Gariban Ekmeğinin Peşinde İken Sen Onun Üstüne Yürüyerek Ne Yapmaya Çalışıyorsun!

Gariban Ekmeğinin Peşinde İken Sen Onun Üstüne Yürüyerek Ne Yapmaya Çalışıyorsun!

“Pandemi Büyük Buluşma Platformu” adı verilen grup, koronavirüs provokasyonuna bir yenisini daha ekledi. Platformun başkanı olduğu söylenen Ali Osman Önder, bir markette görevli kasiyer kadınla yaşadığı tartışma sebebi ile tepki çekti. Platform üyesi birkaç kişi, Ali Osman Önder ile birlikte maskesiz şekilde markete girdi. Kasiyer kadın Sağlık Bakanlığı’nın koyduğu kurallar gereği, Önder ile beraberindekileri “maske takmaları” konusunda uyardı. Uyarıyı dikkate almayan Önder, karşısındakinin bir kadın olduğunu da unutarak bağırıp hakaret etmeye başladı. Önder ve beraberindekiler bir süre kasiyer kadına bağırırken, “terbiyesiz” diyerek hakarette bulundu.

Ali Osman Önder isimli şahıs ve etrafındaki 20-30 kişilik topluluğun markette çıkarttıkları olay üzerine  İnsani Hak Ve Özgürlükleri Koruma Topluluğu (İHAK) kurucusu Avukat Cüneyt Bülent Şeker’in tepkisini çekti. Şeker; Maske baskısının hukuka ve insan haklarına aykırı olduğunu, kimsenin kimseye “Maske Tak” veya “Çıkar” diyemeyeceğini, bunun vücut bütünlüğüne bir saldırı olduğunu, ancak bu şahsın yaptığı davranışı da doğru bulmadıklarını, kınadıklarını, bunun gibi münferit ve provakatif olaydan yola çıkarak tüm zorunlu aşı ve zorunlu maske karşıtı olan insanların aynı kefeye koyulamayacağını, bu şahsı kimin yönlendirdiğini ve arkasında kimin olduğunu bilmediklerini, şahsa şüphe ile baktıklarını ifade etti.

Sözlerinin devamında ise Şeker;  “Hükumetin en kısa zamanda hukuk ve sağlık ile bağdaşmayan bu yasağı kaldıracaklarını ümit ediyoruz, bu maske tedbiri ne kadar katı uygulanırsa, salgının da, o hızla arttığını görüyoruz, demek ki; maske ya işe yaramıyor veya bulaşın artışına sebebiyet veriyor, yanlışın neresinden dönülürse kardır, ilk defa bu tür hatalar yapılmıyor, Covit-19 tedavisinde uygulanan ve faydasızlığı sonradan kabul edilen ilaçlar çok can yaktı, artık özür kabul edecek yerimiz kalmadı, kimse milletimiz sabrını cahillik ile karıştırmasın, en temel insani haklarımıza hastalık bahanesi ile yapılan bu saldırılar artık dursun, açıklanan rakamlar doğru ise ortalıkta bu tedbirlerin alınmasını gerektiren bir salgın yok zaten…” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?