YİNE ESKİŞEHİR, YİNE ZULÜM… NİYE OTOBÜSLERİ HAVALANDIRMAK YERİNE MASKE BASKISI YAPILIYOR…!!!!

YİNE ESKİŞEHİR, YİNE ZULÜM… NİYE OTOBÜSLERİ HAVALANDIRMAK YERİNE MASKE BASKISI YAPILIYOR…!!!!

Murat YILDIZTAŞ Odunpazarındaki işine gitmek içi 17.00 da Organize Sanayi Bölgesine giden 6 numaralı Belediye otobüsüne bindi, kartını basıp içeri girdikten sonra belediye şoförü kendisine; ” Maske takarmısın, maske takma zorunluluğu var” dedi, bunun üzerine Murat YILDIZTAŞ; “Maske takma zorunluluğu yok, ben ilgili kanunları yanımda taşıyorum, isterseniz bakın” dedi, bunun üzerine otobüs şoförü tarafından; “Kapalı alanlarda maske zorunluluğunun devam ettiği” söylendi,

Murat YILDIZTAŞ cevaben; “Havalandırmanın yeterli olmadığı kapalı alanlar, otobüsde sık sık kapı açılıyor, bazı pencereler açık, havalandırmayı daha iyi sağlayın olsun bitsin, zaten otobüs tıkış tıkış, mesafe kuralına niye uymuyorsunuz, ben maske taktığım zaman boğulur gibi oluyorum?” dedi,

Bu arada şoför otobüsü durdurarak polis çağırdı, otobüs 20 dk kadar bekledi, bunun üzerine yolcular kendisine tepki göstererek; “Senin yüzünden işimize geç kalıyoruz vebalimize giriyorsun” demesi üzerine; YILDIZTAŞ; “Otobüsü durduran ben değilim, ben sizin maske takmanıza saygı gösteriyorum, sizde benim maske takmama hakkıma saygı gösterin, BEN NEFES ALMAK İSTİYORUM” dedi.

Daha sonra Murat YILDIZTAŞ olay mahalline gelen 2 polis memuru tarafından araçtan zor kullanılarak indirildi, Murat YILDIZTAŞ ın; “ Seyahat etmek anayasal hakkım, ben işe nasıl gideceğim şimdi, tutanak tutulsun, beni karakola götürün şikâyetçiyim”  talebi polis memurlarınca kabul edilmedi, Murat YILDIZTAŞ polis otosuna götürülerek Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hareket Amirliğine götürüldü, orda da kendisine maske ısrarı yapıldı, YILDIZTAŞ’ın yetkililere; “Sizlerden Şikâyetçi olacağım” demesi üzerine, yetkililer; “Bize verilen talimatı uyguluyoruz” dediler.

Daha sonra Murat YILDIZTAŞ kendisine zor kullanan polis memuru hakkında TCK 113 (kamu hizmetlerinden yararlanmaya engel olmak) TCK 86/d (Kasten Müessir fiil) TCK 257 (Memurun görevini kötüye kullanması) suçlarından, otobüs şoförü ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yetkilileri hakkında ise TCK 113 (kamu hizmetlerinden yararlanmaya engel olmak) şikâyetçi oldu,

Murat YILDIZTAŞ ın vekili Avukat Cüneyt Bülent Şeker;

Müvekkilim hasta veya temaslı değildi, yani karantina altında değildi, dolayısı ile TCK 195’e (Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma) göre bir sorumluluğu yok. AVM nin, resmi dairelerin girişinde zorlanan maskenin yemek katında serbest olması nasıl bir akıl tutulmasıdır, insanlar diz dize oturup yemek yerken virüsler mola mı veriyor, niye otobüslerde (para ile satılan) maske zorlaması sürdürülür iken, otobüsler tıka basa doldurularak mesafe kuralına riayet edilmiyor, madem havalandırılan alanlarda maske serbest, otobüsleri havalandırmak bu saatten sonra belediyenin görevidir. Belediyeler görevini yapsın, insanlara bu hukuksuz maske zulmünü yapmasın.

Bence maske bu uygulama şekli ile bir kölelik sembolü, maske zorlaması ile insanımız (Yeni Dünya düzenine) hazırlanıyor, mantıksız-hukuksuz emirlere itaat öğretilmeye çalışıyor, bu arada birilerinin de cebi doluyor ” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

7 yorum

  1. Maske mesafe musluk hes kodu aşı yeni dünya düzeninin sembolleridir. Kim bunları dayatıyorsa anayasayı da açıp okumalıdır. Suç işlemektedirler..

  2. Murat YILDIZTAŞ isimli vatandaşımızı ve av.Cüneyt Bülent ŞEKER bey’i duruşlarından dolayı tebrik ederim. Lütfen sonuçları da paylaşın. Haberi paylaşıyorum.

  3. Desteğinizden dolayı teşekkür ederiz arkafaşlar, mücadele ede ede bu zorbalıkları aşacağız.

  4. Bu polisler kuralları ve kanunları bilmiyor Bu tip cahiller devletin memuru olduğu sürece vatandaşlarımızı hep devletine düşman ederler.
    Bu tip cahiller devletin memuru olduğu sürece vatandaşlarımızı devletime Küstürürler. bu otobüs şoförü ve polislerin acil yargılanması gerekir. Bu tip memurlardan ne devlete nede millete bir hayır gelmez.

    • Polis memurları amirleri tarafından kendilerine verilen emri uyguluyor, elbette amirin de hukuku uyması ve kendisine konusu suç teşkil eden bir emir verilmiş ise bunu uygulamaması gerekir.
      Fakat burada asıl sorumlu olan; Otobüs Şoförlerine aracı durdurup polis çağırmasını isteyen Eskişehir Büyük Şehir Belediyesi Hareket amirliği ve onun üstü olan Başkan Yılmaz BÜYÜKERŞEN dir. Fatura bunlara aittir.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?