Bursaspor için 50-60 milyon liraya ihtiyaç var!

Bursaspor için 50-60 milyon liraya ihtiyaç var!

Bursaspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Galip Sakder, transfer tahtasının açılması için 20-25 milyon liraya, sezon sonuna kadar da 50-60 milyon liraya ihtiyaç olduğunu belirterek, şehir yöneticilerinden destek istedi…

Bursaspor kulübünde yaşanan istifa olaylarından sonra ortaya çıkan kaos büyümekte ve giderek daha da çıkmaza girmektedir. Yaşanılan bu olumsuzluklar karşısında Bursaspor Divan Yönetim Kurulu olarak 58 yıllık geçmişi olan Bursaspor’umuz için acilen nelerin yapılabileceği konusunda bir dizi toplantılar yaparak Kulübün içinde bulunduğu durumu öğrenmeye çalıştık.

Bu girişimlerimiz sonucunda da hiç de iç açıcı olmayan rakamlar ile karşılaştık. Ortaya çıkan bu kötü tablo karşısında bu kentin Bürokratlarına, Siyasilerine, Belediye Başkanlarına, Sivil toplum Örgütlerine, Sanayici ve İş adamlarına, akil insanlarına bildirme sorumluluğunu hissettik. Yerli ve yabancı futbolcularımıza alacaklarının bir bölümünün derhal ödenmesi ve transfer tahtasının açılması için acil olarak ödenmesi gereken 20-25 milyon liraya ve sezon sonuna kadar da 50-60 milyon liraya ihtiyaç olduğu gerçeği ortadadır.

Aksi takdirde yabancı oyuncular ve Teknik Heyetin Bursaspor Kulübü ile vedalaşmaları kaçınılmazdır. Bu durumda da ligi geçmiş yıllarda olduğu gibi genç oyuncularımız ile nasıl bitirmemizin planları ivedilikle yapılmalıdır. Bu şekilde de DÜŞME riskimiz çok fazla olarak sezon sonuna kadar lazım olacak para 15-20 milyon lira arasındadır,

TFF 1. Liginde düşme hattında yer alan Bursa’nın en önemli markası olan takımımızın içinde bulunduğu bu durumdan kurtulabilmesi için herkesin el ele vererek bu kötü gidişe bir dur deme zamanı gelmiştir.

Bugüne kadar yapılan hataları ve yanlışları bir kenara bırakarak Bursaspor’un içinde bulunduğu kötü durumdan etkili bir çözüm bularak çıkacağını umut eder, sevgi ve saygılarımızı sunarız.”

Sakder, basın toplantısının ardından dikkat çeken şu bilgileri verdi:

“Önümüzde bir aylık süreç var ancak transfer tahtası için de 8 Şubat’a kadar çözmemiz gereken sorunlar bulunuyor. Yeni bir aday çıksa dahi inşallah çıksın yönetim kurulumuz olağanüstü kongreye kadar görevinin başında olmak zorundadır. Bu süreçten çıkmak için destek olmak zorundayız. Hesap sorulacak yer genel kurullardır. Bizler hakim, kadı değiliz. Bildiğimiz doğruları söylemek zorundayız.

Şeffaflık adına kongrede aday olacak isimlere kulübün içinde bulunduğu mali durumu izah edeceğiz. Sonra kimse -biz bilmiyorduk- demesin…

Bu sezon için 50-60 milyon liraya ihtiyaç var ama önümüzdeki sezon için de transfer tahtasını açmak için de 100 milyon lira lazım. Toplam borca baktığımızda da 1 milyar liraya aşıyor…

Bir çok alternatif üzerinde çalışıyoruz. Şirketleşme konusu da gündemimizde. Ancak, TFF ile yaptığımız görüşmede gelir gider tablosu otomatik olarak o şirkete geçiyor.

Adaylar konusunda da çalışma yapıyoruz.

Önümüzdeki hafta kent yöneticileri ve sivil toplum örgütleriyle bir görüşme yapma arzumuz var.

Vakıfköy’ü artık ayrı bir statüye sokma çalışmamız da bulunuyor.

Bizler ne olursa olsun Bursaspor’un yanında olacağız ve savaşmaya devam edeceğiz.

Yalnız şu unutulmasın, yeni bir organizasyon yapmadığımız sürece bu yol amatör kadar gider ve Bursaspor biter…”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?