Bursa’nın hüsran projeleri! TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Tetik’in gözünden…

Bursa’nın hüsran projeleri! TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Tetik’in gözünden…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Feridun Tetik’in Bursa’daki projelerle ilgili görüşlerini bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında Tetik’in görüşlerini şöyle aktardı:

Dün bu sütunlardan Çataltepe Sanayi Sitesi projesinde yaşanan mağduriyetin Ankara’ya, Cumhurbaşkanı’na taşındığını yazmıştık.

O yazımız üzerine TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Feridun Tetik’ten bir mail aldık.

Sanayi sitesinin, plansız ve programsız yapılan işlerin Bursa‘daki hüsran projelere örnek olduğuna dikkat çeken Tetik, şunları belirtmiş:

“Bu proje Bursa 2020 Çevre Düzen Planı’nda yok. Birilerinin aklına geldi, binlerce insan mağdur edildi. Bursa 2020 Çevre Düzen Planı’nda yeni Şehir Hastahanesi, yeni stadyum ve TEKNOSAB yok.”

Planda olmayıp, kentte yapılanlara da dikkat çeken Tetik şöyle devam etmiş:
“Büyükşehir Stadyumu 2015’te açıldı. UEFA bugüne kadar hiç maç vermedi. T2 hattı 2018’de bitecekti. Yıl 2022 halen bekliyoruz. Bursa’da üretimi duran özel doğalgaz çevrim santrallerini de dahil etmek lazım. Ovaakça Doğalgaz Çevrim devlette olduğu için düşük kapasitede de olsa çalışmaya devam ediyor. İnşallah hızlı trenin sonu da bunlara benzemez.”

Tetik, nihai olarak ne yapılması gerektiğini de şu sözlerle ifade etmiş;

“Sonuç olarak; plansız yapılan proje ve işlerin Bursa’ya hüsran getirdiğini yaşayarak öğrendik. İsraf edilen Bursalıların kaynakları ve paralarıdır. Bundan sonra yapılması gereken, geçmişten ders alarak Bursa’nın ihtiyaçlarına ve gerçeklerine uygun 2040 Çevre Düzen Planı’nın yapılıp, herkesin bu plana uymasıdır.” 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?