PASHA BANK TARIM SEKTÖRÜNE DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

PASHA BANK TARIM SEKTÖRÜNE DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Tarım sektörüne 2020 yılından beri destekte bulunan PASHA Bank, yılın ilk yarısında tarım sektörü için 400 milyon TL’lik Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihracı gerçekleştirdi. PASHA Bank’ın son olarak gerçekleştirdiği ortalama 139 gün vadeli 100 milyon TL’lik VDMK ihracı, JCR’dan AA- Uzun Vadeli Ulusal Derecelendirme Notu ve yıllık yüzde 36 basit getiri oranı ile dikkat çekiyor. 

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan arasındaki ticaretin gelişimine katkı sağlamak, bölgede yatırım yapan işletmelere kaynak yaratmak ve rehberlik etmek amacıyla, Yatırım bankacılığı, Kurumsal bankacılık ve Premium bankacılık ürünleriyle hizmet veren PASHA BankTürkiye’de VDMK konusunda öncü rol üstleniyor. PASHA Bank, ilk VDMK ihracını gerçekleştirdiği 2020 yılından bu yana tarım ve otomotiv sektörlerine toplamda 805 milyon TL finansman desteği sundu. Son olarak ortalama 139 gün vadeli, yıllık yüzde 36 basit getiri oranıyla aracılık ettiği 100 milyon TL’lik VDMK ihracı sayesinde tarım sektörüne verdiği destek, yılın ilk yarısında 400 milyon TL’ye ulaştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan PASHA Bank Genel Müdürü H. Cenk Eynehan, “VDMK ihracıyla yatırımcılara cazip getirili yatırım alternatifi sunuyoruz. 2020 yılından bu yana odağımızda tarım ve otomotiv sektörlerini bulundurarak bugüne kadar toplamda 805 milyon TL tutarında ihraç gerçekleştirdik. Tarfin Tarım A.Ş. adına nitelikli yatırımcılara sunduğumuz bu ihraç hem tarım sektörü hem de ülke ekonomisi için büyük önem taşıyor. Bildiğiniz üzere pandemi süreciyle başlayan gıdada kendine yetebilmenin önemi Ukrayna-Rusya savaşıyla doruk noktasına çıktı. Dünyanın en eski sektörü yeniden yıldız dönemini yaşarken, ülkemizde de tarıma yönelik verilen desteklerin her biri kendi içinde oldukça kıymetli” dedi.

Tarım sektörüne yönelik yapılan bu ihraçlar, hem Tarfin’in daha fazla çiftçiye destek vermesini sağladı hem de VDMK gibi yenilikçi sermaye piyasaları enstrümanlarının reel sektörün finansmanında oynadığı kritik rolü bir kere daha gösterdi. Tarfin Tarım A.Ş. 80 il ve 7,600 köydeki çiftçilere 880 satış noktasından gübre, tohum, yem ve benzeri tarım girdilerini rekabetçi fiyat ve çiftçilerin nakit akışlarına uygun vade imkânlarıyla sunmaktadır.

PASHA Bank Hakkında

PASHA Yatırım Bankası A.Ş., 25 Aralık 1987’de Yatırım Bank A.Ş. unvanıyla İstanbul’da kurulmuştur. PASHA Yatırım Bankası, Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan arasındaki ticaretin gelişimine katkı sağlamak, bölgede yatırım yapan işletmelere kaynak ve rehberlik sağlamak üzere, yatırım bankacılığı ve kurumsal bankacılık ürünleriyle hizmet vermektedir. 2015 yılına kadar farklı sermaye gruplarının yönetiminde hizmet veren bankanın Aralık 2015 tarihi itibariyle yüzde 99,92 oranında sermaye payı, Bakü merkezli bölgesel finans kuruluşu PASHA Bank OJSC’ye geçmiştir. Mayıs 2018 itibariyle, Bankanın ortaklık yapısı yüzde 51 PASHA Bank OJSC, yüzde 49 PASHA Holding LLC olarak değişmiştir. Ayrıntılı bilgi için www.pashabank.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?