BirFatura’yı kullanan e-ticaret şirketleri, 5 ay boyunca ücretsiz ve sınırsız e-fatura kesebiliyor!

BirFatura’yı kullanan e-ticaret şirketleri, 5 ay boyunca ücretsiz ve sınırsız e-fatura kesebiliyor!

Bu yılın başında yayımlanan tebliğle e-fatura ve e-arşive geçiş zorunluluğu için kararlaştırılan ciro limitleri aşağı çekildi. 2022 için e-faturaya geçişte son tarih olarak belirlenen 1 Temmuz yaklaşırken, e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren şirketleri sevindirecek bir haber geldi.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından 22 Ocak’ta yayımlanan yeni tebliğ ile e-fatura ve e-arşive geçiş zorunluluğu için belirlenen ciro limitleri aşağı çekildi. Bu kapsamda 2020 ve 2021 hesap dönemleri için brüt satış hasılatı 1 milyon TL ve üzeri olan mükelleflerin, 1 Temmuz 2022 itibarıyla e-faturaya geçişi zorunlu kılındı. 2022 veya müteakip hesap dönemleri için brüt satış hasılatı 500 bin TL ve üzeri olan mükellefler için de son tarih 1 Temmuz 2023 oldu. Bu yıl için e-arşiv ve e-faturaya geçişte son tarih olan 1 Temmuz yaklaşırken, GİB lisanslı özel entegratör BirFatura, e-fatura kolaylıklarını 5 ay ücretsiz olarak deneyimlemek isteyen e-ticaret şirketleri için özel bir kampanya hazırladığını duyurdu.

Kampanyaya ilişkin ayrıntıları paylaşan BirFatura CEO’su İbrahim Bayır, “Basılı faturaların saklanma zorunluluğu sebebiyle ortaya çıkan güvenlik risklerini ve depolama maliyetlerini ortadan kaldıran e-fatura çözümleri, hem işletmeler hem de tüketiciler için birçok avantaj sunuyor. GİB lisanslı entegratör olmanın getirdiği misyon ve sorumlulukla, e-dönüşümü özendirmek için özel bir kampanyaya imza atıyoruz” dedi.

Taahhütsüz, sınırsız, 5 ay ücretsiz e-fatura entegrasyonu

E-ticaret şirketlerinin zorunluluk şartlarını beklemeden e-fatura dönüşümünü hızlandırmayı amaçladıklarını ifade eden İbrahim Bayır, “TÜSİAD ve Deloitte tarafından hazırlanan rapora göre Türkiye, 94 ülke içinde kişi başına düşen e-ticaret harcaması açısından 23. sırada konumlanıyor. Bir başka raporda ise ülkemizde e-ticaret işlem sayısının geçtiğimiz yıl 2020’ye kıyasla neredeyse yarı yarıya (%46) arttığı görülüyor. BirFatura olarak, işletmelerin e-dönüşüm deneyimini kolaylaştırmak, tüketicilere de daha konforlu bir alışveriş deneyimi sunmak için e-fatura çözümümüzü online ticaret yapan şirketlere 5 ay boyunca ücretsiz ve sınırsız olarak sunacağız” dedi.

5 ay boyunca ister 50, ister 50 bin fatura kesecekler

BirFatura’yı ilk kez kullanacak işletmelerin, kampanyadan herhangi bir taahhüt şartı aranmaksızın yararlanabileceğine ve 5 ayın sonunda aboneliklerini ücretsiz olarak sonlandırabileceklerine dikkat çeken BirFatura CEO’su İbrahim Bayır, “Bu kampanyayla e-dönüşüm süreçlerini hızla ve kolayca tamamlayacak her ölçekten şirket, ister 50, ister 50 bin fatura kessin, bu deneyimi yaşayabilecek. E-dönüşümün özellikle arşivleme kapsamındaki avantajıyla çok daha ekonomik ve hızlı bir şekilde faturalama yapabilecekler. 5 ayın sonunda BirFaturayı kullanmaya devam etmek isteyeceklerine biz güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

Kargo ve SMS entegrasyonuyla pazarlama ve lojistiği de kolaylaştırıyoruz”

30 Haziran’a kadar kayıt yaptıran ve e-fatura mükellefliğine geçen e-ticaret kuruluşlarının 5 ay boyunca ücretsiz kullanım ve sınırsız kontör hakkı elde edeceğini vurgulayan İbrahim Bayır, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: “BirFatura olarak, işletmelere e-fatura dönüşümünün yanı sıra pazarlama ve lojistik avantajları da sunuyoruz. Ücretsiz kampanya kapsamındaki kargo entegrasyonu sayesinde e-ticaret şirketleri, tüm siparişlerini kolayca yönetebiliyor ve kargolarına barkod basabiliyor. BirFatura uyumlu SMS şirketlerinin altyapılarını da sisteme bağlayabilen işletmeler, tüketicileriyle SMS yoluyla kurdukları iletişimde de bir adım öne geçiyor. Şirketler, 5 ayın sonunda herhangi bir bedel ödemeden üyelikten ayrılabiliyor. Kampanyadan yararlanmak için internet sitemizden BirFatura üyeliği açmak ve e-fatura mükellefi olmak yeterli oluyor.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?