TDP GÖLGE MİLLİ EĞİTİM BAKANI ŞEFİKA KESKiN’DEN KARNE GÜNÜ MESAJI

TDP GÖLGE MİLLİ EĞİTİM BAKANI ŞEFİKA KESKiN’DEN KARNE GÜNÜ MESAJI

Gölge Eğitim Bakanı, Türkiye Değişim Parti Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefika Keskin; “KARNE GÜNÜ çok sevgili Öğrencilerimiz ve değerli Veliler 17 Haziran 2022 günü itibariyle 2022-2023 Egitim Öğretim Yılı dönemi sona ermiştir. Pandemi ile başlayan zorlu süreç çok şükür ki atlatılmış ve artık normal hayata dönmüş olmanın mutluluğu ile bir Eğitim Öğretim Yılını tamamlamış olmanın huzuru içindeyiz . Bugün Ülkemizde Örgün Eğitimde 18 Milyon 100.000 Öğrenci Karne alıyor. Karne bir cabanın bir emeğin sonucudur. Bütün notlar cok değerlidir. Her çocuğumuzun ayrı bir özelliği yeteneği ve ilgi alanı vardır. İşte her not aslında bunu gösterir. Sevgili Öğrencilerimiz ; Bu notlar sizin gelecekte hayatta hangi alanda başarılı olacağınızın göstergesidir. Hem yüksek hem de düşük notlarınıza iyi bakın ve ona göre kendinizi çok iyi tanıyın. Yüksek notlarınız sizin hayatınızı belirleyecek ve yönlendirecek alanlarınızdır. Düşük notlarınız için hiç üzülmeyin demek ki o alanlar sizin için yan uğraşılarınız olacaktır. Sevgili Öğretmenler ; Her bir öğrencimizle dantel işler gibi ilgileniyor onları özenle geleceğe hazırlıyorsunuz. Karne notlarını da işte her birinin ilgi ve yeteneğine göre değerlendirdiniz. Öğrencilerimizi geleceğe hazırlamada verdiğiniz bu emek bir ömür boyu onların hayatında ki iz olacaktır. Onlar sizi hiç unutmayacaklar. Çünkü Siz bir anne ve babadan sonra onların en yakınlarısınız.

Sevgili Veliler ; İlk doğduğu andan itibaren hayatımızın tek anlamı olan çocuklarımızın geleceği için kurduğumuz hayaller okulla birlikte 4 yaşından itibaren yön kazanmakta ve sürecin en yakın takipçisi olarak tüm varlığınızla hareket etmektesiniz. Ülkemizde Eğitim Sistemi ne yazık ki sadece sınav odaklı yürütüldüğü için sizlerde telaşla çocuklarımızı sınava hazırlamada bir taraftan ilgi ve yeteneklerini geliştirme çabası ile ciddi bir koşuşturma yaşamaktasınız. Bu çaba çok değerlidir. Ancak unutmayın ki onlar birer çocuk ve genç. Hayatın sadece sınav olmadığını ve meslek seçiminin ne kadar önemli olduğunu ana okulundan başlamak üzere lise son sınıfa kadar anlıyorlar ve ona göre aslında sınav odaklı değil yetenek gelişimi ile sürecek bir Eğitim Sistemini arıyor ve özlüyorlar. O YÜZDEN İŞTE KARNE GÜNÜ ÇOK ÖNEMLİDİR. Karne günü bir insan hayatının geleceğinin ve hayallerinin şekillendiği gündür. Karne günü karar günüdür. Gençlerimiz kurmak ,öğrenmek ve birer Meslek sahibi olarak toplumda etkin rol almak ve tabi ki; kendi hayatlarını idame ettirmek adına uzun bir yoldalar. Ülkeyi yönetenler ,yönetmeye talip olanlar, Öğretmenler ,Veliler Gelin hep birlikte Sevgili çocuklarımızı Sevgili Gençlerimizi sevgiyle kucaklayalım ve onlara daha güvenli daha özgüvenli ve etkin söz alacakları ve kendi ülkesinde hayaller kuracağı bir zemin ve bir ülke hazırlayalım. Önemli olan onların kim oldukları ve kim olacakları. Yeteneklerini geliştirecek bir sistem ile, Sınav ağırlığı ve stresinden uzak üretime dönük bir alt yapı ile onların öce mutlu olmalarını sonra kendi ülkelerinde kendi ülkelerine hizmet etme vizyonuyla onları hayata hazırlayalım. Onlar Vatan Sevgisi Bayrak Sevgisi Atatürk ve Cumhuriyete bağlılıkları ile Ülke sevdalısı birer birey olarak ülkemizin geleceğine çok şey katacaklardır. Tüm Öğrencilerimizin bu yaz tatilinde hem dinlenmelerini hem de ülke geleceği adına sürekli proje üretmelerini bunun için çok kitap okuyup sanat ve sporla uğraşmalarını öneriyorum. Mevcut iktidar 20 yılda maalesef Eğitim sistemi içeriğini alabildiğine bozdu.

Biz TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ İktidarında Diplomalı işsiz kavramını ortadan kaldıracak, Öğrencilerimizin yurtdışına yerleşme hayallerini unutup, yurtdışını sadece gezme görme bilgi ve beceri deneyimi geliştirme hayaline dönüştürecek bir yaklaşımla , tüm gençlerimizin kendi ülkemizde verimli ve mutlu olması için gerekli tüm zeminleri hazırlayacağız. TDP Partisi iktidarında tüm gücümüzü önce sizlerle paylaşağımız sözünü veriyor, Sağlıklı ,Mutlu ,Huzurlu bir Yaz tatili diliyorum. Hepinize Sevgilerimi Sunuyorum.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?