EYT Açıklamasında Erdursun’a Neden Söz Verilmedi!

EYT Açıklamasında Erdursun’a Neden Söz Verilmedi!

CHP’nin 81 ilde yaptığı EYT açıklamasının Bursa ayağında EYT sorununun kamuoyu gündemine getirilmesinde büyük emekleri olan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun’a söz verilmemesi tartışma konusu oldu. EYT’liler CHP İl Başkanına tepki gösterirken, Erdursun, “Konuşup konuşmamak önemli değil, önemli olan bu sorunun bir an önce çözülmesi” dedi.

CHP, EYT sorununu 81 ilde yapılan ortak açıklamayla gündeme taşıdı.

Bursa’daki açıklama Kent Meydanı’nda partililer, EYT’liler ve sendika temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

Önce CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca partinin, ardından Bursa EYT Derneği Başkanı Turgay Ölüç EYT Federasyonunun ortak açıklamasını okudu.

CHP BURSA İL BAŞKANI FORMAT GEREKÇESİYLE ERDURSUN’A SÖZ VERMEDİ

Bursa EYT Derneği Başkanı Ölüç, açıklamasının ardından EYT sorununun kamuoyu gündemine taşınmasında büyük emekleri olan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun’a söz vermek istedi.

Ancak İl Başkanı Karaca, toplantı formatının genel merkezden gönderildiğini, bu format çerçevesinde Erdursun’a söz veremeyeceğini belirterek, Tüm Emekliler Sendikası Genel Sekreteri Günay Onayman ve Bursa Şube Başkanı Cihat Uygur’a söz verdi.

‘O ZAMAN OFİSİNE GİDİN’

EYT’liler konuşmaların ardından Erdursun’a söz verilme talebini yineledi. Ancak Karaca, genel merkezin belirlediği formatı gerekçe göstererek, talepleri kabul etmedi.

EYT’lilerin “Biz buraya Erdursun’u dinlemeye geldik” şeklindeki çıkışına da Karaca, “O zaman ofisine gidin.” yanıtını verdi.

Taleplerinde ısrarlı olan EYT’lileri Erdursun sakinleştirirken, organizasyonun sonunda İl Başkanı Karaca, Özgür Erdursun ve Turgay Ölüç birlikte fotoğraf verdi.

‘ÖNEMLİ OLAN KONUŞMAK DEĞİL SORUNUN ÇÖZÜLMESİ’

Daha sonra YouTube’da yayın yapan ETV Türkiye’de Şebnem Arda Boğa’nın canlı yayın konuğu olan Erdursun, “EYT’liler bizim de konuşmamızı istedi, ama toplantı format ona uygun değildi. CHP bütün illerde aynı formatta program yaptı. Organizasyon çok güzeldi. EYT sorununu yıllardır anlatıyoruz. Biz EYT’lilerle ortak hareket edip çalışmasaydık Türkiye’de bu konuları kimse bilmezdi. Burada konuşup konuşmamak önemli değildi. Önemli olan bu sorunların çözülmesi, sorunların çocuklarımıza kalmaması.” dedi.

‘O BİZİ BİZ DE ONU BIRAKMAYACAĞIZ’

Yayına katılan Bursa EYT Derneği Başkanı Ölüç de Özgür Erdursun’un her anlamda EYT’lilerin yanında olduğunu belirterek, “O bizi bırakmıyor biz de onu bırakmayacağız” dedi.

Bursa’daki toplantıya katılımın son derece iyi olduğunu kaydeden Ölüç, “Emekli sendikaları da bize destek verdi, onlara da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

CHP’nin bugün yaptığı organizasyonun büyük ses getireceğine inandığını ifade eden Ölüç, benzer organizasyonları diğer partilerden de beklediklerini söyledi.

ÖZGÜR ERDURSUN KİMDİR?

Türkiye’de EYT denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, aynı zamanda CHP üyesi.

2018 genel seçimlerinde Bursa 1. Bölge 5. sıra adayı olan Erdursun, 2019 yerel seçimlerinde de Millet İttifakı CHP Yıldırım Belediye Başkan adayıydı.

1979 doğumlu Erdursun, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olan Erdursun, aynı zamanda Sosyal Güvenlik Uzmanı olarak mesleğini icra ediyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

  1. #özgürerdursun kırmızı çizgimizdir, o yoksa biz de yokuz. #EmeklilikteYaşaTakılanlar

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?