Tuva
Türkmenistan
Uygur

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?