ÖZGÖZ’DEN 19 MAYIS MESAJI

ÖZGÖZ’DEN 19 MAYIS MESAJI

DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz,  19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

DEVA Partisi Bursa İl BaşkanıÖzgöz mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatan müdafaasında bulunmuş şehit ve gazilerimizi bu anlamlı günde rahmetle anıyor, Aziz milletimizin ve yarınlarımızın teminatı olan tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, selam ve sevgiler sunuyorum.”

Özgöz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajında DEVA Partisi’nin“Yeni üniversite, yükselen Türkiye” sloganıyla açıkladığı  Yükseköğretim Eylem Planı’nın önemine de değinerek, şöyle devam etti:

Gençleri ülkeden gitmeye yönelten eğitim anlayışına son vereceğiz.

“Ülkemizin üniversitelerindeki nitelikli eğitim sayesinde yarınlara emin adımlarla ilerlemesi inancıylaYükseköğretim Eylem Planı’mızla somut eylemler koyduk.Gençleri ülkeden gitmeye yönelten eğitim anlayışına son vereceğiz. Öğrencileri ve mezunları, karar mekanizmalarına dahil edeceğiz. Öğrencilere maddi ve manevi destek sağlayarak eğitime ulaşmalarının önündeki engelleri kaldıracağız. Üniversite mezunu olup da işsiz kalanlara çalışma hayatına katılmaları için yeni beceriler kazandıracağız.”

Gençleri yarınların bilgi ve becerileriyle donatacağız

“Uzun vadede ekonomik büyümenin en önemli yolu eğitimden geçiyor. Gençlerinin yarınların bilgisi ve becerisiyle donatılmadığı ülkenin ekonomide başarı sağlaması mümkün değil. Ne kadar iyi eğitim, o kadar çok zenginlik. Sınav kaygılarıyla gençleri korkuya boğmayıp, üniversite giriş sınavlarını yılda birkaç defa yapacağız. Üniversitelerde idari özerklik ve bilimsel özgürlük istiyoruz. YÖK’ü kapatacağız. Türkiye’nin özgür, özerk ve performansa dayalı ilerleyen bir üniversite sistemine ihtiyacı var. “

Öğrencilerin barınma sorunlarını çözeceğiz

“Üniversiteyi kazanan öğrencilerin barınma sorunlarını çözeceğiz. İhtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine devlet yurtlarında ücretsiz veya kredili kalma imkânı sağlayacağız. Devlet yurtlarının sayısını artıracağız. Bağış yoluyla ve yatırım bütçesiyle üniversite içinde yurt yapılmasını kolaylaştıracağız. KYK kredi ve burslarının dağıtım kriterlerini şeffaf hale getireceğiz.

Gençlerin öncülüğünde, gerçek bir hukuk devletine, özgürlüklerin doyasıya yaşandığı, gençlerin yarınlarından kaygı duymadığı günlere ulaşacağımıza yürekten inanıyorum. “

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?