Mesleğimiz her geçen gün itibar kaybediyor.

Mesleğimiz her geçen gün itibar kaybediyor.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Çalışma Grubu’nun Başkan adayı Cevat Şahin oldu. Gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında Şahin, Nilüfer Davet’te meslektaşlarıyla bir araya geldi.

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Çalışma Grubu, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa şubesinin 19-20 Şubat’ta gerçekleştirilecek Genel Kurulu seçimleri öncesinde Başkan adayını, düzenlediği geniş katılımlı toplantıda açıkladı.

Çalışma Grubu’nun eski ve yeni üyelerinin, İMO Bursa Şubesi Mehmet Albayrak, geçmiş dönem başkanlarının, inşaat mühendisi meclis üyelerinin, yeni mezun olup mesleğe adım atmış gençlerin ve tecrübeli inşaat mühendislerinin yer aldığı geniş katılımlı toplantı, Nilüfer Davet’te gerçekleşti.

Toplantıda adaylığını açıklayan İMO Bursa Şubesi Çalışma Grubu Başkan Adayı Cevat Şahin‘in konuşmasından satır başları;

İş yaşamım yoğun olmasına rağmen odamızla bağımı hiç koparmadım. Sorunlarla ilgili bir çok çalışmalar yaptım.

Odamızın yapı denetim komisyonlarında aktif görev alarak sorunların ve eksikliklerin giderilmesi adına komisyon üyesi arkadaşlarımla çalışmalar yaptım.

Odamızın 17. dönem yönetim kurulunda saymanlık görevini sürdürmekteyim.

Dünya ve güzel ülkemiz hızla ve büyük bir sancıyla değişiyor. Ne yazık ki, çevre sağlığını yeterince dikkate almayan bu değişim; küresel iklim sorunlarını, salgınları, ekonomik krizleri ve doğal yıkımları da beraberinde getiriyor.

Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Bir taraftan ekonomik kriz diğer taraftan küresel salgın, ne yazık ki hepimizi fazlasıyla yordu, yormaya da devam ediyor.

Bu dönemde çok sayıda serbest çalışan meslektaşımız ya iş yerini kapattı ya da küçülmeye gitti.

Ücretli çalışan meslektaşlarımız ise ya işlerinden oldular ya da düşük ücretlere razı olmak zorunda kaldılar.

Tüm bu sıkıntıların yanında yaşadığımız pandemi sürecinde, birçok meslektaşımızı ve yakınımızı kaybettik.

Bizler önümüzdeki dönemde de mesleğimizi ve meslek alanımızı ilgilendiren sorunların çözülmesi, bölgemiz ve kentimizin rehabilite edilerek daha iyi bir yaşam alanı haline gelmesi doğrultusundaki çalışmalarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz.

Mesleğimiz her geçen gün itibar kaybediyor.

Meslek alanımızda uzmanlaşma ve yetkinleşmeyi artık hayata geçirmeliyiz. Birçok ülkede uygulanan bu sistem, ülkemizde de 2011 yılında yayınlanan 2023 ulusal deprem stratejisi ve eylem planında da yer almaktadır. Ancak plan gereği 2017 yılında hayata geçirilmesi gereken bu uygulama maalesef bir türlü gündeme alınamadı.

Çalışma grubu, yaklaşık 28 yıldır görev aldığı İMO Bursa şube yönetiminde; mesleki ve teknik konuların yanı sıra kentimizi ve bölgemizi ilgilendiren konularda çalışmalar yürüterek yol gösterici olmuştur.

İnşaat Mühendisleri Odamızın daha da iyi seviyelere çıkarılması, mesleğimiz ve meslektaşlarımızın hakkettikleri saygı ve özlük hakları için, çalışma grubu adına, 18. dönem yönetim kurulu başkanlığına adayım.

5734 üyesi ile Türkiye’nin 6. büyük şubesinin yönetim kurulu olarak tüm üyelerimize eşit yakınlıkta olduğumuzu bildiririz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?