Bursa’yı Kaybetmememiz Lazım!

Bursa’yı Kaybetmememiz Lazım!

Memleket Partisi Bursa İl Başkanı Güner Aklan, Normal Sorular programında Güner Aklan’ın sorularını yanıtladı.

Memleket Partisi Bursa İl Başkanı Güner Aklan Norm’a konuştu! ‘Bursa’yı kaybetmemiz lazım’

 

Memleket Partisi Bursa İl Başkanı Güner Aklan’ın açıklamaları şu şekilde;

“17 Mayıs 2021 partimizin resmi kuruluş günü ancak 4 eylül 2020 yılında Sivas’tan çıkarak doğdu Memleket Partisi, o tarihteki ismi Memleket Hareketi’ydi. Halkla birlikte halkın iktidarını amaçlayan bir parti olduğu için Sivas’tan başladı sayın genel başkanımız. Yeni bir siyasi partiye ihtiyaç var mı? Halk için devlet için vatan için siyaset yapabilecek kadroların oluşması anlamında bu bir başlangıçtı. Şehir şehir gezdi genel başkanımız ve böyle bir siyasi partinin oluşmasına ihtiyaç olduğu tespit edildi. Kongrelerimizi gerçekleştirdik, kurultayımızı gerçekleştirdik seçimlere girme yeterliliğini elde ettik. Memleket partisi yapılacak her seçimde yer alabilecek, boy gösterebilecek. Hatta ilk seçimimizi 2 hafta sonra Dodurga beldemizde belediye başkanlığı seçimine girerek gerçekleştirmiş olacağız.

Bursa’da 10 ilçede örgütlendik, Orhangazi İznik ve Kestel’i de tamamladıktan sonra tamamı gerçekleştirilmiş olacağız. Türkiye’de bütün il ve ilçelerde bu örgütlenmeler devam ediyor. Siyaset yapabilmek şu aşamada çok zor biliyorsunuz.

Öncelikle genel başkanımızın siyaset anlayışı, ve siyaset yapma yöntemleri geçiş yapmamda önemli bir etkendi. Önceki bulunduğum parti de rahatsız olduğumuz hususlar vardı ve onlar çözümsüzlüğe giderek artınca, 2018 seçiminden sonra parti içinde olumsuz bir yer konulması kendi görüşlerine yer verilmemesi, Cumhurbaşkanı seçiminin değerlendirmesine cumhurbaşkanı adayının çağırılmaması ve daha sonra genel başkanımızla ortak çalışma yürütecek vekillerin aday listelerine konmaması CHP’den ayrılmaları getirdi. Gönül isterdi ki, CHP’nin kuruluş ilkelerinden ülke yönetim anlayışını sürdürseydi bugün bu parti kurulmazdı. Orada aykırı düşünceler gerçekleşince doğal olarak yeni bir siyasi hareket doğdu ve biz bu siyasi harekette kendimizi daha doğru ifade edebileceğimizi bu partinin kuruluş ilkelerinin ve ideolojisinin 1923 yılı anlayışına uygun olduğunu gördüğümüz için bizde bu partide kendi yerimizi aldık.

‘MUHARREM İNCE’NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMA DÜŞÜNCESİ VAR’

“Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı arasına sıkışmış bir siyaset var Türkiye’de. Gün neler getirir, seçim döneminde onları görmek gerekir. Ancak ilkesel olarak bakılırsa bizim bir sloganımız var, ‘Ne Cumhur Ne Millet tek yol memleket’ fikriyle yürüyoruz. Kendi Cumhurbaşkanı adayımızı göstereceğiz. Muharrem İnce bizim aday adayımız. Bizim parti tüzüğümüz bütün üyelerin katılımıyla birlikte cumhurbaşkanı adayını belirlemeyi ortaya koyuyor. Aday olmak isteyen kişi partili olmak şartıyla partimizin gene sekreterliğine başvuracak ve bütün Türkiye’deki örgütlerimizin aynı gün yapacağı seçimle cumhurbaşkanı adayımızı belirleyeceğiz. Muharrem İnce’nin aday olmak gibi bir düşüncesi var. Türkiye’de hiçbir yerde olmayan bir yöntem var bizde adayımızı partililerin katılımıyla belirleyeceğiz.

İlk turdaki duruma göre, seçim sonuçlarına bakacağız eğer ilk ikide yer alırsak Millet İttifakı’nda yer alan partilerinde bizi desteklemesini bekleyeceğiz. Yorgun, 20 yıllık süren bir iktidar var, artık bu iktidarın bu cumhurbaşkanının gitmesi gerektiğine inanıyoruz. Bizim adayımız ilk ikiye giremezse biz diğer adayı yani Erdoğan’ın karşısındaki adayı destekleyeceğimizi beyan ediyoruz.”

“Memleket Partisi olarak üçüncü yol olarak çıkmak istedik partinin kuruluşu ve ilerleyişi de buna yönde gidiyor. Cumhur ve Millet İttifakı arasında sıkışıp kalan siyaseti açarak seçmene bir tercih hakkı tanımak için kurulan bir parti. Sadece muhalefet eden siyasi parti değiliz. Bunun yanında çözüm önerileriyle ilerleyen partiyiz.

