DownTown Sendromu ”Atış Yapı”

DownTown Sendromu ”Atış Yapı”

Uzun yıllardır durdurulamayan ve betona teslim edilen Bursa’nın kaderi hep aynı. Dünya’nın en kötü kentsel dönüşüm projesi olarak gösterilen Doğanbey Toki henüz hazmedilememişken, adeta gökyüzünü bir kanser hücresi gibi saran ve tedavisi zor görünen DownTown Bursa’da metestaz yapmaya devam ediyor.

Dünya’nın en kötü kentsel dönüşüm projesi olarak gösterilen Doğanbey Toki henüz hazmedilememişken, adeta gökyüzünü bir kanser hücresi gibi saran ve tedavisi zor görünen DownTown Bursa’da metestaz yapmaya devam ediyor.

Bursa Dikey Mimari Ablukasında

Yaptıkları birçok hayır işi ile bazı Bursalıların gönlünde taht kuran Atış Yapı yönetimi bilmelidir ki, Bursa’nın geleceğini inşa etmek, bulutlarını ve de mavi gökyüzünü beton ile sıvamaktan geçemez diyen Bursalılara kulak verilmemesi durumunda Bursa bir daha yeşili ve maviyi bir arada göremeyebilir.

“Biz geleceği İnşa Ediyoruz, içinde siz de olmalısınız” 

Bursalılar gri betonları değil gökyüzünün mavi ve de yeryüzünün yeşilini isterler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın Bursa yatay mimari olmalı zemin artı beş kat dediğinde bir umut yeşermişti Bursa için.

Hükümete yakınlığı ile bilinen Atış Yapı’nın cumhurbaşkanının  açık talimatı olmasına rağmen Bursa’yı betona gömmesi de kafalarda soru işareti oluşturdu.

Bir zamanlar Bursa’ydı!

Bursa Evliya Çelebi’nin de seyahatnamesinde anlattığı gibi yeşil ve suların şehri idi.
Bir zamanlar nereye giderseniz gidin Bursa için Yeşil yakıştırması yapılırdı.

Atış Yapı başta olmak üzere Bursa’daki birçok inşaat şirketi yeşili terk etti.

Yeşile aşık olan şirketler!
Doğanın yeşilini betona gömerek doların yeşiline aşık olan şirketler Bursa başta olmak üzere tüm Türkiye’yi beton tabutlara gömdüler.

Kentsel dönüşüm değil ”Kentsel Bölüşüm”!

Birçok konuda yanlış yönetilen Bursa kentsel dönüşümde de sınıfta kalmış durumda.
Kentsel dönüşüm projelerine bakıldığında Bursa’nın en yeni ilçesi olan Nilüfer önde geliyor.

Kentsel dönüşüm yapan inşaat şirketlerine belediyeler tarafından verilen tavizlerden dolayı, evleri yıkılan birçok Bursalı mağdur oldu.

Günün sonunda bitirilerek teslim edilen birçok kentsel dönüşüm projesi, ya eksik ya fazla yapılmış durumda.

Belediyeler ne iş yapar!

Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki birçok kentsel dönüşüm projesini yapan inşaat şirketlerinin, belediyelerle kirli ilişkileri olduğu iddiaları gündemde yerini korurken;

Özellikle Nilüfer ilçesinde inşaat şirketlerinin daha rahat olduğu, Mudanya Belediyesinde  ise müteahhitlerin zorlandığı da konuşulanlar arasında yerini aldı.

Osmangazi Belediyesi ise DownTown projesine göz yumarak,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kesin talimatı olan ”dikey mimari intihardır” sözlerine rağmen cumhurbaşkanını dinlemeyerek bildiğini okudu.AK Parti Bursa  İl Teşkilatı’da bu projeye sessiz kalmasıyla adeta projeyi onaylamış oldu.

Sonunda kaybeden Bursa oldu!

Sosyal medyada yaptıkları paylaşım bile,  Bursa’yı ayaklarının altında görenleri sizlere havale ediyoruz. 
 Bursa bizlerin başının üstündeyken onlar Uludağ’ı bile ayaklarının altında görmek istemiş.  Yorum sizlerin…

Bursa’da büyük kriz!

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?