PULİTZER ÖDÜLLÜ  DURANT ÇİFTİNİN  40 YILLIK ÇALIŞMALARINI DERLEDİĞİ  TARİHTEN ALINACAK DERSLER, EPSİLON LOGOSUYLA RAFLARDA!

PULİTZER ÖDÜLLÜ DURANT ÇİFTİNİN 40 YILLIK ÇALIŞMALARINI DERLEDİĞİ TARİHTEN ALINACAK DERSLER, EPSİLON LOGOSUYLA RAFLARDA!

Epsilon, Pulitzer ödüllü tarihçiler Will ve Ariel Durant’ın, insanlık tarihi üzerine 40 yıllık çalışmalarını damıttığı Tarihten Alınacak Dersler adlı kitabını Türkiye’deki okurlarla buluşturuyor. Tarihten Alınacak Dersler, 5.000 yıllık dünya tarihinde gözlemlenen konu ve dersleri coğrafya, biyoloji, ırk, kişilik, ahlak, din, ekonomi, sosyalizm, devlet, savaş, büyüme ile çürüme ve ilerleme gibi on iki farklı bakış açısıyla gözden geçiriyor. Çiftin, dünya tarihini anlatan Medeniyetin Öyküsü serisinin rafine bir özeti niteliğindeki kitap, her evin kitaplığında bulunması gereken bir başyapıt… 

Onbir ciltlik Medeniyetin Öyküsü (The Story of Civilization) serisinin onuncu kitabıyla 1968 yılında Pulitzer Ödülü’ne layık görülen Amerikalı tarihçi ve felsefeci William James Durant ile araştırmacı ve yazar eşi Ariel Durant’ın Tarihten Alınacak Dersler adlı kitabı, Epsilon logosu ve Varol Ataman’ın çevirisiyle raflarda yerini aldı.

Will ve Ariel Durant’ın, The Story of Civilization’ın on anıtsal cildi üzerindeki kırk yıllık çalışmalarından elde ettikleri bilgi ve deneyim birikimini okur için damıttığı Tarihten Alınacak Dersler, insan deneyiminin doğasına, uygarlığın evrimine, insan kültürüne dair göz kamaştırıcı içgörülerle dolu bir insanlık tarihi araştırması.

Yazarlar, hayatlarının işinin tamamlanmasıyla geriye bakıp insanın savaş, fetih ve yaratılış içinde geçen uzun yolculuğunun anlamını irdelemeye başlarlar. Kendi çağımızı anlamamıza yardımcı olabilecek temaları kullanarak insanın doğası, davranışları ve beklentileri hakkında tarihin ne göstereceğini araştırırken geçmişin büyük yaşamlarına, fikirlerine ve olaylarına değinirler.

Will ve Ariel Durant’ın Tarihten Alınacak Dersler adlı kitabı, Epsilon logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde!

Bilgi için:         epsilonyayinevi.com

instagram.com/epsilonyayinevi

facebook.com/EpsilonYayinevi

twitter.com/epsilonYayinevi

youtube.com/channel

WILLIAM JAMES DURANT ve ARIEL DURANT HAKKINDA

William James Durant Amerikalı tarihçi ve felsefecidir; araştırmacı ve yazar eşi Ariel Durant ile yazdığı The Story of Civilization adlı on bir ciltlik dünya tarihi kitaplarıyla tanınır. Will ve Ariel Durant, bu serinin onuncu kitabı olan Rousseau and Revolution ile 1968 yılında Pulitzer Ödülü’ne layık görülmüştür. 1977 yılında ise ortak çalışmaları dolayısıyla ABD Başkanlığı Özgürlük Madalyası ile ödüllendirilmişlerdir. Toplumsal meselelere duyarlı olan Durantlar, tarih yazımında geleneksel biçimin dışına çıkarak inceledikleri toplumlarda halkın yaşam koşullarına, sanat, felsefe ve din gibi kültürel olgulara da çokça yer vermişlerdir. Ortak çalışmaları arasında ayrıca Interpretations of Life ve özyaşamöykülerini kaleme aldıkları A Dual Biography yer almaktadır. Will Durant’ın Felsefenin Öyküsü

adlı kitabı, ABD’de felsefenin toplumla buluşmasında önemli etkiye sahiptir. Diğer çalışmaları arasında

Medeniyetin Temelleri, İslâm Medeniyeti, Heroes of History, The Greatest Minds and Ideas of All Time, Adventures in Genius, The Pleasures of Philosophy ve An Invitation to Philosophy bulunmaktadır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?