Albaraka Türk’ün Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Notu Yükselmeye Devam Ediyor

Albaraka Türk’ün Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Notu Yükselmeye Devam Ediyor

Katılım bankacılığının Türkiye’deki öncüsü Albaraka Türk, DRC Rating tarafından değerlendirilen kurumsal yönetim ilkelerine uyum derecelendirme notunu 9.14’e yükseltti. Bankanın Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık puanı 9.30 olurken, Menfaat Sahipleri skoru ise 9.22 olarak belirlendi.

Türkiye’nin ilk katılım bankası Albaraka Türk’ün Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Derecelendirme Notu 10 üzerinden 9.14 olarak belirlendi. DRC Rating (Due Diligence & Rating Company) tarafından gerçekleştirilen Kurumsal Yönetim Derecelendirme Raporu tamamlandı. Buna göre; pay sahipleri, kamuyu aydınlatma, şeffaflık ve yönetim kurulu olmak üzere 4 başlıkta yapılan incelemenin ardından Albaraka Türk’ün geçen sene 10 üzerinden 9.12 olan derecelendirme notu bu sene 9.14’e yükseldi.

SPK tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim İlkelerine önemli ölçüde uyum sağlayan Albaraka Türk’ün, uyguladığı kamuyu aydınlatma ve şeffaflık politikasıyla beraber, finansal tablolar, faaliyet raporları ve özel durum açıklamalarının küresel uygulamalar seviyesinde olduğuna dikkat çekildi.

Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık puanının 9.30 olarak değerlendirildiği raporda, Menfaat Sahipleri Bölümü skoru ise 9.22 seviyesinde gerçekleşti. Ortaklık pay sahiplerinin haklarının kullanımı sağlamak üzere oluşturulmuş mevzuat, ana sözleşme ve iç düzenlemelere yüksek oranda uyduğu belirtilen raporda kurumsal yönetim ilkeleri çerçevesinde belirlenmiş politikalara göre yönetilen menfaat sahipleri ile ilişkilerin de yerel standartların üzerinde olduğu vurgulandı.

7/24 Müşteri Destek Hizmeti Öne Çıktı

Banka’nın sunduğu ürün ve hizmetlere ilişkin, müşteri memnuniyeti sağlamak amacıyla aktif ve proaktif önlemler aldığı ve müşterilerin her türlü konudaki dilek, talep ve önerileri 7 gün 24 saat prensibine göre çalışan “Sorun Çözelim” platformu ile hizmet verildiğine dikkat çekildi.

Raporda ayrıca, Albaraka Türk Üst Yönetimi tarafından alınan ve sonuçları çalışanları doğrudan ilgilendiren kararlarda Personel Komitesi tarafından sunulan görüş ve önerilerin dikkate alındığı, yerel standartlar ölçüsünde oluşturulan iş sözleşmeleri ile çalışanların haklarının koruma altına alındığı ifade edildi.

“Tüm paydaşlarımıza değer katan katılım bankası olmaya devam ediyoruz.”

DRC Rating uyum notuna ilişkin açıklama yapan Albaraka Türk Genel Müdür Vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi Malek K. Temsah, “Banka olarak kurumsal yönetim ilkelerimizi korumaya ve geliştirmeye büyük önem veriyoruz. Kurumsal yapımızı güçlendirdiğimiz bu dönemde bağımsız kuruluşlardan aldığımız değerlendirme ve notlar, çalışmalarımızın güzel neticelerinden biri oluyor. Bu bağlamda bağımsız bir kuruluş olan DRC tarafından uyum notumuzun yükselmesini memnuniyetle karşlıyoruz. Albaraka Türk olarak ilerleyen yıllarda da kurumsal yapımızı güçlendirmeye ve paydaşlarımıza, müşterilerimize ve çalışma arkadaşlarımıza değer katmaya devam edeceğiz. Elde ettiğimiz bu başarıya emek veren tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?