Genel Başkanımızın son dönemde yapmış olduğu görüşmeler var. ülkenin en önemli sorunu olan üretim, özellikle gıda üretimi sorunu hakkında yapıldı bu görüşmeler. Yeteri kadar üretim yapamadığımız için yerli aşı, yerli gübre kullanmadığımız için, yerli tohum kullanamadığımız ve bunu ithal olarak karşıladığımız için gıda fiyatlarında da son derece yüksek zamlarla karşılaştık. Genel merkezimizin hazırlamış olduğu çalışma vardı 100 maddelik. Çözüm önerilerini bütün siyasi partilerin genel başkanı ve yönetimleriyle paylaşmak istedik. Bu ziyaretler gerçekleşti. Zafer Partisi, Demokratik Sol Parti, Milliyetçi Halk Partisi ve hatta Cumhuriyet Halk Partisi ile de bu görüşmeler yapıldı. Seçmen iki kutup arasında kalmaktansa bir çıkış yolu arıyor. İttifak içinde yer almayan bir parti istiyorlar.

Partilerin adayları yavaş yavaş belli olmaya başladığında bu görüşmeler gerçekleşebilir. Millet İttifakı bir aday bulamadı, aday olmak isteyenlerin seçim kazanma ihtimali yok, aday gösterilmek isteyenlerin de yükleri var. Bu nedenle de bir aday bulunamıyor. Aday bulunduktan sonra taşların yerine oturacağını düşünüyorum.

Barajın yüzde 7’ye indirilmesinin çok büyük anlam ifade ettiğini sanmıyorum.”

‘O İSİM HERKESTE ŞOKE ETKİSİ YARATMIŞTI’

“Geçmiş dönemde cumhurbaşkanı adayları o kadar sürpriz bir şekilde karşımıza çıktı ki, özellikle Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayının Ekmeleddin İhsanoğlu isminin bir gece çıkması herkeste şoke etkisi yarattı. Muharrem İnce öyle ya da böyle yüzde 31 oy alan bir adaydı.

Genel Başkanımızın Bursa’daki 6 programı ve diğer illerdeki karşılamaları gençlerin ilgisini görüyoruz. Üyelerimizin yaklaşık yüzde 30’unun genç kuşakta olduğunu görüyoruz. Bunda etkili olan husus şu, Genel Başkanımızın öğretmen olması ve onlara hitap ederken ki diyaloğu onlara değer verişidir. Geçlerimiz Muharrem İnce’ye hala çok yakın.”

‘BURSA’YI KAYBETMEMİZ LAZIM’

“Ülke genelinde olduğu gibi yerelde de Bursa’nın sorunlarına ilgi gösteren, sorunları dile getiren kamuoyu oluşturan ve çözüm getiren anlayış ile siyaset yapmak istiyoruz. Özellikle ittifak içinde yer almayan partilerle bir araya gelerek görüşmeler yaptık. Birlikten güç doğar hareketiyle ilerleyerek ortak kaygımız Bursa. Bu şehirde yaşıyoruz ve bu şehrin sorunlarından etkileniyoruz ve sorunlara çözüm üretmek istiyoruz o halde birlikte hareket edebiliriz demiştik. Çok sayıda absın açıklaması gerçekleştirdik, 10 siyasi parti olarak birlikte çalışmamız var genel merkezimizin de bundan haberi var ancak bu yerel bir iş birliği ittifak olarak değil de Bursa’ya ilişkin bir birliktelik. Yakın zamanda 14-15 siyasi partiye çıkma ihtimali var çalışmalarımızı var görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Diğer siyasi partilere örnek olabilecek bir birliktelik, Bursa’yı kaybetmemiz lazım. İstanbul Ankara İzmir farklı siyasi partilerin belediye başkanları tarafından yönetilirken Bursa halen AK Parti tarafından yönetiliyor. Ancak Bursa’nın da istenen seviyeye gelmediği düşünüyoruz. Tarımda, ulaşımda, ticarette, turizmde sorunların büyüdüğünü, çözülemediğini ve ötelendiğini görüyoruz. Yeşilinin kaybolduğunu, çarpık yapılaşmanın olduğunu sosyal donatı alanlarının yeterince ayrılmadığını sorunların gittikçe büyüdüğünü görüyoruz. Merkezi hükümetten yeterince destek alamayan Bursa var, 2024 milat olacaktır yerel seçimler için. Bursa’da 2023 dönemi nasıl bitecekse 2024 yılında da belediyecilik anlamında Ak Parti belediyeciliğinin biteceğine inanıyorum.”

‘BURSA’NIN TEMEL SORUNU PLANLAMA’

“Bursa çok yönlü bir şehir. Bu sorunları çözebilmek için uzun vadeli planlamalar programlamalar yapmak gerekiyor ve buna sadık kalmak gerekiyor. Bursa günlük programlarla yönetiliyor. Bir sonraki seçimi kazanmak üzerine değil de Bursa’yı kazanma üzerine bu planlamalar yapılsaydı bugün Bursa bu halde olmazdı. Birlikte yönetme anlayışından uzak kalınması. Muhalefet ve İktidarın Bursa’yı birlikte planlama ve yönetme konusunda sorumlulukları olmalı. Bugün Alinur Aktaş varsa bütün siyasi partilerle bir araya gelebilmelidir. Tüm siyasi partilerin il ve ilçe başkanlarıyla birlikte bu anlayışı geliştirmeli. Sorumlu muhalefet sorumlu iktidar anlayışıyla yürütülürse ülkemiz ve Bursa için çok daha olumlu bir dönem geleceğine inanıyorum.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?