SOKAK HAYVANLARINI KORUMA GÜNÜ’NDE KADER YEĞİT’DEN FARKINDALIK ÇAĞRISI

SOKAK HAYVANLARINI KORUMA GÜNÜ’NDE KADER YEĞİT’DEN FARKINDALIK ÇAĞRISI

Türkiye Değişim Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Kader Yeğit 4 Nisan Sokak Hayvanlarını Koruma Günü’nde hayvan haklarına dikkat çekti. Kader Yeğit sokaktan sahiplendiği kedisi Güneş’in yavrularıyla objektiflere gülümsedi. Sokak hayvanlarının sahiplenilmesinin önemine dikkat cekti.
Kader Yeğit yaptığı açıklamada şunları söyledi : “Hayvanlar dünyayı birlikte paylaştığımız, doğanın zincirinin oluşumunda olmazsa olmaz rolleri bulunan varlıklardır. Yeryüzünde yaşayan tüm canlılar gibi onlar da, doğanın eşit haklı bireyleridir. Onların yaşam alanlarına müdahale etmemek, yaşama hakkına saygı duymak, onlara merhametli davranmak, koruyup kollamak, iyi şartlarda beslemek gibi temel haklar konularında duyarlı davranılarak farkındalık yaratmak amacıyla dünya genelinde her yıl 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü olarak kutlanmaktadır.
Dilsiz dostlarımız olan hayvanların yaşam haklarını da kendi yaşam hakkımızla bir tutmalı, hayvanların da can taşıyan, doğuştan gelen bazı haklara sahip olan varlıklar oldukları bilinciyle hareket etmeliyiz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?