LGS’DE TÜRKİYE 1.’LERİ KÜLTÜR OKULLARI’NDAN…

LGS’DE TÜRKİYE 1.’LERİ KÜLTÜR OKULLARI’NDAN…

Özel Bursa Kültür Okulları, LGS’de farkını ortaya koydu. 5 Haziran 2022 tarihinde yapılan LGS sınavında Özel Bursa Kültür Okulları’nın 2 öğrencisi, toplam 90 sorunun tamamını doğru cevaplayarak 500 tam puanla Türkiye 1.’si oldu.

HABER OSMAN ÇETİN

Kurulduğu 2002 yılından bu yana akademik yönden sürekli ülkemizin en başarılı okulları arasında yer alarak “Eğitimde Bursa’nın Türkiye markası” olan Özel Kültür Okulları, bu yıl yapılan Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) da başarısını yineledi. Özel Bursa Kültür Okulları’ndan Nurhayat İnci Karasu ve Mehmet Emre Uzun, 5 Haziran 2022 Pazar günü yapılan LGS Sınavı’nda, iki oturumda yöneltilen 90 soruyu da doğru cevaplayarak, 500 tam puan aldı ve Türkiye 1.’si oldu.

Özel Bursa Kültür Okulları’ndan 2 öğrencinin tüm soruları doğru cevapladığı sınavda, Kültür’lü öğrenciler Türkiye geneli ortalamasında 20 Türkçe sorusunun 15’ine, 20 matematik sorusunun 11’ine, 20 fen bilimleri sorusunun 15’ine, 10 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sorusunun 8’ine, 10 yabancı dil sorusunun 8’ine ve 10 din kültürü ve ahlak bilgisi sorusunun 9’una doğru cevap vererek kitlesel bir başarı elde ettiler.

Bu yıl 242 öğrencisi sınava giren ve ‘Bu Şehrin Eğitim Kültürü’ – ‘Bu Şehrin Başarı Kültürü’ yaklaşımını benimseyen Özel Bursa Kültür Okulları’nın öğrencilerinden 30 öğrenci yüzde 1’lik dilimde, 43 öğrenci yüzde 2’lik dilimde, 54 öğrenci de yüzde 3’lük dilimde yer aldı.

“KİTLESEL BAŞARIDA SÜREKLİLİĞİ SAĞLADIK”

Elde ettikleri sonuçlardan çok memnun olduklarını belirten Özel Bursa Kültür Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Bulut, “Özel Bursa Kültür Okulları olarak, 20 yıldır tüm sınavlardan başarıyla ayrılıyor, kitlesel başarıda sürekliliği sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

20 yıldır sürdürülebilir bir akademik başarı elde ettiklerini belirten Zafer Bulut, başarılarından dolayı öğrencilere, öğretmenlere, okul yöneticilerine ve velilere teşekkür etti.

“EN YÜKSEK ORTALAMAYI YAKALADIK”

Sınava hazırlanma sürecinin büyük önem taşıdığını ifade eden Zafer Bulut, “Öğrencilerimiz çok iyi bir sistemle çalışarak, bu başarıyı elde ettiler. Özel Bursa Kültür Okulları olarak 20 yıldır uyguladığımız sistem ve yöntemlerle her sınavda Türkiye’nin en yüksek ortalamalarını yakalayan birkaç okulun arasına girdik. İlk yıldan bu yana akademik yönden öğrencilerimizin bütününün genel ortalamasıyla, Türkiye’nin en iyilerinden birisi olmayı başardık. Yani kitlesel başarıyı öne çıkardık. Binlerce okul arasında okul ortalaması ile öne çıkma geleneğimiz hiç bozulmadı ” diye konuştu.

Özel Bursa Kültür Okulları öğrencilerinin sınav sürecinde sistemli bir şekilde çalışarak başarıya ulaştıklarını da belirten Bulut, “Özel Bursa Kültür Okulları olarak, bizim isteğimiz, uygulamalarımızın diğer okullara da yay

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?