‘CUMHURBAŞKANIMIZ HİÇBİR ZAMAN HİÇBİR İHALEYE İMZA ATMAZ’

‘CUMHURBAŞKANIMIZ HİÇBİR ZAMAN HİÇBİR İHALEYE İMZA ATMAZ’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bir ihalede 6 milyar liralık yolsuzluk yapıldı” iddialına ilişkin açıklamalarda bulundu. İddia edilen ihalenin Bursa Yüksek Hızlı Tren ihalesi olduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu, “Keşke detaylı bir araştırma yapsaydılar keşke ellerine verilen kağıda inanmayıp bunun teferruatını isteseydi ama maalesef zor duruma düşürdüler kendi kendilerini.” dedi. Açıklamalarına devam eden Karaismailoğlu, “Söz edilen 2018’deki ihale Bursa-Yenişehir-Osmaneli arasındaki sadece 50 kilometrelik kısmı. Kendilerinin söylediği gibi yaklaşık maliyeti 3 milyar 200 milyon civarındadır. Bunun ihalesi yapılmıştır ama ihalede uygunsuz, tutarsız teklifler çıktı. Burada mahkeme süreçleri oldu en düşük teklif verenin ihale teklif fiyatlarında tutarsızlık olduğu için idare de iptal etti bu işi. Ondan sonra yeni bir ihale süreci başladı. 106 kilometrelik ihale 201 kilometreye çıktı. Bursa’dan Bandırma’ya kadar uzadı iş.” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabında yayınladığı videoda bir süre önce bürokratlara yaptığı çağrının ardından kendisine belge yağdığını söyledi. CHP lideri gelen belgelerden birine dayanarak bir ihalede 6 milyar liralık yolsuzluk yapıldığını öne sürdü.

Sosyal medya hesabından paylaştığı videoda konuşan Kılıçdaroğlu, “Bugün bu belgelerden sadece bir tanesine şahit olmanız için davet ettim. 3 Nisan 2018. Bir açık ihale yapılır. Bu ihaleye 15 firma katılır. İhalenin bedeli 3 milyar 198 milyon 743 bin 127 lira. Ama kazanan firmaya bu ihale verilmez neden? Çünkü 5’li çeteden değil. Bu nedenle ihale iptal edilir ve aynı iş yeniden ihale edilir. 21 Ağustos 2020’de ihale açılır. Aynı iş bu kez 3 milyar 200 milyona değil 9 milyar 499 milyon 995 bin 834 liraya 5’li çeteye peşkeş çekilir. Saraydaki şahıs ne için imza atıyor anladınız mı?” ifadesini kullandı.

Habertürk TV’de Mehmet Akif Ersoy‘un sunduğu “Nedir Ne Değildir Özel” programına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun iddialarına yanıt verdi.

‘KEŞKE ARAŞTIRMA YAPSAYDILAR’

Karaismailoğlu, “Keşke detaylı bir araştırma yapsaydılar keşke ellerine verilen kağıda inanmayıp bunun teferruatını isteseydi ama maalesef zor duruma düşürdüler kendi kendilerini.” dedi.

‘CUMHURBAŞKANIMIZ HİÇBİR ZAMAN HİÇBİR İHALEYE İMZA ATMAZ’

Mehmet Akif Ersoy’un “Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı belge gerçek değil mi?” sorusuna yanıt veren Karaismailoğlu, “Öyle bir belge yok ki Cumhurbaşkanımız hiçbir zaman hiçbir ihaleye imza atmaz. Bunu devlet tecrübesi olan herkes bilir. Bakanlar bile bir ihaleye imza atmaz, genel müdürlerin uhdesindedir. Cumhurbaşkanı sadece yatırım programını onaylar.” ifadesini kullandı.

‘İHALEDE UYGUNSUZ, TUTARSIZ TEKLİFLER ÇIKTI’

İddia edilen ihaleye ilişkin konuşan Bakan Karaismailoğlu, “Bursalılar hızlı treni çoktan beri hak ediyorlar. Bursalıların sabırsızlıkla beklediği hızlı tren konusu var. Onunla ilgili geçmişte yapılmış iptal edilmiş ihaleler var. Söz edilen 2018’deki ihale Bursa-Yenişehir-Osmaneli arasındaki sadece 50 kilometrelik kısmı.Kendilerinin söylediği gibi yaklaşık maliyeti 3 milyar 200 milyon civarındadır. Bunun ihalesi yapılmıştır ama ihalede uygunsuz, tutarsız teklifler çıktı. Burada mahkeme süreçleri oldu en düşük teklif verenin ihale teklif fiyatlarında tutarsızlık olduğu için idare de iptal etti bu işi. Ondan sonra yeni bir ihale süreci başladı. 106 kilometrelik ihale 201 kilometreye çıktı. Bursa’dan Bandırma’ya kadar uzadı iş. Ayrıca 2018 fiyatlarıyla 2020 fiyatları aynı değildi ki. Dolayısıyla 9.4 milyar TL’ye bu iş ihale ediliyor. 3 milyar 198 milyon liralık iş kur farkıyla 5.4 milyar TL’ye geliyor.” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?