Kültür Bakanlığı Büyük Ödüllü Yazar Havva Tekin Minik Hayranları İle Buluştu

Kültür Bakanlığı Büyük Ödüllü Yazar Havva Tekin Minik Hayranları İle Buluştu

Kültür Bakanlığı Büyük Ödüllü Yazar Havva Tekin Bursa’da ilkokul öğrencileriyle buluştu.

Hatice Salih Kut İlkokulu öğretmeni Ayşe Hilal Destire ve öğrencilerinin konuğu olarak Bursa’ya gelen ünlü yazar, minik hayranlarıyla keyifli bir etkinliğe imza attı. “Yeşil Ada’nın Çocukları” kitabı ile tanınan yazar Havva Tekin Alpaka Yayınevi tarafından yayınlanan “Birce Serisi” kitaplarını da minik hayanları için imzaladı.

Keyifli bir söyleşi ve imza etkinliği gerçekleştiren Yazar Havva Tekin kitaplarıyla çocuklara, iletişimin önemini ve Türkçemizin güzelliklerini göstermeyi amaçladığını belirtti. Kitapların da doğa ve hayvan sevgisini, dostluk ve arkadaşlığı vurgulayan Tekin, çocuklara yeni kitapların müjdesini de verdi.

Teknolojinin hayatımıza girmesiyle birlikte okuma oranlarının azalmasını üzüntü verici olduğunu belirten Öğretmen Ayşe Hilal Destire, “ öğrencilere okuma sevgisini aşılamanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu sebeple öğrencilerimizle, rahat okuma alanları kuruyor, kitapları resmetmelerini sağlıyoruz. Okulumuzda Öğrencilerimizle birlikte sınıf kütüphaneleri oluşturarak, burada yazar tanıtımları gerçekleştiriyoruz. Bu sayede onların hayal güçleriyle kitapları bir araya getirmiş oluyoruz. Bunlar aslında çocuklara okumayı sevdirmenin birkaç küçük sırrı” açıklamalarında bulundu.

Etkinlik öğrencilerin kitaplarını Yazar Havva Tekin’e imzalatması ile son buldu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?