NE ZAMAN TEDBİR ALACAKSINIZ!

NE ZAMAN TEDBİR ALACAKSINIZ!

Orhangazi’de ana yol üzerindeki bir eğlence mekanına pompalı tüfekle ateş açılması sonucu birisi polis 6 kişi yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan iki kişi Bursa’daki hastanelere sevkedildi.

Olay gece saat 03.30 sıralarında Orhangazi’de Ana yol üzerinde bulunan bir eğlence merkezinin önünde meydana geldi. Alınan bilgilere göre eğlenmek için eğlence mekanına gelen 3 kişi mekanda bir süre eğlendikten sonra dışarı çıktı. Dışarıda bir başka grupla tartışan şahıslar ile diğer grup arasında kavga çıktı. Olay sonrasında 3 kişi mekandan ayrıldı.

Pompalı tüfekle ateş açıldı

Eğlence merkezinin önündeki gerginliği haber alan polis ekipleri olay yerine geldikleri esnada mekandan ayrılan 3 kişiden H.C. (56) elinde tüfekle yolun karşı tarafından eğlence mekanında doğru ateş etmeye başladı.

Biri polis 6 kişi yaralandı

Eğlence mekanından kapanış saatinde gerçekleşen olay sonrasında olay yerinde olan polis memuru Ö. K. (44) sırtına isabet eden tüfek saçmaları ile yaralandı. Olayda eğlence merkezinde çalıştıkları belirlenen Süleyman Önen (28), Fatih Demircan (31) ağır yaralandı. Yine eğlence mekanının önünde bulunan Bayram U. (35), Sergen U.(26) ve Ferhat U. (28) tüfekten çıkan saçmalarla hafif yaralandılar. Yaralılardan polis memuru Ö. K’nın hayati tehlikesi bulunmadığı belirlendi. Olay sonrasında yaralılar özel araç ve ambulanslarla Orhangazi Devlet Hastanesine kaldırılarak burada tedavi altına alındı. Durumları ağır olan Süleyman Önen ve Fatih Demircan hastanedeki ilk müdahalelerinin ardından Bursa Şehir Hastanesi ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine kaldırıldı.

Polis geniş güvenlik önlemi aldı

Olay sonrasında hastane ve eğlence merkezinin önüne çok sayıda polis ekibi sevkedildi. Polis ekipleri hastanede geniş güvenlik önlemi aldı.

2 kişi gözaltına alındı

Olay sonrasında harekete geçen polis ekipleri 3 kişilik grup içinde yer aldıkları belirlenen M.D. ile A.Ç. isimli şahısları gözaltına aldı. Eğlence merkezine tüfekle ateş açtığı ileri sürülen H.C.’nin yakalanması için ise polis ekipleri çalışma başlattı.  Savcılık ve polis olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

olaya en sert tepki ise İYİ Parti cephesinden geldi. İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Kaya;

“Geçtiğimiz akşam ilçemiz de yaşanan nahoş olay İlçe sakinlerimiz başta olmak üzere hepimizi huzursuz etmiştir. İlçe merkezinde apartman altında yaşanan olaylar yıllarca ilçe basınının, siyasilerin ve hemşehrilerimizin haklılığını ortaya koysada karşılık bulmaması rahatsızlığı artırmaktadır.

TAŞIYIN PAVYONLARI

Sayın “yetkililer” ne bekliyorsunuz. Birilerinin ölmesi mi gerekiyor. Ocakların sönmesi mi gerekiyor. Eğlence mekanlarının ilçe dışına taşınması herkesin talebi neden bu kadar vurdum duymazsınız. Hiç iyi birşey duymak nasip olmayacak mı Orhangazi’li hemşehrilerimize. Uyuşturucu ile anılmak, eğlence mekanları ile silahlı çatışmalarla anılmak mı bizim Orhangazi’nin hissesine düşen. Tedbir almak için daha ne bekliyorsunuz. Gençleri spordan kopardınız, Sosyal kültürel faaliyetler sıfır. Ailemiz ile oturacağımız bir tane mekan yokken, içkili eğlence mekanları şehrin merkezini zaptetmiş. Sizin yaptığınız Orhangazi ye cezaevi yapmak. Önceyici tedbir yerine olaylar olduktan sonra suçluları yatıracak mekanlar mı çözümünüz. Yeter artık halkın sesini kulak verin, halk için birşeyler yapın.

Kıymetli hemşerilerim idareden beklentimiz büyük ancak kulakları sağır, elleri boş. Huzursuz olduğumuz konularda bizlerin de temel haklarımız, yapabileceklerimiz var. Bu bağlamda tüm değerli Orhangazi’lileri eğlence mekanlarının ilçe dışında taşınması talepleriyle CİMER’e şikayette bulunmaya davet ediyoruz. İlçede huzur içinde yaşamak her bir hemşehrimizin hakkıdır. Hak verilmiyorsa alınır.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?