NECATİBEY HALK OYUNLARI FESTİVALİNE YOĞUN İLGİ!

NECATİBEY HALK OYUNLARI FESTİVALİNE YOĞUN İLGİ!

Birincisi gerçekleştirilen Halkoyunları Festivali 20 Mayıs 2022 tarihinde okul bahçesinde gerçekleştirildi.

Öğrencilerin büyük bir coşku ile izlediği festivale İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Deniz ALGIN, Mehmet Faysal KAYAN ve okul müdürleri konuk olarak katıldı. Okul öğrenci ve velilere maddi manevi yardımlarda bulunan Topluma Hizmet Gönüllüleri Derneği Başkanı Dilek TİLEV, Başkan Yardımcısı Ali Yasin CANER ‘e teşekkür plaketi taktim edildi.

Yıllardır okul öğrencilerine ve üniversiteye giden öğrencilere burs vererek katkı sağlayan Bursa Necatibey Kız Meslek Liseliler Derneği Başkanı Senar ZAİM, Başkan Yardımcısı Şadan ÇENGEL’e teşekkür plaketi taktim edildi.

Festivale Halkoyunları Eğitmeni Serdar ERSOY ‘un çalıştırdığı beş ekip katıldı. Atatürk Anadolu Lisesi Karadeniz ve Kırklareli yöresi, Necatibey MTAL Bursa, Kosova ve Roman ekipleri ile öğrencilere keyifli dakikalar yaşattılar. Öğretmenlerden kurulan halk oyunu ekibi başarılı performansları ile büyük alkış aldı.

Okul Müdürü Türkan CANER yaptığı konuşmada

‘’Günümüzde folklor ve halkoyunları kelimeleri aynı anlamda kullanılmaktadır. Folklor bir Halk bilimidir. İçerisinde halkın kültür değerlerini (gelenekler, görenekler, töreler, inanışlar, müzik, oyunlar, danslar, giyim kuşam, el sanatları, anonim halk edebiyatı ürünleri vb.) barındırır. Halkoyunları da folklorun ayrılmaz bir parçasıdır.

Geleceğimiz olan gençlerimizi, kendilerini geliştirme ve boş zamanlarını kaliteli geçirme konusunda desteklemek ve disiplinli çalışmayı alışkanlık haline getirmelerini sağlamak çok önemlidir. Bunun nedenle kültürümüzü yakından tanımaları için folklorun her dalı faydalı olacaktır.

Okulumuzda 1960 yılından itibaren halk oyunu ekipleri kurulmuş ve bu ekipler Ulusal bir çok yarışmada derece almıştır. Okulumuz uluslararası etkinliklerde başarılı bir şekilde ülkemizi temsil etmiştir.

Necatibey MTAL olarak bizler de kültürümüzü yaşatmak ve geleceğimiz olan gençlere tanıtıp, onların özlerinden ayrılmadan yaşamlarını sürdürmeleri için üzerimize düşeni yapmak için böyle bir etkinlik gerçekleştirme kararı alınmıştır.

Amacımız festivalimizi geleneksel hale getirmektir.’’ dedi.

Halkoyunu gösterilerinin ardından Halk Müziği Sanatçısı Semih ERSOY konseri ile etkinlik sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?