HKP’DEN ZAMLARA TEPKİ: HALKIMIZA İHANETTİR!

HKP’DEN ZAMLARA TEPKİ: HALKIMIZA İHANETTİR!

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Bursa İl Örgütü, 2022 yılının ilk saatlerinde benzinden elektriğe ve doğalgazdan köprü geçiş ücretlerine kadar peş peşe gelen zamlara sert tepki gösterdi. HKP Bursa İl Örgütü’nden yapılan açıklamada, “AKP’giller’in yeni yılın ilk günü iğneden ipliğe yaptığı fahiş zamlar halkımıza ihanettir!” denildi.

HKP Bursa İl Örgütü’nden yapılan o açıklama:

2022 yılı beklendiği gibi zamlarla başladı. Elektrikten doğalgaza, benzinden ulaşıma, köprü geçişlerinden emlak vergilerine, ehliyet harçlarına; iğneden ipliğe her şeye fahiş oranda zamlar geldi.

2022’nin ilk sabahına yüzde 36,20’lık vergi, ceza ve harç zamlarıyla uyandık.

Bugünden itibaren devletin halktan topladığı vergi ve harçlarla başta trafik cezası olmak üzere her türlü para cezaları yüzde 36,20 oranında arttı.

Noter kağıdı 25, kimlik değiştirme 37,5 TL, icraya başvurma 80,70 TL oldu.

2022 için belirlenen yüzde 36,2’lik yeniden değerleme oranı sonrası pasaport, ehliyet ve tapu harçları da zamlandı.

Emlak vergi değerleri, 2022’de bu yıla ait yeniden değerleme oranının yarısı (yüzde 18,10) kadar artırılarak hesaplanacak.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS)’ten yapılan açıklamaya göre, motorinde 1 lira 29 kuruş, benzinde 61 kuruş ve LPG’de 78 kuruş fiyat artışı gerçekleşti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK),elektrik tarifelerinde mesken, sanayi ve ticarethane abone grupları için vergi ve fonlar dâhil ortalama yüzde 52 ile yüzde 130 arasında değişen oranlarda artışa gidildiğini duyurdu.

Konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 25 oranında zam yapıldı.

Elektrik üretim santrallerinin kullandığı doğalgazın satış fiyatı yüzde 15, sanayide kullanılan doğalgazın fiyatı ise yüzde 50 arttı.

ABD-AB Emperyalistleri ve onların yerli işbirlikçisi AKP’giller’in yarattığı kriz ortamında, paramız dolar ve Euro karşısında pula dönüştürüldü. Ülkemiz itibarsızlaştırıldı. AKP’giller tarafından halkımız çok büyük bir işsizlik ve pahalılık cehennemine itildi.

AKP’giller bir yandan halkımızı Ortaçağ karanlığına sürükleyerek ruhlarını karanlıklarda boğarken, diğer yandan zamlarla yaşamlarını dar ediyor. Parababalarının değirmenine su taşıyor. Parababaları zenginliğine zenginlik katıyor. İşçiyi, emekçiyi sömürmeye devam ediyor.

Halkımız zamla yatıyor zamla kalkıyor. Patates, soğan, domates, ekmek, simit, daha nice gıda maddesi günden güne zamlanıyor, “açlık ordusu” büyüdükçe büyüyor! Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’nun Aralık ayı için yaptığı araştırmaya göre, dört kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden “Açlık Sınırı”Aralık ayı verilerine göre, 4 bin 652 TL olarak açıklandı. Aynı araştırmaya göre Yoksulluk Sınırı ise 13 bin 598 lirayı aştı.

Yani, ülkemizde “Asgari Ücret” adı verilen sefalet ücretinin bu yılki zamlı hali, Halkımızın mutfak masraflarını dahi karşılamayacak düzeydedir.

Elektrikten doğalgaza, devlet harçlarından, ulaşıma, köprü geçişlerine kadar her şeye yeni yıl itibarıyla yapılan zamlar zaten Açlık Sınırının altında bir ücretle yaşam savaşı veren halkımıza yeni bir ihanettir. Hırsızlıkları, vurgunları artık gizli saklı olmaktan çıkan AKP’giller, halkımızı İşsizlik Pahalılık Cehenneminde inletirken, bir yandan da kendi küplerini dolduruyorlar.

Ancak bu gidişin elbet bir sonu olacak. Bu zamların, soygunların hesabı Demokratik Halk İktidarında sorulacak. Açlığa, yoksulluğa, kan ve gözyaşına mahkûm edilen İşçi Sınıfımız ve Emekçi Halkımız ABD-AB Emperyalistlerini ve işbirlikçilerini yenecek!

Genel Başkan’ımız Nurullah Ankut’un dediği gibi:

Her ne kadar kara günlerden geçiyor olsak da, yine de pek karamsar olma yeni yılda:

“Şundan adın gibi emin ol ki, sonunda mutlaka biz kazanacağız.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?