Bursa’da bu proje neden yarıda kaldı? Bir yıldır yerinde sayıyor!

Bursa’da bu proje neden yarıda kaldı? Bir yıldır yerinde sayıyor!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Harmancık ilçesinde yapımı başlanan ancak daha yüzde 5’i tamamlanan önemli bir projeyle ilgili sıkıntıları bugünkü köşesinde paylaştı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Sağlık Bakanlığı’nın ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün Bursa merkez ve 17 ilçede yapımları süren sağlık tesislerinde gözle görülür ilerlemeler var.

Ancak yerinde sayanlar da yok değil.

Devletin ilk kez yeni bir sağlık tesisi yatırımı yaptığı Harmancık ilçesinde 10 yataklı Entegre Devlet Hastanesi’nin inşaatı kaplumbağa hızının da altında ilerliyor.

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Harmancık Entegre Devlet Hastanesi inşaatının su basmanın seviyesinde, yüzde 5’lerde kaldığını, bunun da yüklenici firma kaynaklı bir sıkıntı olduğunu söyledi.

Yüklenici Soykar İnşaat’a geçen yıl 30 Ekim’de yer teslimi yapılan proje 17 Haziran 2020 tarihinde ihale edilmişti. 11.2 milyon liraya mal olması beklenen projenin bir yıldır yerinde sayması, ilçe sakinlerinin de canını sıkmış görünüyor.

Resmi bitiş tarihi 25 Mayıs gözüken projenin, sözleşmedeki termine göre bu hızla 5 ayda bitmesi mümkün gözükmüyor.

Bize telefonla ulaşan kimi Harmancık sakinleri, yükleniciye ya işten el çektirilmesini veyahut inşaatın hızlandırılması konusunda gerekli yaptırımların uygulanmasını istiyorlar.

13 dönüm üzerine, bin 50 metrekare taban, 3 bin 143 metrekare kapalı alanlı ve iki katlı inşaa edilen hastane projesinin bu kadar yavaş gitmesi, gerçekten kabul edilebilir bir durum değil.

Harmancık’ta halen kullanılmakta olan Devlet Hastanesi’nin 80’li yıllarda kurulan bir dernek aracılığıyla esnaf ve bölge insanının bağışlarıyla yapıldığı biliniyor.

Ne talihsizlik ki, devletin ilçeye ilk kez yaptığı bu yeni yatırımın da yüklenici kaynaklı sorun nedeniyle hizmete girmesi sarkacak gibi.

Sağlık Bakanlığı’nın ve Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın duruma müdahale edeceğini düşünüyoruz.

İl Sağlık Müdürlüğü envanterinde, Bursa’nın hastanesi yenilenmemiş tek ilçesi Harmancık gözüküyordu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?