now.gg, now.gg Fungible Games’i (NFG) yani Mobil Oyun Metaverse’ünün yapı taşlarını başlattı

now.gg, now.gg Fungible Games’i (NFG) yani Mobil Oyun Metaverse’ünün yapı taşlarını başlattı

Now.gg CloudOS tarafından desteklenen mevcut mobil oyunlar, Metaverse oluşturmak için birbirleriyle ve kullanıcıyla bağlantı kuran NFG’lere dönüştürülebilir.

Mobil bulut şirketi now.gg bugün Unity, Unreal ve Cocos motorlarında geliştirilen mobil oyunlara yönelik now.gg Fungible Games (NFG) platformunu duyurdu. NFG, oyunun parçalarının farklı kişiler tarafından sahip olunabilmesi için ayrıştırılmasını, bulutta dinamik olarak yeniden oluşturulmasını ve oyuncuya teslim edilmesini sağlar. NFG, ayrıştırılmış parçaları oyunlar arasında paylaşarak oyunların birbiriyle bağlantılı olmasını da sağlar.

“Büyük bir Marvel hayranıyım ve Marvel Sinematik Evreni yaratmak için filmlerinin birbirlerine bağlanmasına bayılıyorum. Mobil Metaverse, Marvel’den ilham almıştır. Bu şekilde oyuncular, favori oyunlarına kendilerinden parçalar ekleyebilecekler. Oyunlarınızı da Marvel Evreni gibi hem fantastik hem de günlük hayatınızla paralel bir hale getirebilirsiniz diyor now.gg kurucusu Rosen Sharma. “Bugün bir telefonda bunu yapmak imkansız olurdu, ancak mobil bulutun işlem gücü ve oyunların dinamik bileşimi ile bu mümkün hale geliyor. Bu konuda çok heyecanlıyız ve Metaverse’e daha fazla oyunun bağlandığını göreceksiniz.”

now.gg Fungible Games, mobil bir Metaverse oluşturmak için birkaç benzersiz teknik yeteneği birleştirir. Birincisi, oyunun farklı parçalarına sahip farklı kişilerle bir oyunu oyun koduna, oyun etkinliklerine ve oyun sanatına ayırma yeteneğidir. NFG platformu bunu bazı mevcut oyunlar için otomatik olarak yapabilir veya geliştiricilerin bunu programlı olarak yapmasını sağlayabilir. Oyun, bu ayrıştırılmış bileşenlerden herhangi birini sorgulayabilir ve kullanıcıdan veya oyun geliştiricisinden gelen bileşenlerle değiştirebilir ve tamamen yeni bir deneyim sunarak değiştirilebilir bir oyun oluşturabilir. İkincisi, buluttaki bu ayrıştırılmamış öğelerin düşük gecikmeyle kullanıcıya aktarılan gerçek zamanlı dinamik bileşimidir. Üçüncüsü, oyunlar arasındaki ögelerin ve kullanıcının kendi NFT cüzdanlarındaki ögelerin birbirine bağlanmasıdır.

NFG ile geliştiriciler, oluşturmanın ve inşa etmenin daha fazla yoluna erişir ve oyuncular çok daha zengin bir deneyim yaşar. NFG ayrıca oyuncular, oyun geliştiricileri ve oyun yaratıcıları arasında yeni etkileşim seviyeleri sunar. Bunun en basit kullanım durumu, kullanıcıların oyundaki NFT’leri bulup kullanabilmeleri ve NFT veya NFT olmayan 2D ve 3D görüntüleri, dokuları, videoları ve kodları toplayarak tamamen kişiselleştirilmiş bir oyun deneyimi yaratabilmeleridir. NFG platformu, herkesin NFT’lerini veya diğer varlıklarını bir oyuna dahil edebilmesi için bir kullanıcının cüzdanını sorgulayabilir. Kullanıcıların da oyuna varlıklarıyla dahil oldukları bu yöntem, bir Metaverse dünyası oluşturmamıza olanak sağlar.

Bir mobil simülasyon oyunu olan Heya (Japonca oda anlamına gelir), NFG’nin ilk örneğidir. Burada oyun, hangi varlıklara sahip olduklarını görmek için bir kullanıcının dijital cüzdanını sorgulayabilir ve ardından kullanıcının bu varlıkları odalarındaki duvarlara yerleştirmesine izin vererek, paylaşılan ve tamamen kişiselleştirilmiş bir dijital alan yaratır. Ayrıca gelecekte, kullanıcıların bu NFT’lerden bazıları aracılığıyla diğer oyunlara geçiş yapmalarını sağlayan portallar oluşturacaktır.

Heya Game Kurucusu ve CEO’su Yang GUO, ” NFG, gelecekte oyunların nasıl geliştirildiğini ve oyunların oyuncularıyla nasıl etkileşime girdiğini büyük ölçüde değiştirecek” dedi. “Ayrıca, mevcut mobil geliştiricilere, mevcut işin üzerine Web 3.0 inşa etme yolu veriyor. Mobil bulut olmadan bu mümkün olmazdı.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?