Bursa İçin Birlik; “Bursa Nereye Savruluyor! Nereye Yuvarlanıyoruz!”

Bursa İçin Birlik; “Bursa Nereye Savruluyor! Nereye Yuvarlanıyoruz!”

Bursa’da 10 İl Başkanlığı’nın tüzel kişiliklerini bırakarak oluşturduğu Bursa İçin Birlik Oluşumu; güncel verilerden yola çıkarak Bursa’nın kazanımlarının heba olmasına göz yummayacaklarını dile getirdi. Bursa’da Memleket Parti, Demokratik Sol Parti, Doğru Parti, Gelişim ve Demokrasi Partisi, Türkiye Değişim Partisi, Cihan Partisi, Genç Parti, Anadolu Birliği, Liberal Demokrat Parti ve Bağımsız Türkiye Partisi İl Başkanları bir araya gelerek “Bursa İçin Birlik” oluşumunu oluşturdu. Yapılan haftalık değerlendirmede; “Bursalıların sahipsiz kalmalarına müsemba gösteremeyiz!” dendi.

“Hastalar Bursa’da Turist Ömer Gibi Hastane Hastane Dolaştırılmamalı!”

Ortak metinde; “3 milyon 200 bine dayanan nüfusu ile Türkiye’nin ekonomik olarak 4’cü gücü olan Bursa’nın kazanılmış haklarını son nefesimize kadar korumak ve kollamak için bu oluşumu kurduk. Bursa’da ne eksik diye soruyorlar, el cevap; kurumların insanlara saygısı kalmamış! Örnek mi; Osmangazi’nin göbeğinde Demirtaş MTAL yıkıldı, yenisini yapmak için AB Fonlarına el açmak zorunda kaldık. Bu yıl programa alındı, ama inşaat alanına gittiğimizde 50 adete yakın en az 50-60 yıllık çam ağaçlarının sorgusuz sualsiz inşaat yapmak için ihale edilen firma tarafından basit yazışmalar yapılarak kestiğini gördük! Demirtaş MTAL civarında da 350 civarında hane sahibi içinde acil kamulaştırma kararı çıktığını, Panorama1326 ile Dayıoğlu Hamamı arasında kalan bu alana da öğrenci yurdu yapılacağını öğrendik. Bursa’nın yıkılan okullarının yeniden yapılması için alan genişletme, yurt ihtiyaçlarının karşılanması 10 parti il başkanlığımız için sevindirici gelişme ama insanlar kamulaştırma ile mağdur edilmemeli. Kamulaştırma için ödenecek rakamların hele ki; günümüz şartlarında anca kümes alacak paraların verileceği düşünüldüğünde! Bursa’da hayat şartlarından kaynaklanan pahalılığın başını alıp gittiği düşünüldüğünde; yeni dolandırıcılık yöntemlerinin de tavan yaptığı bir gerçeği ile karşı karşıya kalıyoruz. Yeşil Türbe civarında bir olay bize intikal ettiğinde gülelim mi, yoksa düşürülen duruma ağlayalım mı bilemedik. O civarda 65 yaş üstü vatandaşlarımız Bursa’nın tarihi dokusuna daha yakın olmak için oturuyor. 20-22 yaşlarında bir çocuk elini kolunu sallaya sallaya 80 haneden “yeni güvenlik protokolü nedeniyle hane başına ilk taksit olarak sizden 25 lira elden almam lazım, 11 ayda size göndereceğimiz İBAN’a 35 lira yatıracaksınız.” diyerek topluyor, sonrası mı genç firari! Benzer bir olay da Kapalı Çarşı’da yaşanıyor, neyse ki; polisimizin dikkati çarpılmayı önlüyor. Sağlık alanında ise Bursa yeterli mi diye biz sürekli kendimize de soruyoruz. Özellikle; Şehir Hastanesi için 4 hastanenin kapatılması sonrasında Yıldırım başta olmak üzere büyük sıkıntılar yaşandı. Bursa’da 3 merkez var. Şehir Hastanesi, Tıp Fakültesi, Yüksek İhtisas. Bursa merkez ve Bursa’nın ilçelerinden tedavi olmak için gelen hasta ve yakınları mevzuat eksikliği nedeniyle gerekli tedaviyi olamıyorlar, nereden mi biliyoruz, hasta yakınları Bursa’da yatacak yatak bulamadıklarında bizleri aradıkları için! Hasta kendisine en yakın hastanede tedavisini yaptırmalı. Hastaya ticari bir mantık olarak bakılarak özel hastanelere yönlendirilmesini doğru bulmuyoruz.”

“Çekirge Teras; Bursalıların Katkıları ile İnşa Edilmelidir!”

“Bursa ölçeğine bakıldığında Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Alinur Aktaş’ın yakın zamanda ilimiz medyasına yaptığı açıklamaları değerlendireceğiz. Bizce uzun yapılan röportajdan iki bölüm değerlendirme konusu, uzun röportajda Çelik Palas’ın olduğu mevkii ye Çekirge Tras adını verdiği ve bir nevi Kongre ve Kültür Merkezi olarak düşünülen proje, diğeri ise Reşat Oyal Kültürpark-Atatürk Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nin 5 yıllık bir planlamayla tekrar ayağa kaldırılması. Şehrin kalbine dokunan projeleri her zaman destekledik. Bu bölgelere betonlaşmanın önüne geçecek her yatırımı da destekleyeceğiz. Çekirge Teras için “Bursalılar Ne Düşünüyorsunuz?” diye sorulması ve o düşüncelerden yola çıkılarak proje üretilmesinin uygun olacağını ifade etmek isteriz. Şehir Hastanesi-Emek Hattı ise belirsizlikler dolu. Bu ulaşım hattının yer altı yerine yer üstünden gitmesi ulaşım maliyetini düşüreceği için daha mantıklı değil midir? Geçmiş dönemlerde Bursa’nın tarımdan vazgeçtiğini belirtmiştik. Bugünde aynı görüşteyiz. Ekilebilir-Dikilebilir arazilerin yüzde 22,3’ü kaderine terk edilmiş. Büyükşehir iştiraki TARIM A.Ş. toprağa küsen köylüyü sözleşmeli çiftçi uygulamasıyla tekrar toprakla barıştırabilir. Bu mutfak enflasyonunun da yenmenin en pratik yolu olacaktır. Bursa’da Uluslararası Fuar organizasyonları yapılamıyor. Yunuseli Havaalanı üstündeki tartışmalar da henüz bitmiş değil. Yunuseli Havalimanı bu amaçla kullanılabilir. Yıldırım’da yakın çevre yolu olarak bilinen daha sonra ismi 11 Eylül Bulvarı olan caddenin kuzey istikametinde yer alan mahalleler hizmetten neden yoksun bırakılıyor? Bu alanda 4 mahalle oluşmuş ve yaklaşık da 80 bin vatandaş yaşarken. Bulvarın karşına geçtiğinizde sanki Paris’tesiniz, öbür yakasında Afrika’da bir köyde! Yıldırım’ın her mahallesine dönüşümü getirdik diye övünen belediye bu mahalleleri es geçmektedir. Bursa’da her mahalle modern yatırımı hak ediyor!” ifadeleri kullanıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?